Blogi

9.10.2017

Teemua kiehtoo filmin kemia – “haluan kuvieni elävän orgaanista ja arvaamatonta elämää”

Teemu

Kuva: Tapio Aulu / Mainostoimisto Precis

Kuka olet?

Olen 30-vuotias kuvaaja, leikkaaja ja ohjaaja Hämeenlinnasta. Suurimmat innoittajani ovat 70- ja 80-luvun elokuvat, pelit, muoti ja maailma. Ne ovat osa minua ja töitäni. Jos filmille kuvaaminen olisi yhtään halvempaa, olisi se varmasti yksi käyttämistäni työkaluista.

Sanotaan, että “ennen kaikki oli paremmin”. Se ei aivan pidä paikkaansa, mutta on osittain täysin totta! Katselen elokuvia mieluusti VHS-kasetilta, kuuntelen levyni LP:ltä, sekä pelaan ja kerään 8-BIT-Nintendo-pelejä. Enkä vaihda Nokialaista puhelintani uuteen kosketusnäytölliseen.

Mitä teet?

Liikkuva kuvaa monessa muodossaan, esimerkiksi lyhytelokuvia, musiikkivideoita, installaatioita, yritysvideoita sekä mainosvideoita jne. Pääsuuntautumiseni on kuvaamisessa, mutta olen tehnyt leikkausta myös vähintään yhtä paljon. Nykyisellään teen myös ohjaamista.

Vinovinkkeli, nimi jonka alla työskentelen, rakentuu viiteen tärkeään avainsanaan:

V(isuaalinen)
I(nnostava)
N(ostalginen)
O(rgaaninen)

ja “vinkkeli”.

Haluan kuvieni elävän orgaanista ja arvaamatonta elämää, kuten filmin kemia. Rosoisuus, värit, pehmeys ja yllätyksellisyys ovat kuvissani ja töissäni käyttämiä elementtejä.

Miten päädyit kevytyrittäjäksi?

Olin pitkään kuullut suosituksia UKKO.fi-palvelusta. Päätin kokeilla ja huomasin kaiken olevan helppoa ja vaivatonta. Tämän jälkeen oli helppo tehdä päätös ja siirtyä kevytyrittäjäksi, jota olin jo pidempään miettinyt.

TeemuKuva  Mari Villanen / Pisama Art

Millainen on tavallinen työpäiväsi?

Työpäiväni ovat aikalailla vaihtelevat. Jos on kuvauspäivä niin herätys on yleensä melko aikaisin ja kotiin tullaan usein myöhään illalla tai yöllä. Vaihtoehtoisesti saatetaan olla myös pidemmällä päivien tai jopa viikkojen kuvausreissulla.

“Editti-päivä” puolestaan taittuu kotona koneella. Silloin voin säädellä aikataulujani melkolailla haluamani mukaan. Monesti tulee aloitettua työt aamupäivällä, mutta itsellä tehokkain aika on iltapäivästä iltamyöhään. Tottakai näissä eletään myös asiakkaiden kanssa sovittujen deadlinejen puitteissa. Sovittu työ hoidetaan sovittuun aikaan.

Tällä hetkellä kehitteillä on esimerkiksi tv-sarja, jolle etsitään sopivaa levityskanavaa.

Mikä on hienointa omassa työssäsi?

Vaihtelevuus. Tapaan paljon erilaisia ihmisiä ja työ on haasteellista. Näen paljon paikkoja, joihin ei muuten ehkä tulisi mentyä.

Missä haluaisit kehittää itseäsi?

Haluan kehittyä totta kai kokonaisuudessaan. Yhä enemmän haluaisin kuitenkin vaikuttaa ja toteuttaa itseäni taiteellisella elokuva- ja musiikkivideo puolella. Tällä hetkellä isompana tavoitteena on tehdä omaa pidempää reilun 20 minuutin Giallo-genren elokuvaa, yhdistäen siihen vahvasti myös 80-luvun elementtejä sekä Suomen maisemaa ja miljöötä vahvasti mustalla huumorilla höystettynä. Giallo tarkoittaa italialaista murhamysteeriä/kauhua, jonka kulta-aika oli pääasiassa 70-luvulla.

Selkeä kehittymisen aihe olisi myös oman ammattitaidon myyminen ja mainostus. Sosiaalisen media käyttöä olisi aiheellista kehittää ja lisätä.

Terveisiä ja vinkkejä muille kevytyrittäjille?

Kaikilla on unelmia ja niitä kannattaa ja PITÄÄ tavoitella!

Teemun töihin voit tutustua tarkemmin joko hänen kotisivuillaan, Vimeossa tai Instagramissa. Vimeosta löydät myös Teemun oman esituotannossa olevan lyhytelokuvan!

Haluatko sinä viikon kevytyrittäjäksi?

Viikon kevytyrittäjä on UKKO.fi:n blogisarja, jossa nostamme esiin eri alojen kevytyrittäjiä. Onko sinulla oma tarina kevytyrittäjyydestä? Me tahdomme kuulla sen! Klikkaa ja täytä lomake.

Saara Teirivaara
Kirjoittaja

Saara Teirivaara

Saara tuottaa sanoja, kuvia ja tarpeen tullen melkeinpä mitä tahansa muuta jota markkinoinnin maailmassa saattaa tarvita. Erityisen lähellä tämän some-Picasson sydäntä ovat Instagram, lämmin sää, valkoiset tennarit ja kaikki visuaaliset asiat.

Rekisteröidy nyt – Se on ilmaista, nyt ja aina. Saat tunnukset välittömästi.

Lisää aiheesta

Kerro mielipiteesi

Tilaa blogikirjoitukset sähköpostiisi!

Syötä sähköpostiosoitteesi alla olevaan kenttään ja saat tuoreimmat blogikirjoituksemme suoraan sähköpostiisi kerran viikossa.
Lähetämme uusimmat kirjoitukset joka keskiviikko. Voit lopettaa tilauksesi milloin tahansa.