Palvelumaksu ja palkan jakautuminen

Palvelumaksu ja oman työn hinnoittelu – vinkit ja linkit

Oman työn hinnoittelu on monelle alkavalle yrittäjälle ja kevytyrittäjälle hankalaa ja huomioida tulee paitsi palvelumaksu, myös muut kulut. Sen vuoksi olemmekin koonneet alle esimerkkejä hinnoittelusta käytettäessä UKKO.fi-laskutuspalvelua.

Ohessa on myös linkkejä ja vinkkejä muille sivuille, joista löydät apua hinnoitteluun ja oman hinnoittelun perustelemiseen asiakkaille. Palkkalaskurimme avulla saat helposti arvion siitä kuinka paljon laskutussumman tulee olla, jotta palkaksesi jää toivomasi summa.

Sivun alaosasta näet esimerkkilaskun avulla erotellusti kuinka lopullinen palkkasumma syntyy ja mitä sivukuluja laskutussummasta maksetaan. Esimerkkilaskusta näet myös kuinka paljon UKKO.fi:n palvelumaksu on laskutussummastasi ja mikä on sosiaalivakuutusten- & vakuutusmaksujen mahdollinen osuus.

Mikäli kaipaat lisää konkreettisia esimerkkejä oman työn hinnoittelusta, tule keskustelemaan aiheesta UKKO.fi:n Facebook-sivuille muiden palvelun käyttäjien kanssa. Hyvää ja mielenkiintoista tietoa sekä vastauksia eniten kysyttyihin kysymyksiin, löydät myös sivujemme Usein kysyttyä-osiosta ja UKKO.fi blogista.

UKKO.fi - väylä yrittäjäksi

UKKO.fi:n palvelumaksu

Hintaesimerkki laskusumman perusteella

UKKO.fi -palvelumaksu peritään palkanmaksun yhteydessä ja palvelumaksun suuruus määräytyy laskun arvonlisäverottoman summan perusteella. Palvelumaksumme on 5 % ja siihen sisältyy kaikki itse palkanmaksusta asiantuntevaan asiakaspalveluun.

palvelumaksu

Yllä olevassa esimerkissä laskun veroton loppusumma on 1000 euroa ja palkansaajan veroprosentti on 20%. Esimerkissä ei ole laskettu mahdollista YEL-maksua.

YEL-maksusta voit lukea lisää täältä.

Esimerkki palkan jakautumisesta

 

palvelumaksu

 

Palvelumaksun minimiveloitus on 15 euroa. Palvelumaksu veloitetaan aina palkanmaksun yhteydessä, joten pieniä summia laskuttaville on edullisinta kerätä muutamia laskutuskertoja ja pyytää palkanmaksu vasta tämän jälkeen, jolloin palvelumaksu menee vain tästä yhdestä palkanmaksusta.

Lue lisää palkkasumman kerryttämisestä!

 

Graafinen esimerkki 500 euron laskutuksen jakautumisesta

palvelumaksu