Palvelumaksu ja palkan jakautuminen

Palvelumaksu ja oman työn hinnoittelu – vinkit ja linkit

Oman työn hinnoittelu on monelle alkavalle yrittäjälle ja kevytyrittäjälle hankalaa ja huomioida tulee paitsi palvelumaksu, myös muut kulut. Sen vuoksi olemmekin koonneet alle esimerkkejä hinnoittelusta käytettäessä UKKO.fi-laskutuspalvelua.

Ohessa on myös linkkejä ja vinkkejä muille sivuille, joista löydät apua hinnoitteluun ja oman hinnoittelun perustelemiseen asiakkaille. Tulolaskurimme avulla saat helposti arvion siitä, kuinka paljon laskutussumman tulee olla, jotta palkaksesi jää toivomasi summa.

Sivun alaosasta näet esimerkkilaskun avulla erotellusti, kuinka lopullinen palkkasumma syntyy ja mitä sivukuluja laskutussummasta maksetaan. Esimerkkilaskusta näet myös, kuinka paljon UKKO.fi veloittaa laskutussummastasi ja mikä on muiden pidätysten ja maksujen mahdollinen osuus.

Mikäli kaipaat lisää konkreettisia esimerkkejä oman työn hinnoittelusta, tule keskustelemaan aiheesta UKKO.fi:n Facebook-sivuille muiden palvelun käyttäjien kanssa. Hyvää ja mielenkiintoista tietoa sekä vastauksia eniten kysyttyihin kysymyksiin, löydät myös sivujemme Usein kysyttyä -osiosta ja UKKO.fi:n blogista.

UKKO.fi - väylä yrittäjäksi

Liity nyt – Se on ilmaista, nyt ja aina. Saat tunnukset välittömästi.

UKKO.fi:n palvelumaksu

Hintaesimerkki laskusumman perusteella

  • Palkanmaksun yhteydessä veloitetaan palvelumaksu, joka on 5 % arvonlisäverollisesta laskutussummasta (kun laskutettavan työn alv normaali 24)
  • *Käteen jäävään osuuteen vaikuttavat myös muut maksut ja pidätykset, kuten lisäveloitus 2,7 %+alv ja sosiaaliturvamaksu 0,77 %+alv bruttopalkasta sekä ennakonpidätys oman veroprosenttisi mukaan.

Vieressä näet esimerkin 1 000 euron (+alv) laskutussummalla, jossa palkansaajan veroprosentti on 20 %. Esimerkissä ei ole laskettu mahdollista YEL-maksua.

Tulolaskurillamme voit laskea minkä tahansa vastaavan esimerkin itse.

Laskurin lopussa näet summan, joka sinun on lähtökohtaisesti mahdollistaa vähentää omassa henkilökohtaisessa verotuksessa. Lisää kevytyrittäjän verovähennyksistä löydät täältä.

YEL-maksusta voit lukea lisää täältä.

TULOlaskuriin

Esimerkki palkan jakautumisesta

Laskutussumman jakautuminen

palkan jakautuminen

Esimerkki 500 euron laskutussumamn jakautumisesta