Blogi

5.4.2017

Rento verkostoitumistapahtuma tamperelaisittain – UKKO.fi osallistui Chill & Meet -tilaisuuteen

Osallistuimme viime viikon perjantaina Tampereella järjestettyyn Chill & Meet -nimiseen verkostoitumistapahtumaan. Tampereen Suomalaisella klubilla pidetty cocktailhenkinen tilaisuus järjestettiin jo toisen kerran; tapahtumaan osallistui lukuisa joukko yrittäjyysopiskelijoita sekä Tampereen alueella toimivia yrittäjiä.

Esillä kiinnostavia yrittäjiä ja erikoisia yritystarinoita

Olimme Chill & Meet -tapahtumassa niin kutsuttuna stand speakerinä eli pääsimme kertomaan UKKO.fi-laskutuspalvelun toiminnasta sekä neuvomaan tapahtumavieraita heidän oman yrittäjyyspolkunsa alussa.

Tapahtumaan oli kutsuttu esittelemään omaa yritystoimintaansa sekä omaa yrittäjätarinaansa paikallisia yrittäjiä, joiden taustoista tai liiketoimintaideasta löytyy jotakin poikkeuksellista. Paikalla oli omaa toimintaansa esittelemässä muun muassa vohvelikahvila VohBeli, Pukuompelija Johanna Parvela sekä prinsessahahmoa lasten kemuissa esittävä Juhlaprinsessa.

Tapahtuma noudatteli rentoa kaavaa ja tilaisuuden henki oli lähempänä iltajuhlaa kuin messuja. Vaikka UKKO.fi:n piste muistuttikin melkoisesti vastaavaa pistettä millä tahansa messuilla, oli muilla osallistujille käytössään enemmän mielikuvasta pistettään rakentaessaan; prinsessan pisteeltä löytyi kokonainen linna ja VohBelin piste oli muuttunut pop up-kahvilaksi herkullisine belgialaisine vohveleineen. Aluksi ryhmiin jaetut tapahtumavieraat kiersivät pisteillä keskustelemassa ja kuuntelemassa yrittäjyyden monista puolista ja sen jälkeen iltaa ja verkostoitumista jatkettiin vapaamuotoisemmin muin keinoin.

Verkostoitumistapahtuman, jossa oikeasti aikaa verkostoitumiseen

Tapahtuman järjestivät nuoret yrittäjät Juhlasuunnittelu Glow’n Mia Anttila sekä Feelya Promotionin Iina Runsas, jotka olivat kehittäneet tapahtuman siksi, että heidän vierailemissaan verkostoitumistapahtumissa ei ollut jätetty kaikkien puheiden ja ruokailujen ohella tarpeeksi aikaa itse verkostoitumiselle. Tapahtuman tarkoituksena oli tuoda esiin pienten yritysten kulttuuria, jossa tunnustetaan se, miten tärkeitä ihmissuhteet ovat yrittäjän elämässä.

” Tapahtumalla haluamme tukea sitä ajatusta, että yrittäjän elämän ei aina tarvitse olla kiireistä tai kylmää, vaan joskus on voitava myös työn merkeissä hengähtää ja nauttia samanhenkisten ihmisten seurasta.”

Tapahtuman idea kuulosti meistä hienolta kaiken hektisen bisneksen teon keskellä, joten halusimme ehdottomasti olla mukana toteuttamassa sitä. Ajatuksena tapahtuman järjestäjillä oli, että vierailijat eivät poistu paikalta vain käyntikorttipinon kanssa, vaan ovat löytäneet elämäänsä ihmisiä, joiden kanssa tehdä yhteistyötä.

Jutun kuvat: Photosbysaku Saku Yrjölä

Piia Peiponen
Kirjoittaja

Piia Peiponen

Piia on viestinnästä innostuva somenautiskelija ja lempeä kieliniuho, jota kiinnostavat muuttuva työ ja työelämä. Parhaiden juttujen kärkipäässä ovat hyvä kahvi, koukuttava kirja, lentokoneen nousun aiheuttama kipristys mahassa ja kaikki urheilulajit, joissa on mukana pallo.

Rekisteröidy nyt – Se on ilmaista, nyt ja aina. Saat tunnukset välittömästi.

Kerro mielipiteesi

Kerro mitä ajattelet!

Tilaa blogikirjoitukset sähköpostiisi!

Syötä sähköpostiosoitteesi alla olevaan kenttään ja saat tuoreimmat blogikirjoituksemme suoraan sähköpostiisi kerran viikossa.
Lähetämme uusimmat kirjoitukset joka keskiviikko. Voit lopettaa tilauksesi milloin tahansa.

Lisää aiheesta

Tee sitä mitä rakastat!

Ilahdun aina, kun huomaan sosiaalisessa mediassa ihmisten käyttävän aihetunnistetta #lovemyjob. Sitä näkee käytettävän usein, kun työpaikan arjessa tapahtuu jotakin erityisen ihanaa, kun saavutetaan asetettuja tavoitteita,...
14.2.2018 Lue lisää »

Verkosto on yksin yrittävän ystävä

Useimmat kevytyrittäjät mainitsevat itsensä työllistämisen parhaimmaksi puoleksi vapauden. Yksin yrittävän vapautta on saada itse päättää, kuinka paljon ja kenelle töitä tekee ja tämä onkin...
8.2.2018 Lue lisää »