Blogi

26.9.2019

Loppuivatko päivätyöt, mutta puhti ei? Työskentely onnistuu halukkailla eläkkeelläkin!

Ihmiset siirtyvät eläkkeelle hieman eri ikäisinä, ja keskimääräinen ikä on tällä hetkellä noin 63 vuotta. Kaikkia joutenolo ei vielä tällöin houkuta; sormet saattavat syyhytä ja ideat kihistä mielessä vielä pitkään työsuhteen loppumisen jälkeenkin.

Nykyisin halukkaiden on onneksi mahdollista tehdä töitä eläkeikäisenäkin! Jos innostusta löytyy vielä esimerkiksi satunnaisille työkeikoille tai kollegojen konsultoinnille, on laskutuspalvelun käyttö oiva vaihtoehto.

Eläkkeelle jäävät ovat toimineet työelämässä jo vuosikymmenten ajan, ja päässeet näkemään erilaisten työmuotojen ja -keinojen kehittymisen; samalla moni on päässyt kehittämään tietotaitonsa huippukuntoon. Monille huilaaminen, matkustelu ja muu vapaa-ajan vietto sopii tämän jälkeen paremmin kuin hyvin.

Toiset eivät kuitenkaan malttaisi lopettaa työskentelyä ihan vielä. Jotkut tuntevat omaavansa runsaasti arvokasta kokemusta ja tietämystä, ja haluaisivat jakaa tätä muillekin. Osa taas on perusluonteeltaan toimelias, ja jatkaisi mielellään työntekoa ihan tekemisen ilosta.

Jotkut tahtovat keskittyä puutarhan tai lastenlasten hoitoon, toiset taas haluaisivat pyörittää liiketoimintaa!

Työelämän mullistukset ovat tehneet joustavasta työskentelystä helpompaa – muun muassa monityön tekeminen ja freelancerina toimiminen ovat kasvattaneet suosiotaan. Nykyisin työskentely eläkkeelläkin onnistuu halukkailla.

Mahdollisuuksia työskentelyyn on monia: jotkut viihtyvät lastenlasten kanssa, osa taas puuhailee puutarhassaan tai tekee vapaaehtoistöitä. Niitäkin löytyy, jotka päätyvät toteuttamaan pitkään hautomansa bisnesidean ja lähtevät pyörittämään liiketoimintaa. Tämä onnistuu myös kevytyrittäjänä UKKO.fi:n kautta!

“Totesin, ettei eläke olekaan oikein minun juttuni”

Päätyöstään eläköityneisiin käyttäjiimme on kuulunut Markku Mäkinen, joka oli Viikon kevytyrittäjänämme kaksi vuotta sitten. Markun työt olivat loppuneet vastikään, mutta hän totesikin haluavansa jatkaa yrittäjänä vielä vuoden tai pari. Sitten hän ryhtyi toimimaan kiinteistönhuoltajana kauttamme.

kevytyrittäjä eläke

”UKKO.fi on helpottanut tai oikeastaan mahdollistanut yrittäjänä toimimisen kohdallani”, Markku kertoi.

Hänen mukaansa vapaa-aikaa ei jäänyt kiinteistönhuollon ohelle kovin paljon; laskutuspalvelun käyttö kuitenkin helpotti toiminnan pyörittämistä huomattavasti.

”Byrokratia hoidetaan puolestani ja koulutustakin on saatavana. Sitä olen käyttänytkin.”

Markku totesi myös, että milloinkaan ei oikeastaan ehdi täysin valmiiksi; tämä pätee niin työ- kuin muuhunkin elämään. Koulutuksen lisäksi oppeja on poimittava käytännöstä ja kokemuksista.

”Paikalleen ei voi jäädä, sillä maailma ympärillä on kovassa vauhdissa. On pysyttävä mukana!”

Palvelumme säästää aikaa ja tarjoaa tukea

Jos liiketoiminnan aloittaminen houkuttelisi sinua, mutta yrityksen perustaminen ei, on laskutuspalvelun käyttö oiva vaihtoehto. Tällöin sinun ei tarvitse huolehtia rahoituksesta, Y-tunnuksesta tai paperitöistä. Toiminnan voit myös aloittaa ja lopettaa kun se vain itsellesi parhaiten sopii.

UKKO.fi:n käyttö sopii niin jatkuvalle liiketoiminnalle kuin satunnaisille keikkatöille ja tilauksille!

Laskuttavana asiakkaana saat meiltä myös lisäpalveluita, joiden avulla oman työn myyminen helpottuu; näihin kuuluvat muun muassa kevytyrittäjän markkinointikoulu, myyntikoulu ja sopimusmallikirjasto. Tarjoamme tarpeen tullen myös veroneuvontaa, ja asiakaspalvelummekin auttaa ilomielin, jos jokin mietityttää sinua.

kevytyrittäjä eläke

Suosittelemme tutustumaan myös UKKO.fi-sivuston oppaisiin ja kursseihin! Voit poimia sieltä hyviä vinkkejä muun muassa työsi hinnoitteluun ja markkinointiin sekä liiketoiminnan kokonaisvaltaiseen kehittämiseen.

Jos siis olet leppoisten eläkepäivien ohella innostunut tietotaitosi jakamisesta – kuten tuotteiden valmistamisesta tai nuorempien kollegojen konsultoinnista – tutustu toki palveluumme! Punnitse eri vaihtoehtoja ja mieti, mikä sopii tilanteeseesi ja haluihisi parhaiten.

Muistathan selvittää myös ansiorajaan ja verotukseen liittyvät asiat!

Kaipaatko vaihtelua aikaisempaan uraasi tai haluaisitko selvittää, mitkä ovat piileviä kykyjäsi? Tämänkin tiedon kautta voit löytää eläkepäiviisi uutta tekemistä, vaikkapa harrastuksen. Selvitä kykysi tekemällä Työtalenttitestimme!

Milla-Maria Karvinen
Kirjoittaja

Milla-Maria Karvinen

Milla-Maria on Porista kotoisin oleva, sittemmin espoolaistunut kynäniekka, joka inspiroituu vaikuttavista viestinnän ilmiöistä, koukuttavasta tarinankerronnasta sekä lennokkaista keskusteluista. Hän pyrkii pitämään tasapainon luovan tiimityön ja itsenäisen flow-tilan välillä.

Rekisteröidy nyt – Se on ilmaista, nyt ja aina. Saat tunnukset välittömästi.

Lisää aiheesta

Lomalta paluu – näin selätät bluesin!

Herätyskello pärähti soimaan ja edellinen ilta venyi, koska elimistö oli vielä niin loma-aikataulussa. Töihinpaluu tuo monille karkean bluesin heinä-elokuun taitteessa. Kerromme tässä blogissa, kuinka...
5.8.2020 Lue lisää »

Kerro mielipiteesi

Tilaa blogikirjoitukset sähköpostiisi!

Syötä sähköpostiosoitteesi alla olevaan kenttään ja saat tuoreimmat blogikirjoituksemme suoraan sähköpostiisi kerran viikossa.
Lähetämme uusimmat kirjoitukset joka keskiviikko. Voit lopettaa tilauksesi milloin tahansa.