Blogi

6.7.2018

Ville Kekäläinen keikkailee sivutoimisesti drag-artistina oman yrityksen nimissä

Olen drag-artisti Ville Kekäläinen. Yritykseni on Ville Kekäläinen Productions, joka tuottaa tasokkaita drag show -esityksiä yritysten ja yksityishenkilöiden tilaisuuksiin. Esitykseni koostuvat musiikkinumeroista, stand upista ja näköisimitaatioista.

Kilpailumenestys kannusti drag-artistiksi

Opiskelin teatteri-ilmaisun ohjaajaksi Metropolia AMK:ssa. Heti koulun alussa aloin keikkailemaan aktiivisesti drag show’n parissa voitettuani alan kilpailuja. Nopeasti keikkailussa haasteeksi muodostui palkkiot ja lopulta oli pakko keksiä keino, miten opiskelijana voisin laskuttaa keikoistani järkevästi.

Kevytyrittäjyys sopi hyvin epäsäännölliseen ja sivutoimiseen hommaan, koska juoksevia kuluja ei ole. UKKO.fi oli selkeä ja toimiva, joten toimin sen kautta kevytyrittäjänä useamman vuoden.

Valokuva Janne PappilaKuva: Janne Pappila

Kevytyrittäjyys opetti yrittäjyyden kannalta tärkeitä taitoja

Kevytyrittäjyyden aikana opin alveista, verotuksesta, yrittäjän eläkkeestä, oman osaamisen hinnoittelusta, tarjousten tekemistä – kaikkea mitä yrittäjän tarvitsee osata. Se todella pitää paikkansa, että kevytyrittäjyys on hyvää harjoittelua ennen yrittämistä.

Valtion päätökset rinnastaa kevytyrittäjät yrittäjiin ja YEL-vakuutuksen astuminen kuvioihin oli viimeinen niitti ryhtyä yrittäjäksi. Show’ssani on runsaasti kuluja, kuten asu- ja rekvisiittahankintoja sekä äänimiehen palkkioita, joten oli viisainta siirtyä yrittäjäksi, jotta pystyn vähentämään kaikki kuluni. Ajattelin myös, että oma yritys luo uskottavuutta ja ammattimaisuutta toiminnalleni.

Jos haluat päästä helpolla, kannattaa toimia kevytyrittäjänä. Se on simppeliä, mutta hieman kalliimpaa kuin esimerkiksi toiminimiyrittäminen. Jos toimintasi on kuitenkin hyvin satunnaista, suosittelen silloin ehdottomasti kevytyrittäjyyttä.

Sivutoiminen yrittäjyyskin voi olla tavoitteellista

Yrittäjyydessä parasta on mahdollisuus vaikuttaa ja tehdä toiminnasta juuri itsensä näköistä. Kerron ylpeänä omasta yrittämisestäni ja se otetaan vakavasti. Se on mahtavaa! Olen tehnyt yritykseni kautta keikkoja nyt viime marraskuusta lähtien. Asiakkaiden ja yleisön palaute on ollut kiittävää, joten uskon yritykselläni olevan mukava tulevaisuus.

Tällä hetkellä työskentelen yrittämisen ohella tuottamisen parissa palkkatyössä, mutta yrittäminen on rakas toinen työni. Tavoitteeni on tehdä suomalaisesta drag show’sta maailman parasta!

Tulevalle syksylle toivon ennätyksellistä pikkujoulukautta, joten joko pistetään show pakettiin?


Kuva: Aada Polonen

Kiinnostuitko kuulemaan lisää Villen keikoista? Katso alta upeita videonäytteitä dragkeikoilta! Tutustu myös Villen kotisivuihin osoitteessa www.villekekalainen.com

Jos haluat tavoittaa Villen ja hänen yrityksensä Ville Kekäläinen Production tmi, se onnistuu esimerkiksi sähköpostitse osoitteesta tai puhelimitse numerosta 050 466 15 13.

Seuraa Ville ja Linneaa myös somessa eli InstagramissaFacebookissa ja Linkedinissä. 

Yllättävän hauskaa drag show’ta – vuodesta 2009!

Rekisteröidy kevytyrittäjäksi

Haluatko sinäkin kertoa oman yrittäjatarinasi?

Yrittäjätarina on UKKO.fi:n blogisarja, jossa nostamme esiin eri alojen ammattilaisia, jotka ovat päätyneet yrittäjiksi kevytyrittäjyyden kautta. Me haluaisimme kuulla, miten sinusta tuli yrittäjä!

Ota yhteyttä , niin pääset kertomaan oman tarinasi.

Ville Kekäläinen
Kirjoittaja

Ville Kekäläinen

Ville Kekäläinen on yksi Suomen palkituimmista drag-artisteista. Ville tunnetaan parhaiten hahmostaan Linnea von Kattendamista, jonka mukaansatempaavat show't ovat viihdyttäneet yleisöjä vuodesta 2009 lähtien. Ville on koulutukseltaan teatteri-ilmaisun ohjaaja (AMK) ja kuva-artesaani.

Rekisteröidy nyt – Se on ilmaista, nyt ja aina. Saat tunnukset välittömästi.

Lisää aiheesta

Kerro mielipiteesi

Tilaa blogikirjoitukset sähköpostiisi!

Syötä sähköpostiosoitteesi alla olevaan kenttään ja saat tuoreimmat blogikirjoituksemme suoraan sähköpostiisi kerran viikossa.
Lähetämme uusimmat kirjoitukset joka keskiviikko. Voit lopettaa tilauksesi milloin tahansa.