Blogi

27.12.2017

Kevytyrittäjyys valmisti Emiliaa yrittäjyyteen: ”Yrityksen perustaminen oli pelottavimpia asioita, joita olen tehnyt”

Olen Emilia Peuhkuri, monipuolinen kauneusalan yrittäjä. Liikkeeni KauneusStudio Emilia Peuhkuri sijaitsee Torikadulla Forssassa. Valmistuin vuonna 2013 meikkaaja-maskeeraajaksi ja viime vuonna parturi-kampaajaksi.

Ennen ammattiopintojani olin kartuttanut työkokemusta kesätöissä. Lukion aikana työskentelin kesäisin huoltamon kassalla, baaritiskin takana ja kotona sikatilalla. UKKO.fi-laskutuspalvelua aloin käyttää kynsi- ja meikkipalveluiden laskuttamiseen opiskellessani hiusalaa.

Kevytyrittäjyys oli minulle luonteva tapa päästä tekemään oman alani töitä opiskelun ohessa. Varsinainen yrittäjyys tuntui tuohon aikaan vielä liian pelottavalta ja aivan liioittelulta. Opin kevytyrittäjyyden kautta vastuuta ja oma-aloitteisuutta sekä ennen kaikkea numeroiden pyörittelyä. Itsensä työllistämiseen liittyy paljon veroasioita ja muita maksuja, joiden ymmärtäminen tällaiselle luovalle ihmiselle on välillä vieläkin haastavaa. Kevytyrittäjänä sain rauhassa opetella näiden maksujen merkitystä käytännössä.

Oman yrityksen perustaminen pelotti

Yritykseni perustin viime vuonna, kesällä 2016, kun valmistuin parturi-kampaajaksi. Asiakkaita alkoi jo olla enemmän ja valmistumisen myötä sain laajennettua palvelutarjontaani myös hiuksiin. Aluksi toimin yritykseni kanssa vuokratuolilla, mutta nyt tästä syksystä lähtien olen ollut tasavertaisena vuokralaisena mahtavan työkaverin kanssa.

Yrityksen perustaminen oli yksi pelottavimmista asioista, joita olen tehnyt, mutta kevytyrittäjyys teki sen askeleen ottamisesta helpomman. En ole katunut päivääkään! Teen mitä rakastan ja asiakkaani ovat ihania. Läheisiltä saan kaipaamaani tsemppiä vaikeina hetkinä, joita jokaisen yrittäjän tielle aina välillä osuu.

Yrittäjällä on hyvä olla sisua

Parasta yrittäjyydessä on se, että olla itse oma pomonsa. Yrittäjyys ei ehkä ole helpoin tie, mutta se on varmasti äärimmäisen palkitseva.

Suosittelen ehdottomasti kevytyrittäjyyttä ja yrittäjyyttä kaikille, joilta löytyy innovatiivisuutta ja sitä kuuluisaa suomalaista sisua. Ilman sinnikkäitä pienyrittäjiä Suomi ei olisi näin upea!

Emilian tekemiä kynsiä, kampauksia ja meikkejä voit ihastella hänen yrityksensä Facebook- ja Instagram-tileillä. Aikoja Emilialle voi varata puhelinnumerosta 040 541 2600.

Rekisteröidy!

Miksi kevytyrittäjyys sopii erityisesti kauneusalan ammattilaisille? Lue lisää!

Haluatko sinäkin kertoa oman yrittäjatarinasi?

Yrittäjätarina on UKKO.fi:n blogisarja, jossa nostamme esiin eri alojen ammattilaisia, jotka ovat päätyneet yrittäjiksi kevytyrittäjyyden kautta. Me haluaisimme kuulla, miten sinusta tuli yrittäjä!

Ota yhteyttä piia@ukko.fi, niin pääset kertomaan oman tarinasi.

Emilia Peuhkuri
Kirjoittaja

Emilia Peuhkuri

Emilia on forssalainen kauneusalan yrittäjä.

Rekisteröidy nyt – Se on ilmaista, nyt ja aina. Saat tunnukset välittömästi.

Kommentit

 1. Tomi Antinoja sanoo:

  Onhan se rohkeutta perustaa oma yritys vaikka se jännittäisi tai pelottaisi. Olen myös itsekin miettinyt yrityksen perustamista vaikka siinä taitaa olla aika paljon työtä mutta löytyyhän yrittäjillekin monenlaista apua.

  1. Saara Teirivaara sanoo:

   Hei Tomi!

   Kiitos kommentista! Juurikin näin – apua onneksi löytyy yrittäjyyden alussa paljon. Kevytyrittäjänä paperitöistä tai byrokratiasta ei tarvitse huolehtia, mutta asioista ja tärkeistä luvuista kuitenkin oppii samalla. Toiset jatkavat kevytyrittäjinä läpi koko toiminnan, kun taas toiset siirtyvät sen kautta hankkimaan oman y-tunnuksen. Onneksi tapoja on nykyään monia!

   -Saara / UKKO.fi

 2. Seija Maskonen sanoo:

  Miten laskutan asiakasta?Kampaamossa yleensä asiakkaat maksavat käteisellä tai kortilla.Kuinka se toimii ukko.fissä

  1. Piia Peiponen sanoo:

   Hei Seija ja kiitokset kysymyksestäsi!

   UKKO.fi-palvelun kautta on mahdollista ottaa vastaan myös maksuja sekä korttipäätteellä että käteisellä. Saadaksesi tarkemmat ohjeet kyseisten maksujen vastaanottamiseen, olethan yhteydessä asiakaspalveluumme. Asiakaspalvelumme yhteystiedot löydät täältä.

   -Piia

Kerro mielipiteesi

Kerro mitä ajattelet!

Tilaa blogikirjoitukset sähköpostiisi!

Syötä sähköpostiosoitteesi alla olevaan kenttään ja saat tuoreimmat blogikirjoituksemme suoraan sähköpostiisi kerran viikossa.
Lähetämme uusimmat kirjoitukset joka keskiviikko. Voit lopettaa tilauksesi milloin tahansa.

Lisää aiheesta