Blogi

19.9.2017

Tukea työttömille yritystoiminnan aloittamiseen

Työ- ja elinkeinoministeriö tiedotti 19.9., että hallitus esittää eduskunnalle työttömyysturvalain muuttamista siten, että työtön voisi aloittaa yritystoiminnan ja saada työttömyysetuutta neljältä kuukaudelta yritystoiminnan sitä estämättä.

Työministeri Jari Lindström kertoo, että tarkoitus on madaltaa työttömien yrittämiseksi lähtemisen kynnystä ja kannustaa  yritystoiminnan aloittamiseen.

“Työttömyysturvajärjestelmän pitää tukea työttömän mahdollisuuksia työllistyä joko työsuhteessa tai yrittäjänä”, sanoo ministeri Lindström.

Tällä hetkellä yli kaksi viikkoa kestävä työttömänä aloitettu päätoiminen yritystoiminta estää työttömyysetuuden saamisen. Hallituksen nyt esittämä muutos helpottaisi toteutuessaan yritystoiminnan aloittamista. Jos työtön saa yritystoiminnasta tuloa, se otettaisiin huomioon maksettavan työttömyysetuuden määrässä.

Hallituksen esitys liittyy valtion ensi vuoden talousarvioesitykseen ja se on tarkoitettu käsiteltäväksi samassa yhteydessä. Hallitus esittää, että laki tulisi voimaan 1. tammikuuta 2018.

UKKO.fi on seurannut yritystoiminnan aloittamista helpottavan lain valmistelua ja osallistunut siitä käytävään keskusteluun koko vuoden. Lue, mitä olemme aiemmin kirjoittaneet aiheesta:

Hallituksen esitys kokonaisuudessaan löytyy täältä (työttömyysturvalain muuttamista käsitellään sivulla 856).

 

Piia Peiponen
Kirjoittaja

Piia Peiponen

Piia on viestinnästä innostuva somenautiskelija ja lempeä kieliniuho, jota kiinnostavat muuttuva työ ja työelämä. Inspiraation lähteinä kirjoituksiin ja elämään toimivat ilmiöt ja ihmiset.

Rekisteröidy nyt – Se on ilmaista, nyt ja aina. Saat tunnukset välittömästi.

Lisää aiheesta

Kerro mielipiteesi

Tilaa blogikirjoitukset sähköpostiisi!

Syötä sähköpostiosoitteesi alla olevaan kenttään ja saat tuoreimmat blogikirjoituksemme suoraan sähköpostiisi kerran viikossa.
Lähetämme uusimmat kirjoitukset joka keskiviikko. Voit lopettaa tilauksesi milloin tahansa.