Blogi

10.4.2014

Opiskelija, näin hankit itsellesi mukavan kesätyön!

Elämme jälleen kesätöiden kuuminta sesonkiaikaa. Opiskelijat hakevat kuumeisesti itselleen kesätyöpaikkoja ja organisaatiot hukkuvat hakemuksen määrään. Yhtä kesätyöpaikkaa voi hakea jopa satoja opiskelijoita.

Tänäkin kesänä osa opiskelijoista ei löydä itselleen kesätöitä kovista yrityksistä huolimatta. Jos et ole vielä löytänyt itsellesi kesätöitä, älä lannistu, koska on olemassa myös muita vaihtoehtoja tehdä kesätöitä.

Kesätöistä vauhtia työllistymiseen

Opiskelijana ollessa kesätyöt ovat hyvin tärkeitä työllistymisen kannalta. Kesäkuukausien aikana opiskelijat voivat hankkia itselleen arvokasta työkokemusta tulevaisuutta ajatellen. Jos vastavalmistuneella ei ole oman alan työkokemusta, voi työllistyminen koitua hyvin työlääksi.

Kesällä joillekin opiskelijoille viimeinen vaihtoehto voi olla toimeentulotuki, jos lukuvuoden opintolainat ovat jo nostettu, eikä töitä löydy. Kynnys hakea toimeentulotukea voi olla monelle korkea ja siitä ei välttämättä kaduilla muille tuttaville paljoa huudella.

Erotu muista työnhakijoista

Yksi vaihtoehto työllistyä kesäksi on laskuttaa omat työsuoritteet meidän kautta. Kaikilla opiskelijoilla on jonkin alan osaamista ja sitä osaamista kannattaa rohkeasti tarjota yrityksille ja yksityisille henkilöille. Opiskelijan ei tarvitse perustaa itselleen omaa yritystä kesätöiden takia, vaan työsuoritteet voi laskuttaa UKKO.fi-palvelun kautta.

Jos opiskelijoilla on mahdollisuus tarjota osaamistaan suoraan organisaatioille tai yksityisille henkilöille, miksi turhaan lähetellä satoja työhakemuksia, kun opiskelija voi vähentää asiakkaansa työsarkaa laskuttamalla työnsä itse ja samalla erottua muista opiskelijoista.

Monet organisaatiot eivät halua hoitaa palkanmaksuun liittyvää byrokratiaa ja työnantajamaksuja itse. Jos laskutat työsuoritteet meidän kautta, UKKO.fi hoitaa asiakkaan puolesta kaikki työnantajamaksut sekä muut palkanmaksuun liittyvät velvoitteet. Tätä varmasti monet yritykset arvostavat.

Luo itsellesi omannäköinen kesätyö

Mikäs sen mukavampaa kuin tehdä kesällä työkseen sitä, mitä haluaa ja opetella samalla yrittäjämäistä työskentelyä? Itsensä työllistäminen tuo myös enemmän vapauksia työn tekemiseen.

Voit määritellä paremmin oman työaikasi ja toki määrittelet myös itsellesi tuntihinnan. Jos osaamisesi on täyttä timanttia, se näkyy myöhemmin myös pankkitililläsi, jos määrittelet tuntihintasi oikein. Voit myös tehdä töitä useammalle toimeksiantajalle kesän aikana ja saada samalla kokemusta erilaisista työtehtävistä.

Jos jatkuva työhakemusten lähetys maistuu puulta, käytä se aika asiakkaiden hankkimiseen ja tee kesällä työksesi sitä, mistä pidät. Tsemppiä kaikille opiskelijoille kesätöiden hakuun!

Taneli

Taneli Pasanen
Kirjoittaja

Taneli Pasanen

Muuttuva työelämä, viestintä, digitaalinen markkinointi ja itsensä brändääminen täyttävät teemoina työpäiväni. Vapaa-ajalla kovia juttuja ovat tennis, geokätköily ja seinäkiipeily unohtamatta tietenkään Netflixiä.

Lisää aiheesta

Kommentit

  1. Taneli Pasanen sanoo:

    Terve Päivi,

    Kannattaa ihmeessä tutustua! Ota tarvittaessa yhteyttä asiakaspalveluumme, mikäli sinulle herää kysymyksiä palvelustamme. 🙂

    Taneli

  2. Päivi Öfverberg sanoo:

    Tähän pitää perehtyä kyllä paremmin koska muutoin ei voi kommentoida 🙂

Kerro mielipiteesi

Tilaa blogikirjoitukset sähköpostiisi!

Syötä sähköpostiosoitteesi alla olevaan kenttään ja saat tuoreimmat blogikirjoituksemme suoraan sähköpostiisi kerran viikossa.
Lähetämme uusimmat kirjoitukset joka keskiviikko. Voit lopettaa tilauksen milloin tahansa.