Blogi

7.5.2019

Pini hehkuttaa UKKO.fi:n perehdytysjunaa: ”Siihen kyytiin oli harkkarin helppo hypätä!”

Pini UKKO.fi markkinointi. Kuvan taustalla seinässä teksti: Tee sitä mitä rakastat

Hei! Olen Pia, työporukan kesken Pini. Ja minua kiinnostaa pikselit, kaikissa muodoissaan. Osa niistä onkin tullut tutuksi, sillä sorvia on tullut väännettyä parikymmentä vuotta AD:na ja graafisena suunnittelijana. Sen sijaan pikselit digimarkkinoinnissa – sekä muiden someherkujen hallinta – vaatii vielä haltuunottoa. Siinä syitä, joiden vuoksi hakeuduin tänne UKKO.fi:hin digimarkkinoinnin harjoittelijaksi ja työssä oppijaksi.

Kaupungin kovimmat sometoimistot nimittäin suosittelivat, että UKKO.fi:ssä osataan digimarkkinointi. Ja tottahan se on! UKKO.fi laskuttaa sekä hoitaa byrokratian kevytyrittäjän puolesta ja lisäksi tukee asiakkaitaan monin tavoin; opastaen kevytyrittäjää mm. verotuksessa ja juurikin siinä markkinoinnissa.

Ympärillä parveilee osaavia ja näkemyksellisiä tyyppejä, jotka ovat kaiken lisäksi mukavia. Kaikkiin tuntuu olevan sisään koodattuna auttamisen halu. Täällä on harkkarin hyvä oppia.

Päivätyöstä ei tarvitse luopua

Oma työura ja elämäntilanne saivat vastikään muodon, jossa kevytyrittäjyys tuli ajankohtaiseksi vähän kuin puolivahingossa. Mukava ja tarkoituksellista työtä tekevä työyhteisö tarjosi jatkuvuutta projektien muodossa, ja niihin tarttumisen teki helpoksi kevytyrittäjyys. Yrittäjyys alkuun hirvitti, sillä takana oli vuosia vakituisessa työsuhteessa sekä historia lamavuosien junnuna; yrittäjävanhempien taistelua tuli seurattua läheltä. Asenne työntekoon on tietysti tullut heidän mallistaan — periksi ei anneta. Samalla asenteella pikselit taltutetaan ja niistä tehdään tulos.

UKKO.fi otti kuitenkin pehmeästi kopin ja inspiroi katsomaan koko työuraa ihan uudessa valossa. Kaikkia niitä vuosien varrella opittuja taitoja, jotka voisin jalostaa projekteiksi ja tehdä työtä kevytyrittäjänä vaikkapa päivätyön ohessa.

Digistä pitää päästää välillä irti

Nyt kun maailmaa on kierretty ja lapset ovat edelleen pieniä, vapaa-ajan ongelmat taltutan ”pöndellä” huvilaa laittaen. Siellä muutama mummon mööpeli odottaa entisöijää. Mielelle hyvää tekevät mikrobit ja endorfiinit saan tappiin juoksemalla omenapuiden ympäri hippaa tai möyhimällä multaa puutarhalaatikossa. Oman näköistä elämää, omilla ehdoilla. Teen sitä mitä rakastan.

Onni on ongelmien ratkaisua ja jatkuvaa oppimista.

Pia Rahkola
Kirjoittaja

Pia Rahkola

Pini on digimarkkinoinnista kiinnostunut suunnittelija, joka tunnetaan luovana hulluna ja analyyttisenä pohdiskelija. Saavutettavuus ja yhdenvertaisuus ovat hänelle tärkeitä asioita. Hän viihtyy Saimaan rannalla ja toivoo bongaavansa norpan jonakin päivänä.

Rekisteröidy nyt – Se on ilmaista, nyt ja aina. Saat tunnukset välittömästi.

Kerro mielipiteesi

Kerro mitä ajattelet!

Tilaa blogikirjoitukset sähköpostiisi!

Syötä sähköpostiosoitteesi alla olevaan kenttään ja saat tuoreimmat blogikirjoituksemme suoraan sähköpostiisi kerran viikossa.
Lähetämme uusimmat kirjoitukset joka keskiviikko. Voit lopettaa tilauksesi milloin tahansa.