Toiminimiyrittäjyys

– kun kevytyrittäjyys ilman Y-tunnusta ei ole mahdollista

Perusta toiminimi ilmaiseksi

Toiminimi – tee töitä aloilla, joilla kevytyrittäjänä toimiminen ei ole mahdollista

Kevytyrittäjänä työskentely on hyvä tapa testata oman idean toimivuutta. Se ei kuitenkaan sovellu kaikille toimialoille ja -tavoille, esimerkiksi luvanvaraisissa töissä vaaditaan yleensä y-tunnus. Tällöin Y-tunnuksellinen yrittäjyys astuu kuvaan. Y-tunnuksen avulla pääset myös hyötymään alarajahuojennuksesta sekä yrittäjävähennyksestä. Tämä siis tarkoittaa sitä, että sinulle jää enemmän rahaa toiminnastasi!

Pystyt toimimaan Y-tunnuksella UKKO palveluissa kahdella eri tavalla: joko valitsemalla laskutuspohjaisen Kevytyrittäjyyden Y-tunnuksella tai valitsemalla kuukausimaksullisen UKKO Toiminimen. Molemmissa palveluissa saat Y-tunnuksen heti rekisteröinnin yhteydessä ilmaiseksi. Kirjanpito ja muu byrokratia hoidetaan tuttuun tyyliin puolestasi. Olemme turvanasi liiketoimintasi perustamisessa ja kasvattamisessa sekä aina kun sinulla on kysymyksiä talousasioihin tai palveluumme liittyen.

Toiminimi - nainen istuu lattialla ja miettii

Mitä muita hyötyjä Y-tunnus tarjoaa?

 • Säästä rahaa vähentämällä yrityksesi ostot verotuksessa
 • Voit saada jopa 3600 euroa rahaa takaisin ALV-alarajahuojennuksen ansiosta liikevaihtosi alittaessa 30 000 euroa
 • Saat 5 % tuloistasi verovapaana yrittäjävähennyksen ansiosta
 • Mahdollisuuden toimia aloilla, joilla edellytetään Y-tunnusta
 • Mahdollisuus hakea starttirahaa

UKKO hoitaa paperityöt puolestasi

Tiedämme, että moni vieroksuu Y-tunnuksen hankkimista paperitöiden vuoksi. Juuri siksi tarjoamme helppoa yrittäjyyttä palveluidemme kautta. Me hoidamme yrityksen perustamisen puolestasi ja tarjoamme käyttöösi kaikki tärkeimmät taloushallinnon palvelut, kuten kirjanpidon, ALV- ja veroilmoitukset, sekä laskujen lähettämisen ja vastaanottamisen

Iloinen mies istuu säkkituolilla

UKKO Kevytyritys – Satunnaiseen yrittämiseen. Maksat palvelusta vain saamiesi maksujen mukaan

 • Olet uusi yrittäjä, joka tarvitsee Y-tunnuksen
 • Haluat yksinkertaisimman ja helpoimman tavan yrittää
 • Myyt tuotteitasi tai palveluitasi vain Suomeen
 • Sinulla on vain yritystoimintaasi liittyviä pienhankintoja
 • Haluat että verotusasiat hoidetaan puolestasi
 • Haluat että kirjanpito ja veroilmoitukset tehdään puolestasi
 • Haluat hyötyä Y-tunnuksellisen yrittäjän eduista

Palvelu toimii hyvin samanlaisesti kuin Kevytyrittäjä -palvelumme. Y-tunnuksen perustaminen ja palveluun rekisteröityminen on helppoa ja ilmaista. Saatuasi tunnukset pääset heti luomaan laskuja asiakkaillesi ja lisäämään liiketoimintaasi liittyviä kulukuitteja palvelussa. Emme veloita erikseen kuittien lisäämisestä.

UKKO Kevytyrityksessä olet aina vakuutettu UKKO-turvalla, saat siis tapaturma- ja vastuuvakuutuksen kauttamme. Palvelun hinta määräytyy tekemiesi laskujen mukaan: kun saat maksun asiakkaaltasi, pidätämme siitä 5 % palvelumaksun. Käteen jäävään osuuteen vaikuttaa myös UKKO-turva 3 %, arvonlisävero ja ennakonpidätys oman veroprosenttisi mukaan.

UKKO Toiminimi – Kun yrittäminen on jatkuvampaa tai haluat vähentää isompia hankintoja kirjanpidossasi

 • Olet uusi yrittäjä, tai sinulla on joskus ollut Y-tunnus
 • Sinulla on käteismyyntiä tai haluat käyttää maksupäätettä
 • Sinulla on myös ulkomaanmyyntiä
 • Käytössäsi on suurempia hankintoja, kuten auto
 • Haluat maksaa kuukausihintaa, johon kuuluu rajaton laskutus
 • Haluat että kirjanpito ja veroilmoitukset tehdään puolestasi
 • Haluat hyötyä Y-tunnuksellisen yrittäjän eduista

Maksat palvelusta edullista kuukausihintaa liikevaihtosi mukaan. Haluamme hinnoittelumme tukevan aloittavia pienyrittäjiä. Uutena yrittäjänä maksat palvelusta vasta kun saat ensimmäisen maksun asiakkaaltasi, tapahtui se sitten kahden tai neljän kuukauden päästä. Kuukausihintaan kuuluu rajaton laskutus ja kuittien lisäys, yhdenkertainen kirjanpito sekä ALV- ja veroilmoitusten teko.

Lisäksi tarjoamme UKKO Kevytyrittäjyys asiakkaille, jotka eivät voi toimia kevytyrittäjinä, 10% alennuksen palvelun kuukausimaksusta. Voit lisätä UKKOFI alennuskoodin järjestelmään rekisteröinnin jälkeen palvelun asetukset-sivulta. Koodi on voimassa 12 kuukautta sen lunastamisesta.

Y-tunnuksellinen yrittäjyys lyhyesti

Toiminimiyrittäjä eli yksityinen elinkeinoharjoittaja on varsinaisista yritysmuodoista byrokratian kannalta helpoin ratkaisu. Tietyillä aloilla toimiessa myös vaaditaan y-tunnus, eikä silloin Kevytyrittäjänä toimiminen ole välttämättä mahdollista. Näissä tapauksissa Y-tunnuksellinen yrittäjyys on oivallinen ja helppo ratkaisu harjoittaa toimintaa. Toiminimi sopii erityisen hyvin pienimuotoiseen yritystoimintaan etkä tarvitse erillisiä perustamisasiakirjoja, tai pääomaa yrityksen toiminnan aloittamiseen. Toimit itse yrityksen puolesta, eli et tarvitse yritykselle myöskään erillistä hallintoa. Kun alat toiminimiyrittäjäksi, lasketaan käytännössä henkilökohtainen taloutesi mukaan toiminimiyrityksen talouteen. Verotus on samankaltainen kuin yksityishenkilön verotus.

Toiminimiyrittäjyys nainen istuu koneen edessä

 • Rekisteröidy palveluumme

  Täytä tiedot ja ilmoita, millä toimialalla teet pääsääntöisesti töitä.

 • Saat Y-tunnuksen

  Rekisteröinnin yhteydessä saat oman y-tunnuksen, joka on heti käytössäsi.

 • Laskuta palveluistasi

  Tee työt ja laskuta asiakkaitasi. Nauti työsi tuloksista.

Haluatko kevyimmän tavan yrittää Y-tunnuksella?

Valitse silloin UKKO Kevytyritys. Maksat vain silloin kun saat rahaa – ei kiinteitä kuluja

Mitä tehdä kun yritys on perustettu?

Yrittäjänä sinulla on velvollisuus huolehtia yrityksesi kirjanpidosta. Ei kuitenkaan huolta, me hoidamme tämän puolestasi. Kaikki palvelumme on suunniteltu pienyrittäjille helppokäyttöisiksi ja ne sisältävät kaiken tarpeellisen. Pystyt lähettämään laskuja palvelumme kautta ja lisäämään kuitit kätevästi kirjanpitoosi. Me tarkistamme kaikki palveluumme lisäämäsi tositteet, joten virheitä et voi tehdä. Palveluihin kuuluu myös alv- ja veroilmoitukset, mistä muut palveluntarjoajat ottavat lähes poikkeuksetta lisähintaa!

Mikäli toimit luvanvaraisella toimialalla, muista hommata myös tarvittavat luvat kuntoon sekä tarvittaessa ilmoittautua Kaupparekisteriin. Kaupparekisteriin voi ilmoittautua myös y-tunnuksen saannin jälkeen YTJ:n kautta tekemällä muutosilmoituksen.

UKKO Toiminimi palvelu puhelimen ruuduilla

Tiedossa jatkuvaa yrittämistä tai isompia hankintoja?

Silloin UKKO Toiminimi on paras ja edullisin vaihtoehto sinulle.