Blogi

31.8.2017

UKKO Work etsii sinulle töitä

Viiden vuoden urakka

UKKO.fi täytti kesällä viisi vuotta. Viiden vuoden aikana olemme mullistaneet itsensä työllistäjien arjen.

Oman työn myyminen on helpottunut ja tämän vuoksi myös yleistynyt valtavasti. Viisi vuotta sitten olimme innoissamme kun ensimmäinen lasku saapui. Pian tavoitteena oli sadan tuhannen euron rajan rikkoutuminen, sitten miljoonan. Viime vuonna liikevaihtoa syntyikin jo yli 40 miljoonaa. Tänään käyttäjämäärä lähentelee jo 40 000. Olemme onnistuneet tavoitteissamme erinomaisesti.Pelkkä asiakkaiden laskutusasioiden ja byrokratian helpottaminen ei kuitenkaan riitä. Ymmärsimme jo alkuvaiheessa, että itsensä työllistäjille on tärkeää osata myydä omaa osaamista. Olemme tehneet lukuisia verkkokursseja, oppaita ja videoita. Kaikkien näiden tarkoituksena on auttaa kevytyrittäjiä myymään omia palveluitaan. Kun kevytyrittäjä tienaa rahaa, me tienaamme rahaa. Mitä enemmän kevytyrittäjä tienaa rahaa, sitä enemmän me tienaamme. Toimintamalliimme on rakennettu kolmisuuntainen auttaminen. Me autamme kevytyrittäjiä tienaamaan, kevytyrittäjä maksaa meille palvelumaksua ja kevytyrittäjän asiakas saa apua omiin pulmiinsa.

Moni asia on vuosien saatossa muuttunut, työttömyysturva on uudistunut, itsensä työllistäjien asema on vaihdellut. Keväällä eläkekäytännöt muuttuivat sellaisiksi, että kevytyrittäjiä pidetään yrittäjänä. Kaikista näistä muutoksista huolimatta perusasiat ovat onneksi säilyneet samoina.

Ihmiset haluavat tehdä töitä

Kevytyrittäjät kaipaavat lisää töitä. Työntekijöitä.fi on hyvä pelinavaus tähän suuntaan. Sen jatkokehitys on kesken ja seuraavien kuukausien aikana palvelu tulee uudistumaan monella tavalla. Tulemme kokoamaan sivustolle yhä enemmän toimeksiantajien ilmoituksia työkeikoista. Samalla vahvistamme sivuston asemaa itsensätyöllistäjien osaamiseen keskittyvänä portaalina.

On kuitenkin käynyt selväksi, että tämäkään ei riitä. Jos haluamme aktiivisesti auttaa ihmisiä työllistymään, tulee meidän itse olla aktiivisia.

  1. Miten voimme parhaiten auttaa ihmisiä työllistymään?
  2. Voimmeko automatisoida työnvälitystä?
  3. Mitä pullonkauloja asiakasyritysten ja tekijöiden välillä on?

Tällaiset ajatukset ovat pyörineet mielessä viimeisten vuosien ajan. Kesän aikana nämä ajatukset konkretisoituivat käytäntöön. Perustimme uuden yrityksen. Yrityksen nimi on UKKO Work, ja se tulee mullistamaan henkilöstöalan. Teemme saman, mitä UKKO.fi teki itsensätyöllistäjille, mutta nyt laajemmin koko suomalaisen työn kenttään. Olemme perehtyneet henkilöstöalan vanhentuneisiin käytäntöihin ja luoneet uuden toimintamallin. Yrityksemme hyödyntää automaation tuomia mahdollisuuksia ihmisläheisesti. Robotit ovat hyviä käsittelemään dataa, mutta ihmisten yhdistäminen toisiinsa vaatii aina henkilökohtaista otetta.

UKKO Workin toimintamalli on yksinkertainen:

  1. Täytä hakemus
  2. Haastattelemme sinut
  3. Etsimme parhaiten sopivan työn.

Kilpailuvalttinamme on se, että emme ole lukkiutuneita yhteen malliin, vaan toimimme tavalla joka hyödyttää sekä asiakasyritystä, että työntekijää. Työsuhteet voivat olla mitä tahansa, vuokratyöstä, täyspäiväiseen työskentelyyn tai kevytyrittäjänä toimimiseen. Olemme kaikki erilaisia, eikä erilaisia ihmisiä pitäisi ajaa samaan malliin. Osa meistä haluaa toimia itsenäisen yrittäjämäisesti, mutta toivoisi apua asiakashankintaan. Toiset taas arvostavat mukavaa työympäristöä ja haluavat sitoutua työntantajaan. Kolmas on päivätöissä ja tekee sivutoimisesti keikkaa kevytyrittäjinä. Me tarjoamme sellaisen vaihtoehdon, joka sopii sinulle parhaiten.

Toimimme siis perinteisen henkilöstövuokrauksen keinoin, mutta teemme myös suorarekrytointia ja myymme kevytyrittäjiä töihin. Jatkossa tulemme kehittämään myös uusia digitaalisia työkaluja näiden asioiden omatoimiseen hoitamiseen. Haluamme rakentaa kokonaisuuden, jonka avulla sekä työllistyminen, että työllistäminen on mahdollisimman helppoa.

UKKO.fi:n toiminta ei muutu

UKKO Work tulee toimimaan osana UKKO.fi:n yritysrypästä. Uuden yrityksen perustaminen ei aiheuta käyttäjillemme mitään toimenpiteitä. UKKO.fi jatkaa kasvuaan ja kehittymistään samalla tapaa kuin aiemminkin. UKKO Work toimii täysin itsenäisenä yrityksenä ja tarjoaa vaihtoehdon työllistää itsensä uudella tavalla. Työntekijöitä.fi tulee myös kehittymään yhä hyödyllisemmäksi palveluksi.

Työelämä on murroksessa ja me haluamme on olla mukana kehittämässä sitä.

Voit tutustua UKKO Workin malliin helpoiten täyttämällä avoimen työhakemuksen.

Tee se jo tänään: Täytä avoin hakemus.

Avatar
Kirjoittaja

Olli Kopakkala

Olli on toiminut tulospohjaisen markkinoinnin parissa lähes kymmenen vuotta. Hän rakastaa rugbyä ja huonoa huumoria. Olli on ollut mukana perustamassa UKKO.fi:tä vuonna 2012.

Lisää aiheesta

Kerro mielipiteesi

Tilaa blogikirjoitukset sähköpostiisi!

Syötä sähköpostiosoitteesi alla olevaan kenttään ja saat tuoreimmat blogikirjoituksemme suoraan sähköpostiisi kerran viikossa.
Lähetämme uusimmat kirjoitukset joka keskiviikko. Voit lopettaa tilauksen milloin tahansa.