Blogi

24.4.2017

Viikon kevytyrittäjä Tuija: Kirjoittajana ja ihmisenä voi aina kehittyä

Kuka olet?

Olen Tuija Metsäaho, vapaa toimittaja ja viestinnän asiantuntija. Koulutukseltani olen filosofian maisteri (pääaine suomen kieli) ja HSO-sihteeri.

Mitä teet?

Kirjoitan juttuja, laadin tiedotteita, teen someviestintää, toimitan kirjoja julkaisukuntoon. Koulutan silloin tällöin.

Miten päädyit kevytyrittäjäksi?

Halusin työllistää itseni vaivattomasti, ja siksi valitsin kevytyrittäjyyden. Saan keskittyä oleelliseen ja käyttää osaamistani monipuolisesti.

Millainen on tavallinen työpäiväsi?

Luen aamulla sähköposteja ja hoidan muita asioita. Kirjoitan. Kun aamiainen on sulanut, lähden lenkille. Suihkun ja lounaan jälkeen jatkan kirjoittamista. Kun saa rauhassa keskittyä, syntyy valmista nopeammin. Minulla on kiva yhteisö Korjaamolla, jossa voin myös tehdä töitä.

Mikä on hienointa omassa työssäsi?

Vapaus päättää itse omista asioistaan. Projektityöt ja keikat sopivat minulle. Saan tutustua eri toimialoihin ja oppia uutta. Pidän siitä, että saan ottaa asioista selvää. Minulla on hyviä yhteistyökumppaneita, joiden kanssa hommat rullaavat. Saan tehdä mielenkiintoisia sisältöjä. En tavoittele ylellistä elämää enkä hienoja titteleitä. Olen tyytyväinen, kun töitä on sopivasti.

Missä asioissa haluaisit kehittää itseäsi?

Kirjoittajana ja ihmisenä voi aina kehittyä. Päivitän osaamistani aktiivisesti. Käyn novellikurssilla harjoittamassa luovan kirjoittamisen taitojani. Jonain päivänä julkaisen novellikokoelman! Blogin kirjoittaminen tuo mukavaa vaihtelua.

Terveisiä ja vinkkejä muille kevytyrittäjille?

Yrittäjällä tuppaa olemaan välillä suvantovaiheita, jolloin kannattaa keksiä jotain kehittävää tekemistä. Jonkinlainen jemmarahasto on hyvä olla, jos se suinkin on mahdollista. Riski kannattaa hajottaa, eikä pitää kaikkia munia samassa korissa. Monipuolinen osaaminen takaa töitä ja tuo vaihtelua. Verkostojen merkitystä ei voi liikaa korostaa.

Voit tutustua Tuijaan hänen LinkedIn-profiilinsa tai bloginsa kautta.

Haluatko viikon kevytyrittäjäksi?

Viikon kevytyrittäjä on UKKO.fi:n blogisarja, jossa nostamme esiin kevytyrittäjiä. Jos haluat kertoa oman tarinasi, täytä seuraava lomake: Haluatko viikon kevytyrittäjäksi?

Piia Peiponen
Kirjoittaja

Piia Peiponen

Piia on viestinnästä innostuva somenautiskelija ja lempeä kieliniuho, jota kiinnostavat muuttuva työ ja työelämä. Inspiraation lähteinä kirjoituksiin ja elämään toimivat ilmiöt ja ihmiset.

Rekisteröidy nyt – Se on ilmaista, nyt ja aina. Saat tunnukset välittömästi.

Kerro mielipiteesi

Kerro mitä ajattelet!

Tilaa blogikirjoitukset sähköpostiisi!

Syötä sähköpostiosoitteesi alla olevaan kenttään ja saat tuoreimmat blogikirjoituksemme suoraan sähköpostiisi kerran viikossa.
Lähetämme uusimmat kirjoitukset joka keskiviikko. Voit lopettaa tilauksesi milloin tahansa.

Lisää aiheesta