Blogi

15.9.2015

Video- ja valokuvaaja Henry Kestilä

Tällä kertaa Viikon kevytyrittäjä on rovaniemeläinen video- ja valokuvaaja Henry Kestilä eli tuttavallisemmin Hemppa

Kuka olet?

Hei! Olen Henry “Hemppa” Kestilä, video- ja valokuvaaja Lapin pääkaupungin sykkeestä Rovaniemeltä.

Mitä teet?

Pääosin tuotan pieniä videotuotantoja paikallisille yrityksille sekä yksityisille. Kuvaan myös lyhytelokuvia, jotka ovat päässeet jo festivaaleille asti. Valokuvaan myös paljon häitä sekä eri lehtiin tilauksesta. Näillä leveyspiireillä joutuu tällä alalla venymään moneksi, joten osaamista on oltava laidasta laitaan.

Miten päädyit kevytyrittäjäksi?

Päädyin kevytyrittäjäksi opiskelujen aikana, kun aloitin opinnot media-alalla. Halusin työllistyä opintojeni aikana erilaisissa projekteissa, mutta kynnys ryhtyä yrittäjäksi oli suuri. En tuntenut ketään ystävää taikka sukulaista, joilla olisi yrittäjätausta, niin apua ei oikein löytynyt mistään suunnalta. Olen kuitenkin aika rauhallinen kaveri liikkeissäni, joten päädyin ensin kevytyrittäjäksi. Tällä hetkellä koen olevani valmis siirtymään täyspäiväiseksi yrittäjäksi milloin vain (kunhan aika riittäisi, heh).

Mikä on hienointa omassa työssäsi?

Se on niin laajaa ja näkyvää, kun oma kädenjälki ja teokset leviävät eri medioissa. En koe olevani kovinkaan taiteellinen kaveri, mutta taiteen ja raa’an työorientoitumisen yhdistäminen on todella mielenkiintoinen yhtälö. Myös teknologian nopea kehittyminen pitää mielen virkiänä.

Millainen on tavallinen työpäiväsi?

Näin aamuvirkkuna heräilen joskus klo 08:00 ja istun sorvin ääreen joskus klo 09:00. Yleensä teen omassa tahdissa ja en istu koneella pitkiä syklejä. Välillä käyn ulkona liikkumassa ja virkistäytymässä, sitten jatkan töitä illemmalla. Viikoittain tulee muutamina päivinä lähtö kuvauksiin, jolloin päivät voivat olla pitkiä. Täällä Lapissa riittää reissaamista pitkien välimatkojen takia.

Missä asioissa haluaisit kehittää itseäsi?

Byrokratian hallitseminen ja tunteminen on minun heikkouteni. Laki ja erilaiset alaan sekä yrittämiseen liittyvät säädökset on aika paksua puuroa minun makuuni. Ollessani niin sisällä kuvaamisessa ja luovan työn sfääreissä, ei keskittymiseni riitä moiseen. Mutta joskus on vain pakko ottaa itseään niskasta kiinni ja opetella.

Markkinonnissa ja itsensä tyrkyttämisessä olisi myös petrattavaa.

Terveisiä ja vinkkejä muille kevytyrittäjille

Pitäkää lippu korkeella ja olkaa rohkeita! Kevytyrittäjyydessä on mahdollisuus. Ja jos yritysideoita löytyy, niin ehdottomasti innovoimaan ja kokeilemaan! Sitä Suomi tarvitsee!!

Yhteystiedot

www.henrykestila.com
twitter.com/kestilae
instagram.com/kestilae

Haluatko viikon kevytyrittäjäksi?

Viikon kevytyrittäjä on UKKO.fi:n uusi blogisarja, jossa nostamme esiin kevytyrittäjiä. Jos haluat kertoa oman tarinasi, niin täytä seuraava lomake: Haluatko viikon kevytyrittäjäksi?

sanna
Kirjoittaja

Sanna Laitinen

Sannalla on kokemusta useilta eri markkinoinnin osa-alueilta, mutta erityisesti Sannaa kiinnostaa digitaalinen markkinointi ja asiakaskokemuksen kehittäminen. Vapaa-ajalla Sanna tykkää rauhoittua luonnon hiljaisuudessa, tappaa viherkasveja ja tutkia uusia paikkoja kameran linssin läpi.

Rekisteröidy nyt – Se on ilmaista, nyt ja aina. Saat tunnukset välittömästi.

Lisää aiheesta

Kerro mielipiteesi

Tilaa blogikirjoitukset sähköpostiisi!

Syötä sähköpostiosoitteesi alla olevaan kenttään ja saat tuoreimmat blogikirjoituksemme suoraan sähköpostiisi kerran viikossa.
Lähetämme uusimmat kirjoitukset joka keskiviikko. Voit lopettaa tilauksesi milloin tahansa.