Blogi

14.11.2016

Multi-instrumentalisti ja soiton opettaja Tuomas keikkailee kevytyrittäjänä

Kuka olet?

Olen Tuomas Norjanen, 22-vuotias multi-instrumentalisti, säveltäjä ja sovittaja. Olen myös kitaransoiton ja bändisoiton opettaja Kauniaisten Musiikkiopistossa. Olen julkaissut kaksi sooloalbumia nimeltä “The Story Behind Everything” ja “The Norwegian Space Program”. Albumit löytyvät muun muassa Spotifysta ja iTunesista. Opiskelen tällä hetkellä myös Sibelius-Akatemiassa.

Mitä teet?

Teen paljon yksityisiä ja julkisia keikkoja muun muassa kitaralla, laululla ja pianolla. Tyylilajeina ovat esimerkiksi pop, jazz, rock, funk ja klassinen musiikki. Opetan Kauniaisten Musiikkiopistossa kitaransoittoa ja yhteismusisointia. Näiden ohella teen musiikkia sooloprojekteissani.

Miten päädyit kevytyrittäjäksi?

Päädyin musiikkialalle intohimosta; rakastan tätä työtä. Koska musiikkiala on jatkuvaa freelancer-työtä, kevytyrittäjyys on käytännöllisin ratkaisu oman yrityksen tai toiminimen perustamiseen verrattuna. Kevytyrittäjyys on luonnollinen ja helppo ratkaisu taidealalla.

Missä asioissa haluaisit kehittää itseäsi?

Haluaisin kehittää käytännön asioiden hallintaa ja osata ottaa itselleni tarpeeksi aikaa lepäämiseen.

Mikä on hienointa omassa työssäsi?

Jatkuva muutos ja kehittyminen. Tällä alalla ei voi polkea paikallaan, vaan pitää tähdätä koko ajan pitkälle ja yrittää löytää seuraava asia, jota tutkia. On myös hienoa, että saa tavata koko ajan uusia ihmisiä.

Millainen on tavallinen työpäiväsi?

Aamulla aikaisin ylös, kahvia naamaan. Sitten omaa harjoitteluaikaa, sähköpostit ja muut käytännön asiat haltuun, opiskelua. Illalla joko opetusta tai keikkaa.

Terveisiä ja vinkkejä muille kevytyrittäjille

Kannattaa aina muistaa pysähtyä hetkeksi ja kysyä itseltään, onko menossa oikeaan suuntaan, kuunteleeko tarpeeksi sisäistä ääntään ja rakastaako sitä, mitä tekee.

Tuomakseen voi tutustua tarkemmin hänen Facebook-sivunsa kautta.

Haluatko viikon kevytyrittäjäksi?

Viikon kevytyrittäjä on UKKO.fi:n blogisarja, jossa nostamme esiin kevytyrittäjiä. Jos haluat kertoa oman tarinasi, täytä seuraava lomake: Haluatko viikon kevytyrittäjäksi?

Piia Peiponen
Kirjoittaja

Piia Peiponen

Piia on viestinnästä innostuva somenautiskelija ja lempeä kieliniuho, jota kiinnostavat muuttuva työ ja työelämä. Inspiraation lähteinä kirjoituksiin ja elämään toimivat ilmiöt ja ihmiset.

Rekisteröidy nyt – Se on ilmaista, nyt ja aina. Saat tunnukset välittömästi.

Lisää aiheesta

Kerro mielipiteesi

Tilaa blogikirjoitukset sähköpostiisi!

Syötä sähköpostiosoitteesi alla olevaan kenttään ja saat tuoreimmat blogikirjoituksemme suoraan sähköpostiisi kerran viikossa.
Lähetämme uusimmat kirjoitukset joka keskiviikko. Voit lopettaa tilauksesi milloin tahansa.