Blogi

14.8.2017

“Nyt todellakin pystyn keskittymään kaikkein tärkeimmiksi kokemiini asioihin” – viikon kevytyrittäjänä Ilkka ja Taatan Tuotanto

Taatan Tuotanto

Kuka olet?

Olen Ilkka Aula, Lahdessa asuva 54-vuotias ympäristönsuojelua Helsingin yliopistossa opiskellut toimija. Aikaisemmin olen toiminut tutkijana, ympäristönsuojelupäällikkönä, järjestöohjaajana, toiminnanjohtajana, eri järjestöjen puheenjohtajana sekä yrittäjänä luontomatkailuun ja luonto- ja ympäristöalaan erikoistuneessa yrityksessä. Ainutlaatuista osaamista minulla on kestävän elämäntavan ja kestävän kulttuurin saralla, erityisesti kouluttajana toimimisen osalta.

Suurperheeseeni kuuluu kahdeksan lastenlasta – olen siis myös Taatta.

Mitä teet?

Toimin kevytyrittäjänä Taatan Tuotannossa, jossa erikoisaloina ovat ekologisten puutarhojen suunnittelu, ympäristöalan koulutukset sekä erilaisten julkaisujen taittopalvelut.

Taatan Tuotannon koulutukset tähtäävät elämäntapamuutokseen, kestävän kulttuurin omaksumiseen sekä rikkaan luontosuhteen löytämiseen.

Miten päädyit kevytyrittäjäksi?

Elämä kuljettaa. Ennen kevytyrittäjyyttä toimin Kolin kansallispuistossa yrittäjänä ja asiakaskontaktin kautta löysin kumppanini kanssa Lahdesta paikan, jossa “kevyempi” yrittäjyys tuntui paremmalta ratkaisulta.

Päädyimme Lahteen, jossa nyt edistämme muun muassa ekologisten puutarhojen suunnittelua ja toteutusta, järjestämme kestävään elämäntapaan ja kulttuuriin sekä kokonaisvaltaiseen hyvinvointiin liittyvää koulutusta.

Taatan Tuotanto

Millainen on tavallinen työpäiväsi?

Tällä hetkellä luon pohjaa tulevalle. Taatan Tuotanto on vielä alkutaipaleella, joten päivisin olen esimerkiksi yhteydessä potentiaalisiin asiakkaisiin, kehitän kotisivujani ja markkinointia yleensä. Jalostan myös tuotteitani ja osaamistani jatkuvasti paremmalle tasolle.

Pyrin luomaan työpäiväni sellaisiksi, että ne antavat tilaa myös puutarhassa hortoiluun, metsäpuistossa käyskentelyyn ja klassisen kitaran soittoon.

Mikä on hienointa omassa työssäsi?

Työurani on jo pitkä, mutta nyt todellakin pystyn keskittymään kaikkein tärkeimmiksi kokemiini asioihin sekä osaamiseni, että intohimoni näkökulmasta. Itse työssä parhaimmat hetkeni liittyvät vuorovaikutteisuuteen.

Esimerkiksi koulutusta vedettäessä tilanteet, joissa opettajan ja oppilaan roolit hälvenevät ja opetustilanteesta tulee jakamisen kulttuuria. Luontoretkeä vedettäessä pystyn luomaan ilmapiirin, joka vahvistaa “tässä ja nyt”- tunnelmaa ja mahdollistaa luonnon vuorovaikutteisen kohtaamisen.

Tämän kaltaisia tilanteita Taatan Tuotanto haluaa työssään erityisesti luoda.

Missä asioissa haluaisit kehittää itseäsi?

Haluaisin lopettaa liiallisen pohtimisen tulevaisuuteen liittyen ja keskittyä enemmän läsnä olevaan hetkeen luottaen, että kyllä työ (asiakas) tekijänsä (Taatan) löytää.

Terveisiä ja vinkkejä muille kevytyrittäjille?

On hienoa, että itsensä toteuttamiseen löytyy tällä hetkellä monenlaisia vaihtoehtoja.

Taatan Tuotannon yhteystiedot löydät muun muassa täältä. Voit seurata Taatan Tuotantoa myös Facebookissa!

Haluatko sinä viikon kevytyrittäjäksi?

Viikon kevytyrittäjä on UKKO.fi:n blogisarja, jossa nostamme esiin kevytyrittäjiä. Jos haluat kertoa oman tarinasi, täytä seuraava lomake: Haluatko viikon kevytyrittäjäksi

Saara Teirivaara
Kirjoittaja

Saara Teirivaara

Saara tuottaa sanoja, kuvia ja tarpeen tullen melkeinpä mitä tahansa muuta jota markkinoinnin maailmassa saattaa tarvita. Erityisen lähellä tämän some-Picasson sydäntä ovat Instagram, lämmin sää, valkoiset tennarit ja kaikki visuaaliset asiat.

Rekisteröidy nyt – Se on ilmaista, nyt ja aina. Saat tunnukset välittömästi.

Lisää aiheesta

Lomalta paluu – näin selätät bluesin!

Herätyskello pärähti soimaan ja edellinen ilta venyi, koska elimistö oli vielä niin loma-aikataulussa. Töihinpaluu tuo monille karkean bluesin heinä-elokuun taitteessa. Kerromme tässä blogissa, kuinka...
5.8.2020 Lue lisää »

Kerro mielipiteesi

Tilaa blogikirjoitukset sähköpostiisi!

Syötä sähköpostiosoitteesi alla olevaan kenttään ja saat tuoreimmat blogikirjoituksemme suoraan sähköpostiisi kerran viikossa.
Lähetämme uusimmat kirjoitukset joka keskiviikko. Voit lopettaa tilauksesi milloin tahansa.