Blogi

8.12.2014

Tee ainakin nämä 6 asiaa sosiaalisessa mediassa

Yhä useampi on liittynyt johonkin sosiaaliseen median palveluun ellei jopa useampaan. Sosiaalista mediaa voidaan hyödyntää tehokkaasti viestinnässä ja markkinoinnissa. Mikäli olet mukana sosiaalisessa mediassa, annamme sinulle 6 helppoa ja tehokasta vinkkiä sosiaalisessa mediassa toimimiseen.

1. Sama profiilikuva kaikissa palveluissa

Jos käytät useita sosiaalisen median kanavia, kannattaa käyttää kaikissa samaa profiilikuvaa. Jäät helpommin ihmisten mieleen, kun kuvasi toistuu myös muissa palveluissa. Jos haluat olla oikein tehokas, valitse profiilikuvaksi sellainen kuva, missä on kirkkaita värejä. Keltainen tai turkoosii toimii aina hyvin. Monille ihmisillä on profiilikuvassaan perinteinen valkoinen tausta, joten värien ansiosta kuvasi huomataan todennäköisemmin uutisvirrassa.

2. Muokkaa LinkedInin url-osoite

LinkedIn-palvelussa jokaisella käyttäjällä on oma url-osoite omalle profiilisivulle. LinkedIn määrittelee sen kaikille automaattisesti. Huono puoli tässä on se, että se muotoutuu päättömistä kirjaimista ja numeroista. Jos et ole muokannut osoitettasi, on se tyyliltään jotain seuraavanlaista fi.linkedin.com/in/gh39f98azx6xsd6v9. Ei siis kauhean helposti muistettava tai muutenkaan järkevän näköinen.

Voit muokata osoitteesi helposti itse. Kirjaudu LinkedIniin ja klikkaa ”Edit Profile”. Profiilikuvasi alla on url-osoite. Klikkaa sen vierestä ”Edit” ja löydät sivun oikeasta laidasta ”Your public profile URL”. Klikkaa sen vieressä olevaa kynää ja pääset muokkaamaan oman urlisi. Parhain vaihtoehto on laittaa siihen loppuosaksi oma nimi muodossa etunimisukunimi.

3. Lisää sosiaalisen median jakonapit sivuillesi/blogiin

Jos sinulla on omat kotisivut tai esimerkiksi blogisivusto, kannattaa sinun lisätä sivuillesi merkinnät niistä sosiaalisen median kanavista, joissa olet. Kotisivujen avulla voit tavoittaa paljon uusia kontakteja. Laita kaikki kanavat esille, jotta asiakkaasi ja muut kiinnostuneet voivat sen kautta seurata sinua myös sosiaalisessa mediassa. Lisää myös blogiisi sosiaalisen median jakonapit esille, jotta lukijasi voivat jakaa kirjoituksiasi helposti eteenpäin.

4. Googlaa itsesi

Tämä voi kuulostaa aluksi hassulta. Miksi minä nyt itseni googlaisin? Olenko niin itserakas, että haluan tietää itsestäni lisää? Loppujen lopuksi on fiksua katsoa mitä tietoja sinusta löytyy googlen avulla. Ihmiset googlettavat yhä enemmän myös työnhakijoita, joten jos sinusta löytyy paljon kyseenalaista materiaalia googlen ensimmäisiltä sivuilta, se voi antaa sinusta epäammattimaisen kuvan.

5. Voit ajastaa viestejäsi

Onko sinulla kalenteri aivan tukossa? Haluaisit laittaa Facebook-sivuillesi viestejä muulloinkin kuin sunnuntai-iltana, mutta arkipäivinä se tuntuu mahdottomalta. Jos näin on, voit ajastaa viestejäsi valmiiksi esim. Facebookissa ja Twitterissä. Ajastamalla viestejä säästyt ylimääräisiltä murheilta ja voit keskittyä muihin asioihin. Älä kuitenkaan muutu robotiksi ja laita viestejäsi lähtemään aina samaan aikaan. Muista myös käydä kommentoimassa sinulle tulevia kommentteja ja kysymyksiä.

Facebookissa voit tehdä ajastuksen klikkaamalla päivityksen ”Schedule Post”. Twiittejä voit ajastaa esimerkiksi Twufferin ja Tweetdeckin avulla.

6. Sähköpostin allekirjoitukseen linkit

Tässä on hieman sama näkökulma kuin kohdassa kolme. Voit tavoittaa sähköpostin avulla paljon uusia ihmisiä. Tämän takia sinun kannattaa lisätä sähköpostisi allekirjoitukseen kaikki tarpeelliset linkit, esim. blogi, Facebook, Twitter ja LinkedIn.

Näillä vinkeillä pääset hyvin pitkälle ja saat lisää tehokkuutta verkkonäkyvyyteesi. Unohtuiko meiltä jokin tärkeä asia tältä listalta? Heitä kommenttia aiheesta!

Taneli Pasanen
Kirjoittaja

Taneli Pasanen

Muuttuva työelämä, viestintä, digitaalinen markkinointi ja itsensä brändääminen täyttävät teemoina työpäiväni. Vapaa-ajalla kovia juttuja ovat tennis, geokätköily ja seinäkiipeily unohtamatta tietenkään Netflixiä.

Rekisteröidy nyt – Se on ilmaista, nyt ja aina. Saat tunnukset välittömästi.

Kommentit

 1. P. Gudsson sanoo:

  Jos haluat facebookin ja twitterin jakopainikkeet Blogspottiin ennen tekstiä, niin koodinpätkät löydät täältä:

  http://tunnekartta.vuodatus.net/lue/2015/02/facebook-ja-twitter-jakonapit-blogspottiin-parilla-koodirivilla

  1. Taneli Pasanen sanoo:

   Kiitos vinkistä!

   Taneli

Kerro mielipiteesi

Kerro mitä ajattelet!

Tilaa blogikirjoitukset sähköpostiisi!

Syötä sähköpostiosoitteesi alla olevaan kenttään ja saat tuoreimmat blogikirjoituksemme suoraan sähköpostiisi kerran viikossa.
Lähetämme uusimmat kirjoitukset joka keskiviikko. Voit lopettaa tilauksesi milloin tahansa.

Lisää aiheesta