Blogi

10.6.2014

Palkkaa saa nyt myös bitcoineissa UKKO.fi-palvelussa

Vastatakseen käyttäjien kysyntään kotimainen UKKO.fi-laskutuspalvelu maksaa jatkossa palkkaa myös bitcoin-virtuaalivaluutassa. Bittiraha.fi-välityspalvelun kautta haluttu summa muuttuu bitcoineiksi turvallisesti ja nopeasti.

Lähes 6 000:lle itsensä työllistävälle laskutuspalveluita tarjoava UKKO.fi on solminut yhteistyön kotimaisen Bittiraha.fi-palvelun kanssa. Yhteistyön tuloksena laskutuspalvelun käyttäjät voivat halutessaan saada palkan bitcoin-virtuaalirahassa.

Bitcoin on vuodesta 2009 käytössä ollut kansainvälinen virtuaalivaluutta, jonka arvo määräytyy kysynnän ja tarjonnan mukaan. Järjestelmä pohjautuu avoimeen lähdekoodiin.

– Olemme saaneet kyselyitä bitcoin-maksuista, ja päätimme mahdollistaa tämän käyttäjillemme. Ensimmäiset käyttäjät ovat varmasti IT-alan ihmisiä, mutta uskomme virtuaalirahan käyttäjäjoukon laventuvan sitä mukaa kuin ymmärrys bitcoineista kasvaa, UKKO.fin markkinointivastaava Olli Kopakkala toteaa.

UKKO.fi hoitaa verotuksen ennen valuutanvaihtoa. Vaihdetut bitcoinit voi tallentaa esimerkiksi virtuaalilompakkoon omalle koneelle tai säilyttää ulkoisella palveluntarjoajalla. Tällä hetkellä yhden bitcoinin arvo on noin 470 euroa.

UKKO.fi tarjoaa laskutuspalvelua yhä kasvavalle itsensä työllistäjien joukolle. Tilastokeskuksen mukaan heitä on Suomessa noin 150 000 hyvin erilaisilta aloilta, esimerkiksi graafikoita, parturi-kampaajia, freelancer-kirjoittajia ja taiteilijoita. Omissa nimissä työskentely voi olla kokopäiväistä tai sivutoimista työtä.

– Mahdollisuus saada palkkaa bitcoineissa lisää virtuaalivaluutan käyttömahdollisuuksia suuresti. Bitcoinin hyväksyviä yrityksiä on Suomessa tällä hetkellä noin 50, mutta kiinnostus bitcoiniin on kasvussa, sanoo Bittiraha.fin toimitusjohtaja Henry Brade.

Bitcoinin käyttäjiä on maailmanlaajuisesti arviolta 1-2 miljoonaa. Suomessa heitä on arvion mukaan noin 20 000 – 30 000, mutta bitcoinien käyttömahdollisuuksien lisääntyessä määrän ennustetaan kasvavan. Tällä hetkellä virtuaalirahalla voi Suomessa esimerkiksi maksaa joissakin verkkokaupoissa, ravintoloissa tai hotelleissa.

UKKO.fi lisää myös tarjontaansa työnantajille. Jatkossa mikä tahansa yritys voi maksaa palkkoja laskutuspalvelun kautta.

Lisätietoja ja haastattelupyynnöt:

Olli Kopakkala, osuuskunta UKKO.fi

040 465 9790, olli.kopakkala (at) ukko.fi

Henry Brade, Bittiraha.fi

041 501 5585, hbrade (at) prasos.fi

Christina Forsgård, Netprofile

040 571 9192, christina (at) netprofile.fi

UKKO.fi-laskutuspalvelu on perustettu vuonna 2012. Viime vuonna osuuskunnan liikevaihto oli 3,5 miljoonaa euroa, ja kuukausittain se välittää palkkioita noin miljoonan euron edestä. UKKO.fi tekee itsensä työllistämisestä helpompaa hoitamalla vaadittavan byrokratian ja paperityön tekijän puolesta. Palvelumaksu on kiinteä viisi prosenttia.

Bittiraha.fi on vuonna 2012 perustettu bitcoin-portaali, joka tarjoaa laajan valikoiman palveluja. Kuukausittain Bittirahan kautta vaihdetaan bitcoineja noin miljoonan euron edestä.

Avatar
Kirjoittaja

Avainsanat:

Rekisteröidy nyt – Se on ilmaista, nyt ja aina. Saat tunnukset välittömästi.

Kommentit

  1. Matti Kiviharju sanoo:

    PayPal olisi parempi, koska se käy maksuvälineenä useissa verkkokaupoissa maailmalla ja PayPal-pankin tilille siirretyistä rahoista ei tarvitse ilmoittaa verottajalle eikä verottajalla ole oikeutta menne kenenkään PayPal-tilille. Siis kun PayPal-tilille siirretyillä rahoilla ostaa amatinharjoittamiseen tarkoitettuja jutttuja niin nehän menee tavallaan automaattisesti verovähennyksiin.

  2. Matti Kiviharju sanoo:

    Esim. minun palvelin sopimus maksaa noin 100 € / kk ja se on PrePaid-sopimus, jonka voi maksaa PayPal-tilinkautta eli voin siis maksaa kaikki PayPal-tille siirretyt tulot palvelin maksuhin etukäteen.

Kerro mielipiteesi

Kerro mitä ajattelet!

Tilaa blogikirjoitukset sähköpostiisi!

Syötä sähköpostiosoitteesi alla olevaan kenttään ja saat tuoreimmat blogikirjoituksemme suoraan sähköpostiisi kerran viikossa.
Lähetämme uusimmat kirjoitukset joka keskiviikko. Voit lopettaa tilauksesi milloin tahansa.

Lisää aiheesta

Martti Malmi – Kevytyrittäjyys-podcast

Kevytyrittäjyys-podcastimme uusimmassa jaksossa puhutaan bitcoineista! Jaksossa Ollin vieraana on  bitcoinin kummisedäksikin kutsuttu Martti Malmi. Martti tietää tästä kryptovaluutasta kaiken, sillä hän on ollut mukana...
9.2.2018 Lue lisää »

Mikä ihmeen Bitcoin?

UKKO.fi -palvelun kautta on tästä päivästä lähtien mahdollista käyttää eurojen sijaan Bitcoin-virtuaalivaluuttaa. Käyttäjät voivat ottaa palkan Bitcoineina ja asiakasyritykset voivat maksaa tilaamansa työsuoritteet Bitcoineina....
10.6.2014 Lue lisää »