Blogi

5.7.2017

Uuden yrityksen ensimmäinen työntekijä riskittömästi

ensimmäinen työntekijä

Päätimme keväällä yhtiökumppanini kanssa palkata ensimmäisen työntekijän ensiapukoulutuksia tarjoavaan yritykseemme Safety Trainersiin. Uuden työntekijän toimenkuvaan kuuluisi palveluidemme myyminen. Mietimme eri vaihtoehtoja, miten voisimme palkkaamisen hoitaa. Vaihtoehtoina olivat perinteinen tapa palkata työntekijä verokortilla sekä uudempana vaihtoehtona työntekijän palkkaaminen kevytyrittäjänä. Halusimme palkata myyjän mahdollisimman pienellä riskillä, sillä aloittelevana yrityksenä rahavirta ei ollut vielä täysin vakiintunutta ja sen omankin palkkapussin kokoa sai vielä jännittää.

Valinta oli helppo tehdä. Päädyimme palkkaamaan kevytyrittäjän, joka laskuttaa UKKO.fi-palvelun kautta, koska se on helppoa ja riskitöntä. UKKO.fi sopi meille kuin nyrkki silmään – meiltä jäi kaikki ylimääräinen byrokratia ja papereiden pyörittely pois ja saimme keskittyä täysillä muuhun tekemiseen. UKKO.fi mahdollisti meille myynnin kasvattamisen riskittömästi.

Valittuamme meille sopivan työntekijän jäi meidän tehtäväksi ainoastaan kolme yksinkertaista vaihetta:

  1. Toimeksiantosopimuksen tekeminen meidän ja työntekijän kesken.
  2. Työntekijän työskentely ja toteutuneista kaupoista laskuttaminen UKKO.fi-palvelun kautta.
  3. Työntekijän lähettämän laskun maksaminen.

Päätös palkata kevytyrittäjä syntyi nopeasti, eikä mennyt hutiin. Halusimme palkata työntekijän helposti ja riskittömästi ja se onnistui. Tulevaisuudessa meillä onkin suunnitelmissa palkata uusi kevytyrittäjä tehostamaan myyntiämme. Jatkossa aiomme myös neuvoa osa-aikaiset kouluttajamme käyttämään UKKO.fi-palvelua. Oman kokemuksemme perusteella voimme suositella muillekin yrittäjille kevytyrittäjän palkkaamista.

– Jonathan/Safety Trainer’s

Piia Peiponen
Kirjoittaja

Piia Peiponen

Piia on viestinnästä innostuva somenautiskelija ja lempeä kieliniuho, jota kiinnostavat muuttuva työ ja työelämä. Inspiraation lähteinä kirjoituksiin ja elämään toimivat ilmiöt ja ihmiset.

Rekisteröidy nyt – Se on ilmaista, nyt ja aina. Saat tunnukset välittömästi.

Lisää aiheesta

Kerro mielipiteesi

Tilaa blogikirjoitukset sähköpostiisi!

Syötä sähköpostiosoitteesi alla olevaan kenttään ja saat tuoreimmat blogikirjoituksemme suoraan sähköpostiisi kerran viikossa.
Lähetämme uusimmat kirjoitukset joka keskiviikko. Voit lopettaa tilauksesi milloin tahansa.