Blogi

5.12.2017

”Hey Weirdos, Step In” – UKKO.fi Slush 2017 -tapahtumassa

Slush 2017 - UKKO.fi

Kasvuyritystapahtuma Slush järjestettiin taas menneellä viikolla

Messukeskuksen hämyyn saapuneet sijoittajat ja startupit tervetulleeksi toivotti ytimekäs kutsu ”Nothing normal ever changed the world. Hey weirdos, step in”. Teimme työtä käskettyä, kuten muukin paikalle saapunut huikea määrä ihmisiä, tarkemmin sanottuna 20 000 eli loppuunmyyty Messukeskus.

Slush on kerännyt vuosien aikana ympärilleen valtaisaa hypeä, arvostusta ja jopa kummastusta. Kuka keksikään, että tänne Suomeen voisi lennättää Piilaaksosta asti väkeä haahuilemaan pimennettyyn halliin? Asian ymmärtää, jos on itse käynyt Slushissa.

Sijoittajien lisäksi paikalle nimittäin kutsutaan myös valtavalla innolla omaan yritykseensä ja liikeideaansa uskovia ihmisiä, jotka ovat valmiita antamaan juuri tällä areenalla itsestään kaiken. Pimeyttä vastaan taas on keksitty laservalot ja avot – hype on valmis tarjoiltavaksi.

Slushissa vallitseekin ennen kaikkea tahtotila ja usko, eikä niitä edes Slushin itsensä viestimän ironian huijaamana pidä väheksyä.

Päinvastoin. Suomalaisille epätyypilliseen tapaan tänne huikeita puhujia, asiantuntijoita ja menestystarinoita tuovaa tapahtumaa tulee osata arvostaa ja hypettää mukana.

#BragForFinland eli Suomella ja suomalaisuudella rehvasteluun kehottivat myös Slushin toimitusjohtaja Marianne Vikkula ja Supercellin toimitusjohtaja Ilkka Paananen yhdessä tuumin heti tapahtuman alussa. Ja niin moni onneksi tekeekin, myös me UKKO.fi:ssä.

Aleksi Rautavuori - UKKO.fi Slush 2017

Suomalainen kasvutarina

UKKO.fi on suomalainen kasvutarina, joskin juuremme juontavat jo vuoteen 2012 – siis aikaan ennen kaikkein suurinta Slush-hulinaa. Nyt alan johtavana toimijana UKKO.fi muuttaa suomalaista työelämää. Tarinamme on ylpeyden aihe ja siksi tahdoimme kertoa sen myös Slushissa. Perjantaina väkeämme löytyi ständiltä A34, jossa kevytyrittäjyyden ja helpomman palkanmaksun maailmaan saattoi sukeltaa sinisen UKKO-hattaran saattelemana.

Kaikille Slush ei olekaan vain väylä rahoituksen hankkimiseen, vaan myös verkostoitumiseen ja innovaatioiden löytämiseen niin liike- kuin omassakin elämässä. Oma sloganimme ”Tee sitä mitä rakastat” istuukin hyvin juuri Slushin henkeen.

Kannustamme kaikkia käyttäjiämme rohkeisiin ja omannäköisiin ratkaisuihin sekä työssä ja elämässä, sillä intohimo omaa työtä kohtaan on juuri se mikä takaa jatkuvan kehityksen.

Näillä lähtökohdilla ja asenteilla olemme onnistuneet myös itse kasvamaan ja kehittymään yrityksenä. Nyt neljän yrittäjähenkisen nuoren UKKO.fi on kahdessa maassa toimiva, yli 20 henkilöä työllistävä yritys, jonka palvelulla on yli 42 000 käyttäjää ja 68 000 laskutettua asiakasta.

Vaikka startup-nimitys näiden lukujen varjossa alkaisikin olla jo takana päin, ei siihen liittyvä into ja ketteryys ole jäänyt mihinkään. Se on edelleen toimintamme ydin ja henki.

Aiempien vuosien SLUSH-tarinoita löydät muun muassa täältä

rekisteröidy nyt

Saara Teirivaara
Kirjoittaja

Saara Teirivaara

Saara on somesta innostuva tekijä ja osa UKKO.fi:n markkinointitiimiä. Viimeaikoina erityisesti viherkasveihin hurahtaneen musiikin suurkuluttajan näkee useimmiten kuulokkeet korvilla ja valkoiset tennarit jalassa.

Rekisteröidy nyt – Se on ilmaista, nyt ja aina. Saat tunnukset välittömästi.

Kerro mielipiteesi

Kerro mitä ajattelet!

Tilaa blogikirjoitukset sähköpostiisi!

Syötä sähköpostiosoitteesi alla olevaan kenttään ja saat tuoreimmat blogikirjoituksemme suoraan sähköpostiisi kerran viikossa.
Lähetämme uusimmat kirjoitukset joka keskiviikko. Voit lopettaa tilauksesi milloin tahansa.

Lisää aiheesta