Blogi

31.12.2018

Vuosi paketissa – mitä kaikkea vuonna 2018 tapahtuikaan?

vuosi 2018

UKKO.fi:n vuosi 2018 on ollut vauhdikas ja yhteen vuoteen onkin mahtunut enemmän kuin kukaan viime tammikuussa olisi uskonut. Vuosi 2018 piti arkisen aherruksen lisäksi sisällään myös paljon uusia kokeiluja, joista monet varmasti jäävät pysyvästi osaksi toimintaamme.

Päätimme koota tähän vuoden viimeiseen blogikirjoitukseen vuoden kohokohdat ja muut merkittävät saavutukset, jotka ovat pitkälti teidän, kevytyrittäjiemme ja heidän asiakkaidensa ansiota. Kiitos kuluneesta vuodesta – olkoon ensi vuosi vähintään yhtä mainio.

Käyttäjämäärä ylitti ensin 50 000 – ja sitten 60 000!

Juhlistimme alkukesän lämpiminä päivinä yhden merkkipaalun saavuttamista, kun käyttäjälaskurimme pyörähti uudelle kymmenluvulle.

Emme kuitenkaan ole jääneet lepäämään laakereillemme, sillä haluamme tehdä kevytyrittäjyyttä tunnetuksi kaikkialla Suomessa. Haluamme, että jokaisella olisi mahdollisuus tehdä sitä mitä rakastaa. Tämän sloganiimmekin kirjatun ajatuksen myötä onnistuimme saavuttamaan loppuvuodesta vielä 60 000 käyttäjän rajapyykin sekä aivan vuoden viimeisinä viikkoina yli 100 000 laskutettua asiakasta.

UKKO.fi:n tiimi kasvaa – roppakaupalla uusia työkavereita

Käyttäjämäärän kasvu on vauhdittanut myös yrityksen kasvua monella eri tavalla. Yksi näkyvimmistä on uusien kollegoiden ilmestyminen toimistolle; olemme tänä vuonna saaneet tutustua jo 15 uuteen taitavaan ja osaavaan UKKO.fi:läiseen.

Ja mikä parasta! Heti arjen koittaessa tammikuussa astelee tänne UKKOlandiaan kokonaista kolme uutta tulokasta vahvistamaan tiimiämme.

Kevytyrittäjistä uusia yrittäjiä Suomeen

Kevytyrittäjyys on uusi työnteon tapa, jonka kaikkia vaikutuksia ympäröivään yhteiskuntaan ei vielä voida nähdä tai ennustaa. Yksi huomaamamme erittäin mieluinen vaikutus on ollut kevytyrittäjien perustamien yritysten suuri määrä.

Pelkästään UKKO.fi:n käyttäjät perustivat viime vuonna yli 800 uutta yritystä. Tämän kuluneen vuoden lukua emme vielä osaa sanoa tarkkaan, mutta voin vakuuttaa, että se on edellisvuotta merkittävästi suurempi! Kevytyrittäjien perustamat yritykset ovat lähtökohtaisesti jo erittäin vakaalla pohjalla ja heillä on kerrassaan hyvät mahdollisuudet onnistua, sillä yrittäjyys työnteon tapana on tuttu ja asiakaskuntaa on jo valmiiksi.

Näe uusi työ -kampanja antoi kasvot uudelle työlle

50 000 kevytyrittäjän rajapyykin rikkoutumisen innoittamina päätimme tempaista touko- ja kesäkuussa kokonaisella kampanjalla. Näe uusi työ -kampanjan tarkoituksena oli nostaa esiin uuden työn tekijät, olivatpa he sitten kevytyrittäjiä, itsenäisesti toimivia freelancereita tai sivutyönään yrittäjämäisesti omiin nimiin työtä tekeviä osaajia.

Monikanavainen kampanja tavoitti kesälomiaan starttaavia ihmisiä katujen varsilla, televisiossa ja somessa. Kymmenet tuhannet ihmiset pääsivät näkemään uuden työn tekijöitä; uudet työn tekemisen tavat ovat jo täällä ja jokaisella on niiden myötä tehdä työkseen sitä mitä rakastaa. Kampanjan avulla halusimme myös tuoda esiin sitä, mitä kaikkea hyvää uuden työn tekijät suomalaiselle yhteiskunnalle ja sen hyvinvoinnille tekevät.

näe uusi työ

Palvelu monipuolistui kielten osalta keväällä

Sitä mukaan kun palveluamme käyttävien kevytyrittäjien määrä on kasvanut, olemme huomanneet sen tuoneen käyttäjiksemme ihmisiä yhä erilaisemmilla taustoilla. Erityisesti vieraskielisten käyttäjien määrä on ollut jo pitkään kasvussa. Madaltaaksemme yrittäjyyden kynnystä entisestään päätimme tarjota koko palvelumme suomen ja englannin lisäksi myös ruotsiksi, viroksi ja venäjäksi.

UKKO.fi:n mielestä on tärkeää, että mahdollisimman monella, kotikielestä riippumatta, on mahdollisuus tehdä töitä matalalla kynnyksellä niin, että lainmukaiset velvoitteet tulevat kuitenkin hoidetuiksi.

Uusien kieliversioiden myötä olemme saaneet paljon lisää monikielisiä asiakkaita, mutta myös tukun kielitaitoisia kollegoita asiakaspalveluumme.

Rahanarvoisia etuja kevytyrittäjillemme

Yhteistyötahomme ja kumppanimme ovat tänä vuonna hemmotelleet käyttäjiämme oikein urakalla. Kumppaanuuspäällikkömme Mika on tehnyt hyvää työtä sopiessaan kevytyrittäjiä hyödyttävistä eduista ja alennuksista.

Tänä vuonna uusia rahanarvoisia etuja ja alennuksia on ilmaantunut toiveidenne mukaan lukuisista erilaisista kategorioista: nyt voit muun muassa vuokrata työtilan edullisesti, käydä lääkärissä, ostaa ruokaa ja majoittua matkallasi etuhintaan.

Kaikki edut löydät omasta hallintapaneelistasi Edut-osion alta.

Kuukausittainen Twitter-chat työelämästä ja yrittäjyydestä

Olemme jo muutaman vuoden ajan järjestäneet mukavia ja silmiä avaavia Twitter-keskusteluita tietyllä teemalla pari kertaa vuodessa. Chatit ovat olleet suosittuja ja olemme saaneet niistä rutkasti hyvää palautetta. Päätimme alkuvuodesta, että voisimme kokeilla vastaavien hieman pienimuotoisempien keskustelutuokioiden järjestämistä säännöllisemmin, kerran kuukaudessa.

Näin syntyi #UKKOtuokio. Vuonna 2018 ehdimme järjestää yhteensä 11 reilun puolen tunnin mittaista keskustelua. Aiheet vaihtelivat kesätöistä markkinointiin ja työhyvinvoinnista hinnoitteluun.

Seuraava chat pidetään heti tammikuussa tiistaina 15.1. kello 12; silloin puhumme yritystoiminnan laajentamisesta otsikolla “Onko pakko kasvaa?”.

Meillä on mielipiteitä ja me kerromme ne

Vuonna 2018 puhuttiin mediassakin paljon kevytyrittäjyysilmiön kasvusta. Olimme alan suurimpana toimijana totta kai aktiivinen osa tätä keskustelua. Kirjoitimme lukuisia mielipiteitä, julkaisimme tiedotteita aiheesta sekä olimme ensimmäistä kertaa myös televisiossa keskustelemassa työn tulevaisuudesta.

Toimitusjohtajamme Aleksi Rautavuori osallistui kesän kynnyksellä toukokuun lopussa Huomenta Suomi -ohjelmaan kahden rohkean kevytyrittäjämme kanssa. Ohjelman kyseisen osion aiheena oli nimenomaan “Yrittäjyys ilman yritystä”.

Yhteiskunnallisen vaikuttamisen tavoitteenamme on tietouden lisääminen kevytyrittäjyydestä ja sen positiivisista vaikutuksista koko yhteiskuntaan. Haluamme, että kevytyrittäjien ääntä kuullaan ja heidät otetaan huomioon uusia lakeja ja asetuksia säädettäessä. Tämän vuoksi olimme myös keväällä mukana perustamassa  Uusi työ ry -nimistä toimialayhdistystä, joka ajaa kevytyrittäjien etua.

Kevytyrittäjyyskiertueet valloittivat Suomen

Olemme yrityksen toiminnan alusta saakka vierailleet aina mahdollisuuksien mukaan erilaisissa tapahtumissa, oppilaitoksissa ja koulutuksissa kertomassa kevytyrittäjyydestä. Muutaman viime vuoden aikana kysyntä näihin tilaisuuksiin on kasvanut merkittävästi. Koska kevytyrittäjyydestä kiinnostuneita kuitenkin riittää eri puolilla Suomea, päätimme koota heidät yhteen valtakunnallisen Kevytyrittäjyyskiertueen muodossa.

kevytyrittäjyyskiertue

Koska kaksikielinen kevään kiertue meni niin mainiosti ja tavoitti yli tuhat aiheesta innostunutta, järjestimme vielä syksyllä toisen kiertueen. Kävimme yhteensä 13 eri paikkakunnalla ympäri Suomen. Kevään kiertueesta päävastuussa oli asiakaspalvelun valloittava Katariina ja syksyn kiertueen veti maaliin aina sanavalmis Teemu.

Jos sinun oma kotipaikkakuntasi jäi aiempien kiertueiden paikkakuntalistan ulkopuolelle, mutta haluaisit tapahtumamme kaupunkiisi ensi vuoden aikana, olethan yhteydessä markkinointitiimiimme!

Toimistollamme on uusi osoite

Olet ehkä huomannut, että kevytyrittäjyyspalvelu UKKO.fi:n lisäksi sisaryrityksemme operoivat myös kirjanpidon ja vuokratyön saralla. Koska työporukkamme on kasvanut ja kasvaa edelleen, tarvitsimme uudet suuremmat toimitilat. Samalla päätimme yhdistää voimamme ja hyödyntää kaikki saatavilla olevat synergiaedut muiden UKKO-yritysten kanssa; näin pääsimmekin syyskuussa kaikki muuttamaan saman katon alle Itämerenkadulle.

Nyt siis UKKO.fi, UKKO Work ja UKKO Pro löytyvät kaikkia samoista moderneista toimistotiloista Ruoholahdesta. Toimisto on sisustettu viihtyisästi nuorekasta työyhteisöämme kuunnellen. Jos joskus poikkeat uudelle toimistollemme, on sinua ottamassa vastaan aulan iloinen Jenni sekä ukkomainen sisustus keinuineen päivineen.

Vuosi 2018 oli sekä meillä UKKO.fi:llä että meidän kevytyrittäjillämme työn täyteinen, mutta täynnä iloa ja onnistumisia – olkoon tuleva vuosi vähintäänkin yhtä menestyksekäs!

Piia Peiponen
Kirjoittaja

Piia Peiponen

Piia on viestinnästä innostuva somenautiskelija ja lempeä kieliniuho, jota kiinnostavat muuttuva työ ja työelämä. Inspiraation lähteinä kirjoituksiin ja elämään toimivat ilmiöt ja ihmiset.

Rekisteröidy nyt – Se on ilmaista, nyt ja aina. Saat tunnukset välittömästi.

Lisää aiheesta

Kerro mielipiteesi

Tilaa blogikirjoitukset sähköpostiisi!

Syötä sähköpostiosoitteesi alla olevaan kenttään ja saat tuoreimmat blogikirjoituksemme suoraan sähköpostiisi kerran viikossa.
Lähetämme uusimmat kirjoitukset joka keskiviikko. Voit lopettaa tilauksesi milloin tahansa.