Blogi

9.10.2013

UKKO.fi:n manifesti yrittäjyyden puolesta

Suomessa yrittäjyyttä täytyy edistää!

Taloustutkimuksen teettämän Yrittäjyysilmapuntarin mukaan yli 80 prosentin mielestä yrittäjyys on asia, jota Suomessa tulisi edistää. Myös tutkimuksen mukaan kaksi viidestä suomalaisesta oli sitä mieltä, että Suomessa on hyvä toimia yrittäjänä. Kolmannes vastaajista piti yrittäjyyttä houkuttelevana uravaihtoehtona. Yrittäjyydessä vastaajia eniten arveluttivat taloudellinen riski ja epäonnistumisen pelko, jotka mainittiin 40 prosentissa vastauksista. [1]

Yrittäjyyden dissaaminen saa muuten loppua tähän!

Me Ukko.fi:ssä olemme asiasta täysin samaa mieltä, että Suomessa yrittäjyyttä pitäisi edistää. Suomen hallitus ei kuitenkaan tee tarpeeksi asian hyväksi. Esimerkiksi Reguksen teettämän tutkimuksen mukaan suomalaisyrittäjien mielestä suurimmat esteet yrityksen perustamiselle ovat valtion puutteellinen tuki (66 %) ja yritystoimintaa vaikeuttava byrokratia (60 %). Tutkimukseen osallistui yli 26 000 yritysjohtajaa ja yrittäjää 90 maasta. [2]

Yrittäjyyden dissaaminen saa loppua tähän! Me haluamme korjata tämän asian. Suomessa yrittäjyyttä ei arvosteta tarpeeksi. Tilastokeskuksen mukaan uusia yrityksiä perustettiin  vuoden 2013 ensimmäisellä neljänneksellä 7,4 prosenttia vähemmän edellisen vuoden vastaavaan ajankohtaan verrattuna sekä lopettaneiden yritysten määrä puolestaan kasvoi 17,5 prosenttia vuoden 2012 neljännellä neljänneksellä edellisen vuoden vastaavaan ajankohtaan verrattuna. [3]

Yrittämisen kulttuuria pitää parantaa

Yrittämisen kulttuuri on jäänyt Suomessa pahasti lapsen kenkiin. Yrittäjät ovat kuitenkin niitä henkilöitä, jotka luovat Suomeen uusia työpaikkoja. Koko suomalaisen kilpailukyvyn pelastamiseksi me tarvitsemme Suomeen uusia yrittäjiä.

Me uskomme suomalaiseen työhön, innovaatioon ja yrittäjyyteen. Etenkin juuri nyt Suomi tarvitsee uusia liike-ideoita ja yrittäjiä. Yrittäjyyden alkuporrasta pitää madaltaa, jotta mahdollisimman moni meistä lähtisi yrittäjyyden polulle. Kuten YrittäjyysIlmapuntarissakin tuli ilmi, taloudellinen riski ja epäonnistuminen arveluttavat yrittäjyydessä eniten ja Reguksen teettämässä tutkimuksessa nousivat esiin valtion tuen puuttuminen sekä yritystoimintaa vaikeuttava byrokratia.

Ukko.fi boostaa yrittäjyyttä Suomessa

Me Ukko.fi:ssä kannustamme kaikkia kokeilemaan omaa liikeideaansa palvelumme avulla. Me tarjoamme yksinkertaisen ja helpon vaihtoehdon laskuttaa omat työnsä ilman omaa yritystä ja siihen kuuluvaa byrokratiaa. Me hoidamme kaiken byrokratian ja palkanmaksun. Työnantajat voivat myös helposti työllistää työntekijöitä palvelumme avulla. Työnantaja maksaa vain työntekijän luoman laskun ja homma on sillä selvä työnantajan osalta.

Meidän kolme lupausta:

1. Me minimoimme yrittäjyyden aloittamisen riskiä. Toimintamallimme avulla jokainen voi ilman taloudellista riskiä työllistää itse itsensä. Myös opiskeluiden lomassa palveluamme on erittäin helppo hyödyntää.

2. Me autamme asiakkaitamme kokeilemaan omia liikeidoitaan. Jokainen voi kokeilla omia liikeideoitaan palvelumme avulla ilman kuukausimaksuja. Palvelumme soveltuu kaikille aloille ja kutsumme jokaisen tervetulleeksi palvelumme käyttäjiksi. Haluamme auttaa jokaista kokeilemaan omaa liikeideaansa ilman yrityksen perustamiseen liittyvää riskiä.

3. Me opetamme asiakkaitamme yrittäjyyden polulla. Me haluamme auttaa jokaista asiakastamme yrittäjyyden polulle. Lupaamme luoda tulevaisuudessa oppaita, vinkkejä ja laskureita oman työn tueksi. Meidän missiona on se, että sinä saat tehdä töitä ja keskittyä olennaiseen byrokratian sijaan.

Luomme uusia yrittäjiä

Palvelumme kautta käyttäjämme ovat perustaneet myös omia yrityksiään, kun he ovat huomanneet liikeideansa kannattavuuden. Tätä me myös haemme omalla toiminnallamme! Haluamme olla omalta osaltamme luomassa Suomeen uusia yrittäjiä ja yrityksiä. Kun muut yritykset irtisanovat henkilöstöään, me työllistämme yrittelijäitä ihmisiä yhä enemmän.

Rekry: Haemme uusia sankareita!

Jokainen käyttäjämme on sankari. Oman elämänsä sankari, joka on ottanut vastuun omasta työllistymisestään itselleen. Me haluamme luoda Suomeen uusia oman elämänsä sankareita. Suomi tarvitsee näitä sankareita. Suomi tarvitsee juuri sinua. Suomi muuttuu yksi sankari kerrallaan. Oletko sinä seuraava?

Jaathan tekstiämme eteenpäin, jos olet kanssamme samaa mieltä. Yhdessä me voimme tehdä hienoja asioita!

Taneli

Lähteet:

1. http://www.yrittajat.fi/fi-FI/suomenyrittajat/a/tiedotteet/yrittajyysilmapuntari-paljastaa-mita-yrittajyydesta-ajatellaan

2. http://news.cision.com/fi/regus/r/taloudelliset-vaikeudet-eivat-lannista-ahkeria-yrittajia,c9416598

3. http://tilastokeskus.fi/til/aly/2013/01/aly_2013_01_2013-07-25_tie_001_fi.html

 

Taneli Pasanen
Kirjoittaja

Taneli Pasanen

Muuttuva työelämä, viestintä, digitaalinen markkinointi ja itsensä brändääminen täyttävät teemoina työpäiväni. Vapaa-ajalla kovia juttuja ovat tennis, geokätköily ja seinäkiipeily unohtamatta tietenkään Netflixiä.

Lisää aiheesta

Kommentit

 1. Leif Kuismanen sanoo:

  yrittäjyyden puolesta pitää sanojen lisäksi olla myös tekoja. Tämä manifesti on esimerkiksi sellainen teko. 😀

  1. Taneli Pasanen sanoo:

   Hei Leif!

   Kiitos kommentistasi ja tsempistä! 🙂 Tekoja on luvassa myös myöhemminkin!

   Taneli

 2. piirimyyja sanoo:

  Hyvät ukot! Olette hyvällä asialla, kannatan mielelläni tällaista toimintaa. Keep up good work

  1. Taneli Pasanen sanoo:

   Moro Timo ja kiitos tsempistä! Kyllä asiat pikkuhiljaa muuttuvat, kunhan jaksaa vain yrittää! 🙂

Kerro mielipiteesi

Tilaa blogikirjoitukset sähköpostiisi!

Syötä sähköpostiosoitteesi alla olevaan kenttään ja saat tuoreimmat blogikirjoituksemme suoraan sähköpostiisi kerran viikossa.
Lähetämme uusimmat kirjoitukset joka keskiviikko. Voit lopettaa tilauksen milloin tahansa.