Blogi

29.1.2018

”Jäin ensin pois työelämästä syksyllä 2016” – laaja verkosto ja kysyntä tekivätkin Reijosta kevytyrittäjän

Kuka olet?

Olen Reijo Savolainen, kevytyrittäjä Tuusulasta.

Mitä teet?

Asiakaskuntani muodostuu PKT-yrityksistä, joille teen määräaikaisia (muutamia kuukausia kestäviä) projekteja. Koulutan muun muassa myyntihenkilöitä, neuvon uusasiakashankinnassa, suunnittelen sekä teen asiakaskäyntejä yhdessä asiakkaideni myyntihenkilön kanssa. Lisäksi neuvon esimerkiksi CRM:n käyttöä.

Tunnen hyvin myös metalliteollisuuden tuotantotekniikkaa. Voin toimia mentorina tai hallituksen tai johtoryhmän jäsenenä.

Miten päädyit kevytyrittäjäksi?

Jäin pois työelämästä syksyllä 2016. Takanani oli pitkä ura suomalaisen teollisuuden (metalli-, sähkö- ja elektroniikkateollisuus) parissa, jossa olin toiminut monissa eri vastuullisissa tehtävissä. Toimenkuvia olivat esimerkiksi markkinointi, myynti, tuotanto, hallitustyöskentely sekä henkilö- ja tulosjohtaminen.

Näinä vuosina työssäni oli syntynyt mittava henkilöstöverkosto yrityksineen. Varsin pian sainkin kyselyjä, josko voisin auttaa yrityksiä erilaisissa asioissa ja erityisesti myynnissä – siinä kuinka palveluita myydään. Omaa yritystä en halunnut perustaa, joten kevytyrittäjyys oli minulle paras vaihtoehto.

Millainen on tavallinen työpäiväsi?

Tavallisesti päivään kuuluu sovittujen asiakasprojektien suunnittelua ja eteenpäin viemistä. Tämä pitää sisällään palavereja asiakkaideni luona, mutta myös asiakaskäyntejä ja uusien asiakasprojektien hakemista.

Reijo - Viikon kevytyrittäjä UKKO.fi

Mikä on hienointa omassa työssäsi?

Hienointa on työn tekemisen vapaus. Saan tehdä juuri niitä asioita, joista eniten pidän ja joita osaan.

Missä haluaisit kehittää itseäsi?

Vielä voisi olla ”parempi” ihmisenä.

Terveisiä ja vinkkejä muille kevytyrittäjille?

Rohkeasti mukaan vaan! Kannattaa verkostoitua, olla aktiivinen ja kysyä neuvoa muilta kevytyrittäjiltä.

Verkostoidu Reijon kanssa LinkedInissä!

Haluatko sinä viikon kevytyrittäjäksi?

Viikon kevytyrittäjä on UKKO.fi:n blogisarja, jossa nostamme esiin eri alojen kevytyrittäjiä. Onko sinulla oma tarina kevytyrittäjyydestä? Me tahdomme kuulla sen! Klikkaa ja täytä lomake.

Ryhdy kevytyrittäjäksi!

Saara Teirivaara
Kirjoittaja

Saara Teirivaara

Saara tuottaa sanoja, kuvia ja tarpeen tullen melkeinpä mitä tahansa muuta jota markkinoinnin maailmassa saattaa tarvita. Erityisen lähellä tämän some-Picasson sydäntä ovat Instagram, lämmin sää, valkoiset tennarit ja kaikki visuaaliset asiat.

Rekisteröidy nyt – Se on ilmaista, nyt ja aina. Saat tunnukset välittömästi.

Kerro mielipiteesi

Kerro mitä ajattelet!

Tilaa blogikirjoitukset sähköpostiisi!

Syötä sähköpostiosoitteesi alla olevaan kenttään ja saat tuoreimmat blogikirjoituksemme suoraan sähköpostiisi kerran viikossa.
Lähetämme uusimmat kirjoitukset joka keskiviikko. Voit lopettaa tilauksesi milloin tahansa.

Lisää aiheesta