Blogi

18.4.2019

Pääsiäispyhät, kevään ihana loma – vinkeillämme varmistat lomamoodin

pääsiäispyhät

Kevään kaivattu hengähdystauko on täällä! Useimmille pääsiäinen tarkoittaa pitkää ja rentoa viikonloppua – toki on niitäkin, joille pääsiäislomaa ei töiden puolesta suoda. Jos siis sinulla on edessä neljän päivän aurinkoiset vapaat, nauti niistä täysin rinnoin ja hautaa työmurheet, projektit ja muut kiireet nurkkaan.

Kokosimme tähän blogiin liudan vinkkejä, joilla pääset muutamassa päivässä mukavaan lomamoodiin. Aiomme soveltaa näitä vinkkejä myös toimistolla, sillä lomailemme koko porukka pääsiäisen yli aina tiistaiaamuun saakka.

Vinkit pääsiäispyhien viettoon

Priorisoi työt. Kaikkea ei tarvitse saada valmiiksi ennen lomalle jäämistä. Tee lista keskeneräisistä asioista ja tehtävistä, joiden pariin palaat pääsiäisen jälkeen.

Älä tuo töitä kotiin. Jos mieleesi putkahtaa jokin työasia kesken rennon lomamenon, kirjoita asia muistiin ja palaa siihen vasta pääsiäisen jälkeen.

Älä suunnittele liikaa touhuamista, vaan jätä aikaa oleilulle. Lyhyenkään loman ei ole tarkoitus olla suorittamista vaan tarjota ansaittu hengähdystauko arkeen.

Somepaastoa. Kokeile laittaa digilaitteet kiinni päiväksi tai edes muutamaksi tunniksi ja vietä rentouttavaa aikaa yhteen asiaan keskittyen.

Iloitse ihanasta kevätsäästä! Aurinko hellii Suomea koko pääsiäisen, joten miksi et siis nauttisi lämpöisistä päivistä tekemällä jotain mieluisaa ulkona.

Älä unohda syödä suklaamunia ja muita pääsiäisherkkuja!

Innostu jostakin kesken jääneestä projektista uudelleen! Lue yöpöydällä kuukausikaupalla pölyttynyt kirja vihdoin loppuun, järjestä vaatekaappi tai ulkovarasto. Asioiden loppuu saattaminen keventää mieltä ja reipas käsillä tekeminen saa ajatuksen kulkemaan kirkkaasti.

Nuku paljon ja pitkään. Lepo ja aikatauluttomuus tekevät hyvää aivoillesi.

Etsi elämyksiä. Lomalla kaikkein mukavinta saattaa olla ei-minkään tekeminen, mieti silti, mitä voisit tehdä juuri nyt, kun arkiaskareet eivät paina. Tee jotakin ikimuistoista ja mieluusti vielä yhdessä ystävien tai läheisten kanssa.

Nauti maailman parhaasta seurasta! Varmista siis, että lomapuuhailujen lomassa sinulla jää aikaa itsellesi. Kuuntele kehoa ja mieltäsi ja käytä aikaa näiden viestien ymmärtämiseen.

Mainiota pääsiäistä!

Pssst! Huomasitko, mikä sana muodostuu, kun nappaat jokaisen vinkin ensimmäisen kirjaimen?

pääsiäispyhät

Lisää lomavinkkejä löydät aiemmista blogeistamme:

Yrittäjä, muista huolehtia itsestäsi ja nauttia kesästä
Lomaltapaluu – näin selätät bluesin!

Piia Peiponen
Kirjoittaja

Piia Peiponen

Piia on viestinnästä innostuva somenautiskelija ja lempeä kieliniuho, jota kiinnostavat muuttuva työ ja työelämä. Inspiraation lähteinä kirjoituksiin ja elämään toimivat ilmiöt ja ihmiset.

Rekisteröidy nyt – Se on ilmaista, nyt ja aina. Saat tunnukset välittömästi.

Lisää aiheesta

Kerro mielipiteesi

Tilaa blogikirjoitukset sähköpostiisi!

Syötä sähköpostiosoitteesi alla olevaan kenttään ja saat tuoreimmat blogikirjoituksemme suoraan sähköpostiisi kerran viikossa.
Lähetämme uusimmat kirjoitukset joka keskiviikko. Voit lopettaa tilauksesi milloin tahansa.