Blogi

16.1.2014

Hinnoitteletko itsesi ulos pelistä?

Paljon mä kehtaan pyytää? Millä hinnalla nostan itseni sohvalta? Oletko miettinyt joskus oman työsi hintaa? Niin on varmasti moni muukin miettinyt. Ihmiset voivat netin avulla tehdä varsin helposti hintavertailua ja ihmiset ovat samalla hintatietoisempia kuin ennen.

Voiko halpa olla hyvää?

Freelancerit ja muut  omaa työtään tarjoavat asiantuntijat voivat tuskailla oman hintalapun kanssa. Varsinkin aloittelevan freelancerin voi olla vaikea hahmottaa kokonaisuutta ja paljon työsuoritteista voisi/kannattaisi laskuttaa. Kukaan ei tietenkään halua myydä palveluaan liian halvalla. Liian suurikin hintalappu kartoittaa asiakkaasi pois, jos referenssilistasi ei ole vielä yhtä pitkä kuin Berliinin muuri.

Liian halpa hinta voi synnyttää helposti mielikuvan ”markalla saa markan tavaran”. Mielestäni esimerkiksi Lidl Suomeen tullessaan markkinoi itseään liikaa halpana ruokakauppana. Se sulki pois laadun perässä juoksevat. Nykyään Lidl on kuitenkin onnistunut laajentamaan valikoimaansa ja edullinen hinta ei olekaan enää Lidlin ainoa myyntivaltti. Samalla myös myynti on kasvanut mukavasti ja vuodesta 2010 lähtien Lidlin liikevaihto on noussut noin 50%.

Anna jotain ylimääräistä samaan hintaan

Jos et halua muuttaa tuntihintaasi, voit toki antaa asiakkaillesi jotain ylimääräistä. Varsinkin jos kilpailijat tarjoavat samaa tuntihintaa, voit hankkia itsellesi etulyöntiaseman antamalla asiakkaille enemmän kuin kilpailijat. Varsin yleisiä ovat erilaiset kanta-asiakkuudet, esim. joka kymmenes kerta on ilmainen.

Se mitä ylimääräisenä tarjoat, voi olla käytännössä mitä vain, joten kannattaa rohkeasti miettiä asiaa eri näkökulmista. Voit tarjota myös esimerkiksi ilmaista opastusta asiakkaillesi tai antaa vaikka Facebook-faneillesi ilmaisen suunnittelupalaverin. Vain taivas on rajana. Jos luot mielikuvan, että asiakkaasi saavat rahoilleen enemmän vastinetta, asiakkaita pitäisi saapua luoksesi enemmän.

Muista palkan sivukulut

Yksi tärkeä asia oman työn hinnoittelussa on muistaa se, ettei koko laskutussumma jää sinulle käteen. Palkkioista maksetaan töiden sivukulut ja eläkkeet. Esimerkiksi meidän kautta toimiessa 1000 euron laskusta sinulle jää veroprosentista riippuen käteen noin 600 euroa.

Tämän takia oman hintalapun on oltava riittävä, jotta saat käteesi riittävän korvauksen tehdystä työstä. Meidän oma palkkalaskuri antaa paljon apua oman työn hinnoitteluun.

Netistä löydät paljon apua työn hinnoitteluun. Esimerkiksi median kanssa työskentelevien kannattaa tutustua lehdistön freelancereiden palkkioihin tästä.

Hyviä hinnoitteluja!

Taneli

Taneli Pasanen
Kirjoittaja

Taneli Pasanen

Muuttuva työelämä, viestintä, digitaalinen markkinointi ja itsensä brändääminen täyttävät teemoina työpäiväni. Vapaa-ajalla kovia juttuja ovat tennis, geokätköily ja seinäkiipeily unohtamatta tietenkään Netflixiä.

Rekisteröidy nyt – Se on ilmaista, nyt ja aina. Saat tunnukset välittömästi.

Kerro mielipiteesi

Kerro mitä ajattelet!

Tilaa blogikirjoitukset sähköpostiisi!

Syötä sähköpostiosoitteesi alla olevaan kenttään ja saat tuoreimmat blogikirjoituksemme suoraan sähköpostiisi kerran viikossa.
Lähetämme uusimmat kirjoitukset joka keskiviikko. Voit lopettaa tilauksesi milloin tahansa.

Lisää aiheesta