Blogi

10.10.2016

Pasi tekee taidetta ja kuvituksia vapaa-ajallaan: “Parasta on herättää tunteita.”

Kuka olet?

Olen Pasi, 32-vuotias perheenisä ja harrastelijataiteilija. Asun perheeni kanssa Siilinjärvellä. Juuret on Kainuusta ja 12 vuoden oleskelu Savossa on myös jättänyt oman jälkensä.

Mitä teet?

Minulla on päivätyö Kuopiossa, mutta olen tässä viime vuosina harjoitellut piirtämistä ja maalaamista kotosalla. Piirustusharrastus on sen verran vakavaa ja luomisen tarve kova, että alkaa pikkuhiljaa ote harjaantua tekemiseen. Unelmana olisi tehdä kuvituksia, vaikkapa kirjoihin, ja saada omia töitä ihmisten nähtäville. Kuvittamisen ohessa on tullut tehtyä myös graafista suunnittelua.

Miten päädyit kevytyrittäjäksi?

Ehkä en vielä uskaltaisi käyttää itsestäni sanaa yrittäjä, kun on kaikki vielä alkutekijöissä ja harrastuspohjalla. Mutta muutamia hommia on puskaradion kautta tullut, ja niistä laskuakin saanut laittaa. Siinä kohtaa ukko.fi- palvelu on ollut aivan erinomainen apu, kun varsinaista yritystä ei ole.

Missä asioissa haluaisit kehittää itseäsi?

Kaikkea osaamista täytyy vielä kehittää, eikä koskaan voi ajatella olevansa valmis. Etsin vielä myös omaa kuvitustyyliäni ja samalla harjoittelen olemaan tekemisessäni monipuolinen. Verkottuminen ja oikeiden kanavien löytäminen on myös haaste. Mutta hiljaa hyvä tulee ja minulla ei ole asian kanssa kiire. Taiteilu jatkuu joka tapauksessa. Ja toivottavasti tulevaisuus tuo lisää uusia kuvitushaasteita ihan oikeilta asiakkailta.

Mikä on hienointa omassa työssäsi?

Kuvittamisessa hienointa on antaa mielikuvituksen lentää ja kynän sauhuta. Joskus siinä onnistuu hyvin nopeasti, mutta usein sama asia täytyy tehdä monta kertaa uudelleen, jotta lopputulokseen on tyytyväinen. Samalla tekeminen kehittyy ja taito karttuu. Kaikista parasta on kuitenkin se, jos saa toisen ihmisen kiinnostumaan kuvasta ja se herättää katsojassa tunteita. Ihmisten antamasta palautteesta saakin aina uusia ideoita ja voimaa tekemiseen.

Millainen on tavallinen työpäiväsi?

Kun lähden tekemään uutta piirrosta tai maalausta, niin kaikki alkaa luonnostelusta ja aiheen käsittelemisestä, visuaalisesta leikittelystä. Työskentelen kuvien parissa iltaisin ja viikonloppuisin. Kesäaikaan työni tapahtuu kahden neliön varastossa, johon olen tehnyt itselleni pienen ateljeen. Talviaikaan kun varaston lämpötila on pakkasen puolella, levittelen taiteilijantarvikkeeni tuohon keittiön pöydälle ja piirtelen siinä. Graafinen suunnittelu taas on hyvin pitkälle tietokonehommaa.

Terveisiä ja vinkkejä muille kevytyrittäjille

Tärkeintä on luottaa omaan tekemiseen ja mennä pienin askelin niitä omia unelmia kohti!

Pasin upeisiin töihin pääset tutustumaan hänen portfolionsa ja Instagram-tilinsä kautta.
Pasiin voi olla yhteydessä sähköpostitse: .

Haluatko viikon kevytyrittäjäksi?

Viikon kevytyrittäjä on UKKO.fi:n blogisarja, jossa nostamme esiin kevytyrittäjiä. Jos haluat kertoa oman tarinasi, täytä seuraava lomake: Haluatko viikon kevytyrittäjäksi?

Piia Peiponen
Kirjoittaja

Piia Peiponen

Piia on viestinnästä innostuva somenautiskelija ja lempeä kieliniuho, jota kiinnostavat muuttuva työ ja työelämä. Inspiraation lähteinä kirjoituksiin ja elämään toimivat ilmiöt ja ihmiset.

Rekisteröidy nyt – Se on ilmaista, nyt ja aina. Saat tunnukset välittömästi.

Lisää aiheesta

Kerro mielipiteesi

Tilaa blogikirjoitukset sähköpostiisi!

Syötä sähköpostiosoitteesi alla olevaan kenttään ja saat tuoreimmat blogikirjoituksemme suoraan sähköpostiisi kerran viikossa.
Lähetämme uusimmat kirjoitukset joka keskiviikko. Voit lopettaa tilauksesi milloin tahansa.