Blogi

21.11.2014

Mitä hyötyä laskutuspalvelusta on yritykselle?

Kuvitellaan hetki, että olet yrittäjä ja teet pitkää päivää. Sitten huomaat tarvitsevasi tulevaan projektiin ulkopuolista työvoimaa tai haluaisit ostaa jonkin palvelun ulkopuoliselta. Kenties tiedätkin jo sopivan tekijän.

Hienoa! Nyt voit siis saada apua ongelmaasi ja samalla tarjota jollekulle töitä. Mutta hetkinen, mitä jos tällä henkilöllä ei olekaan yritystä. Miten suoriudut siten, että saat hoidettua työnantajamaksut, vakuutukset ja palkan maksun työntekijälle?

Maksat vain tehdystä työstä yhdellä laskulla

Tiedätkö vastauksen? Jos et, niin ei ihme, sillä kovin moni ei tiedä. Juuri tässä kohtaa laskutuspalvelu hyödyttää yritystä, sillä palkanmaksuun liittyvä byrokratia jää laskutuspalvelun hoidettavaksi. Yritys maksaa vain tehdystä työstä yhdellä laskulla.

laskutuspalveluntoimintamalli

Laskutuspalvelun toimintamalli

UKKO.fi toimii seuraavasti:

  1. Yritys ja työnsuorittaja sopivat työstä, sen hinnasta ja muista yksityiskohdista.
  2. Työnsuorittaja tekee työn.
  3. Työnsuorittaja luo laskun UKKO.fi-palvelussa ja UKKO.fi laskuttaa yritystä.
  4. Yritys maksaa laskun.
  5. UKKO.fi hoitaa tarvittavat viranomaisilmoitukset  ja -maksut ja maksaa palkan työnsuorittajalle

Työnsuorittaja rekisteröityy palveluun ja toimittaa laskutuspalvelulle verokorttinsa. Hän saa palvelusta palkkakuitit ja voi ilmoittaa myös työsuoritteeseen liittyviä matka- ja materiaalikuluja.

Yritykselle ei tule laskun lisäksi muita kuluja. UKKO.fi veloittaa palkanmaksun yhteydessä työnsuorittajalta palvelumaksun laskutuksen arvonlisäverottomasta loppusummasta.

Koska laskutussummasta vähennetään palvelumaksu ja muut pakolliset maksut, sopivat työnsuorittaja ja yritys yleensä, että työnsuorittaja laskuttaa vastaavasti hieman suuremman summan kuin mitä saisi bruttopalkkana. Kätevä tulolaskurimme auttaa selvittämään, paljonko laskutussummasta jää työntekijälle.

Eihän se palkanmaksu voi olla niin vaikeaa?

Tässä kohtaa moni miettii, että kyllähän palkan voisi maksaa itsekin. Eihän se työntekijän palkkaaminen ja siihen liittyvistä velvollisuuksista huolehtiminen voi olla niin vaikeaa, eihän? Jos henkilöllä ei ole omaa yritystä, voit tietysti ottaa verokortin vastaan ja maksaa palkan itse.

Asiaan perehtymiseen ja paperityöhön uppoaa kuitenkin helposti aikaa tuntitolkulla. Jos tarvitset työnsuorittajalta ostettavaa palvelua vain toisinaan ja lyhyellä varoitusajalla, saattaa byrokratiaan käytetty aika ylittää itse työstä saatavan hyödyn.

Entäs se laskutuspalvelu – mitä jos saisitkin työstä vain yhden laskun, jonka voisit maksaa normaaliin tapaan?

UKKO.fi-laskutuspalvelun edut yritykselle:

  • Ei palkanlaskemista – maksa palkka helposti yhdellä laskulla.
  • Hoidamme viranomaisilmoitukset- ja maksut.
  • UKKO.fi huolehtii tapaturma- ja vastuuvakuutuksesta.
sanna
Kirjoittaja

Sanna Laitinen

Sanna työskentelee UKKO.fi:ssä markkinoinnin ja asiakaskokemuksen kehittämisen parissa.

Rekisteröidy nyt – Se on ilmaista, nyt ja aina. Saat tunnukset välittömästi.

Kerro mielipiteesi

Kerro mitä ajattelet!

Tilaa blogikirjoitukset sähköpostiisi!

Syötä sähköpostiosoitteesi alla olevaan kenttään ja saat tuoreimmat blogikirjoituksemme suoraan sähköpostiisi kerran viikossa.
Lähetämme uusimmat kirjoitukset joka keskiviikko. Voit lopettaa tilauksesi milloin tahansa.

Lisää aiheesta