Blogi

20.11.2017

Kevytyrittäjyys tutustuttaa yrittäjyyteen – turkulainen Veikka Partanen teki harrastuksesta ammatin

UKKO.fi

Kuka olet?

Olen Veikka Partanen, energinen ja positiivinen 19-vuotias turkulainen kevytyrittäjä.

Mitä teet?

Teen valo- ja videokuvaustöitä omalla nimelläni.

Miten päädyit kevytyrittäjäksi?

Olen harrastanut kuvausta jo useamman vuoden, mutta työnä aloin ajatella kuvaamista vasta, kun ystäväni alkoivat kysellä, voisinko ottaa heistä kuvia esimerkiksi sosiaaliseen mediaan. Pikkuhiljaa keikkaa alkoi tulla enemmän ja nyt voin sanoa tekeväni tätä työkseni!

Mietin toiminimen perustamista ennen kuin kuulin UKKO.fi:n palveluista, mutta konsultoituani yrittäjätuttuani tulin siihen tulokseen, että UKKO.fi on parempi ratkaisu tässä kohtaa.

Millainen on tavallinen työpäiväsi?

Kuvaajana työni on keikkamuotoista, joten varsinaisia työpäiviä sanan perinteisessä merkityksessä minulla ei ole. Mutta jos otetaan esimerkiksi tyypillinen kuvauspäivä, niin aamulla herättyäni teen vielä viimeisen ”gear check:in” ja heitän kuvauskamat olalle. Kahvikuppi mukaan ja menoksi kohti asiakkaan kanssa sovittua tapaamispaikkaa.

Normaalit kuvaukset kestävät yleensä kahdesta kolmeen tuntia. Sen jälkeen tulen kotiin ja alan usein käymään kuvia samantien läpi ja valitsen parhaat valmiiksi seuraavan päivän editoimista varten.

Veikka Partanen - kevytyrittäjä

Mikä on hienointa omassa työssäsi?

Hienointa on ehdottomasti se, että saa tämän ikäisenä tehdä työtä, josta nauttii. En muista olleeni koskaan suu mutrulla kuvauskeikalla!

Missä haluaisit kehittää itseäsi?

Tottakai kaikessa kuvaamiseen liittyvässä on vielä kehittymisen varaa, mutta erityisesti minua kiinnostaa videokuvaamisessa ja editoinnissa kehittyminen!

UKKO.fi on tarjonnut minulle mahdollisuuden kokeilla yrittämistä helposti ja ”kevyesti”, ilman toiminimen mukanaan tuomaa byrokratiaa ja lakikoukeroita. Yrittäminen ja valokuvaajana työskentely on ehdottomasti ollut mieluisaa, joten harkitsen vakavasti perustavani toiminimen tulevaisuudessa!

Veikka Partanen - viikon kevytyrittäjäKuvaaja: Heikki Salonen ((kuvat 1 & 3)

 Terveisiä ja vinkkejä muille kevytyrittäjille?

Jos joku tarjoaa keikkaa, jollaista et ole ennen tehnyt ja toimeksianto jopa vähän pelottaa, tartu siihen silti! Opettele tarvittavat taidot ja tee parhaasi. Et tule katumaan!

Tutustu Veikan töihin hänen kotisivuillaan tai Facebookissa!

Rekisteröidy!

Haluatko sinä viikon kevytyrittäjäksi?

Viikon kevytyrittäjä on UKKO.fi:n blogisarja, jossa nostamme esiin eri alojen kevytyrittäjiä. Onko sinulla oma tarina kevytyrittäjyydestä? Me tahdomme kuulla sen! Klikkaa ja täytä lomake.

Saara Teirivaara
Kirjoittaja

Saara Teirivaara

Saara tuottaa sanoja, kuvia ja tarpeen tullen melkeinpä mitä tahansa muuta jota markkinoinnin maailmassa saattaa tarvita. Erityisen lähellä tämän some-Picasson sydäntä ovat Instagram, lämmin sää, valkoiset tennarit ja kaikki visuaaliset asiat.

Rekisteröidy nyt – Se on ilmaista, nyt ja aina. Saat tunnukset välittömästi.

Kerro mielipiteesi

Kerro mitä ajattelet!

Tilaa blogikirjoitukset sähköpostiisi!

Syötä sähköpostiosoitteesi alla olevaan kenttään ja saat tuoreimmat blogikirjoituksemme suoraan sähköpostiisi kerran viikossa.
Lähetämme uusimmat kirjoitukset joka keskiviikko. Voit lopettaa tilauksesi milloin tahansa.

Lisää aiheesta

Mari Tastula

Mari Tastula laittaa yrityksen kerralla kuntoon

Kuka olet? Olen erilaisissa hankkeissa, kansainvälisissä ja kotimaisissa yrityksissä, myynnin ja markkinoinnin parissa työkokemuksensa hankkinut ”hands-on”-nainen. Monessa liemessä minua on keitetty ja pitkään marinoitu...
23.3.2020 Lue lisää »