Blogi

12.11.2018

Viikon kevytyrittäjä Toni Tiainen toteuttaa omaa näkemystään – “Potretissa voi kertoa tarinan”

Kuka olet?

Olen Toni Tiainen, 22-vuotias freelance-pohjalta toimiva video- ja valokuvaaja.

Mitä teet?

Pähkinänkuoressa tuotan visuaalista sisältöä niin yrityksille kuin yksityishenkilöillekin. Teen paljon journalistista sisältöä, mutta mahtuu joukkoon myös taiteellisempaakin tekemistä muun muassa henkilökuvien ja lyhytelokuvien muodossa.

Miten päädyit kevytyrittäjäksi?

Toimin vuoden verran yrittäjänä omalla toiminimellä armeijan kanssa samaan aikaan. Siihen aikaan nuorempana meinasin kokea kaikki yrittämiseen liittyvät kuvaamisen ulkopuoliset asiat todella stressaavina.

Löysin UKKO.fi-palvelun tänä kesänä ja koin, että tässähän olisi mahdollisuus tehdä työtä, jonka kokee omaksi ilman yrittämiseen liittyvää paperisotaa.

Päätös on ollut erittäin toimiva ja tuonut työhön paljon mielekkyyttä.

Millainen on tavallinen työpäiväsi?

Asiakkaasta riippuen tavallinen työpäivä alkaa suunnittelulla ja välineiden pakkaamisella; mitä tarvitaan mukaan ja miten projekti toteutetaan.

Paikan päällä tutustutaan usein ensimmäistä kertaa esimerkiksi videossa esiintyvään henkilöön. Ajoissa paikalla oleminen vähentää kiireen aiheuttamaa stressiä ja usein myös kuvattava henkilö saa paremman käsityksen siitä, mitä ollaan tekemässä.

Kuvauksen jälkeen alkaa tietysti tiedostojen käsittely ja editointi; tähän kuluu usein paljon aikaa, vaikka se asiakkaalle usein vaikuttaakin näkymättömältä työltä.

Hyvällä asiakkaan perehdyttämisellä kuitenkin vältytään turhilta väärinymmärryksiltä ja pysytään aikataulussa. Valmiit tiedostot lähetetään asiakkaan tarkastettaviksi ja korjaillaan toiveiden mukaan.

Mikä on hienointa omassa työssäsi?

Hienointa on ehdottomasti päästä toteuttamaan omaa näkemystään. Jo yksinkertaisimmassakin potretissa pystyy kertomaan tarinan, mikä onkin mielestäni visuaalisen työn tärkein elementti.

Missä haluaisit kehittää itseäsi?

Olen edelleenkin luonteeltani yliajattelija ja saatan stressata välillä pienistä asioista.

Kuitenkin itselle mieluisan työn tekeminen harvoin edes tuntuu stressaavalta puurtamiselta.

Terveisiä ja vinkkejä muille kevytyrittäjille?

Paljon tsemppiä ja reipasta meininkiä!

Tutustu Tonin mahtaviin maisemakuviin Instagramissa.

Haluatko sinä Viikon Kevytyrittäjäksi?

Viikon kevytyrittäjä on UKKO.fi:n blogisarja, jossa nostamme esiin eri alojen kevytyrittäjiä. Onko sinulla oma tarina kevytyrittäjyydestä? Me tahdomme kuulla sen! Klikkaa ja täytä lomake.

pauliina
Kirjoittaja

Pauliina Saukkonen

Pauliina on markkinointitiimin SEM- ja social media marketing -intoilija, joka inspiroituu hyvästä tiimihengestä ja taitavista työkavereista. Hän on vapaa-ajalla cup cake -leipuri ja rakastaa kaikkea visuaalista tekemistä sekä siskonpoikansa, valkoisen paimenkoiran, Fredin kanssa puuhaamista.

Rekisteröidy nyt – Se on ilmaista, nyt ja aina. Saat tunnukset välittömästi.

Lisää aiheesta

Kerro mielipiteesi

Tilaa blogikirjoitukset sähköpostiisi!

Syötä sähköpostiosoitteesi alla olevaan kenttään ja saat tuoreimmat blogikirjoituksemme suoraan sähköpostiisi kerran viikossa.
Lähetämme uusimmat kirjoitukset joka keskiviikko. Voit lopettaa tilauksesi milloin tahansa.