Blogi

22.1.2018

Viikon kevytyrittäjä Merja: ”Voisin melkeinpä onnitella kaikkia kevytyrittäjiä – hyvä me!”

Merja Viikon Kevytyrittäjä

Kuka olet?

Olen Merja Turunen, 39-vuotias jooga-, jumppa- ja kuntosaliohjaaja Oulusta. Innostuin lukioikäisenä aerobicista ja kuntosaliharjoittelusta ja aloin opintojen ohella ohjata ryhmiä paikallisella kuntosalilla ja jumppaseurassa.

Mielessäni pesi kuitenkin ajatus, ettei pelkillä jumppahommilla voi elää.

Niinpä opiskelin maa- ja metsätaloutta sekä pukeutumisneuvojaksi. Lisäksi olen toiminut osastovastaavana puutarhamyymälässä sekä myymäläpäällikkönä muotiliikkeessä.

Lopulta olen kuitenkin todennut, että kyllä se liikuttaminen vaan on juttuni – ja sillä voi hyvinkin elää! Olenkin joogaopettaja (RYT-200), ryhmäliikuntaohjaaja (FAF) sekä kuntosalivalmentaja (Trainer4You).

Mitä teet?

Ohjaan joogaa, erilaisia aerobic- ja jumppatunteja sekä afrotanssia ja kuntosaliliikuntaa yhteensä kuudella eri työnantajalla. Näiden lisäksi teen työtä myös omiin nimiini. Puolella työnantajista olen palkkatöissä ja puolia laskutan ohjaamistani tunneista UKKO.fi-palvelun kautta.

Viikon Kevytyrittäjä Merja jumppaohjaaja

Miten päädyit kevytyrittäjäksi?

Olen ohjannut ryhmäliikuntaa Oulun seudulla nyt jo 20 vuoden ajan ja aloin saada paljon pyyntöjä tulla ohjaamaan tunteja työpaikoille, virkistyspäiviin ja muihin vastaaviin tapahtumiin. En kuitenkaan halunnut heittäytyä täysin yrittäjäksi, koska osittain palkollisena saan nauttia tiettyjä etuja, kuten esimerkiksi sairausajanpalkkaturvasta, joka on parempi kuin yrittäjällä.

UKKO.fi-palvelu onkin täydellinen ratkaisua minulle, jota ei yrittämiseen ja laskutukseen liittyvät paperihommat millään muotoa kiinnosta. Nyt ohjauksia on helppo sopia sinne tänne, kun laskutus hoituu kätevästi ja sääntöjen mukaisesti.

Viikon Kevytyrittäjä Merja jumppaohjaaja

Millainen on tavallinen työpäiväsi?

Ei sellaista ole! Ohjaan tunteja usein kahdessa tai kolmessa osassa pitkin päivää.

Ensimmäiset tunnit ovat jo varhain aamulla, toinen erä käynnistyy lounasaikaan ja viimeinen vielä illalla. Koska työpaikkoja ja toimipisteitä on niin monta, pitää usein kotoa töihin lähtiessä miettiä tarkasti mihin suuntaan sitä olikaan lähdössä ajamaan. Toistaiseksi olen kuitenkin aina päätynyt oikeaan saliin ohjaamaan!

Mikä on hienointa omassa työssäsi?

Hienointa ovat ihmiset – oppilaat ja asiakkaat sekä työkaverit ja yhteisöt. Niin myös ohjaamani lajit, etenkin jooga.

Ja vapaus! Valitsen itse mitä tunteja, mihin kellonaikaan ja missä paikassa ohjaan. Perheeseemme kuuluu 3-vuotias poika ja hänen kannaltaan minun ja mieheni työt sopivat hyvin yhteen. Pikkumiehen päiväkotipäivät ovat vain 4–6 tunnin mittaisia, koska minä olen usein kotosalla johonkin aikaan päivisin, kun taas mieheni käy säännölisessä päivätyössä ja on kotona aina iltaisin.

Merja UKKO.fi kevytyrittäjä - jumppaohjaaja

Missä haluaisit kehittää itseäsi?

Haluaisin osata antaa asiakkaille liikunnan mukanaan tuoman terveyden ja hyvän olon lisäksi myös elämyksiä ja iloa. Haluaisin levittää onnellisuutta ja tyytyväisyyttä.

Terveisiä ja vinkkejä muille kevytyrittäjille?

Voisin melkeinpä onnitella kaikkia kevytyrittäjiä – hyvä me! Tehdään juuri sitä työtä mitä haluamme, ja kun tehdään se ilolla, levitetään valoa ja rakkautta myös ympärillemme. Sitä maailma tarvitsee!

Tutustu tarkemmin Merjaan ja hänen tunteihinsa Facebookissa!

Lue myös siitä miksi UKKO.fi sopii erityisen hyvin juuri liikunta-alan ammattilaisille:

Lue lisää!

Haluatko sinä viikon kevytyrittäjäksi?

Viikon kevytyrittäjä on UKKO.fi:n blogisarja, jossa nostamme esiin eri alojen kevytyrittäjiä. Onko sinulla oma tarina kevytyrittäjyydestä? Me tahdomme kuulla sen! Klikkaa ja täytä lomake.

Saara Teirivaara
Kirjoittaja

Saara Teirivaara

Saara tuottaa sanoja, kuvia ja tarpeen tullen melkeinpä mitä tahansa muuta jota markkinoinnin maailmassa saattaa tarvita. Erityisen lähellä tämän some-Picasson sydäntä ovat Instagram, lämmin sää, valkoiset tennarit ja kaikki visuaaliset asiat.

Rekisteröidy nyt – Se on ilmaista, nyt ja aina. Saat tunnukset välittömästi.

Kerro mielipiteesi

Kerro mitä ajattelet!

Tilaa blogikirjoitukset sähköpostiisi!

Syötä sähköpostiosoitteesi alla olevaan kenttään ja saat tuoreimmat blogikirjoituksemme suoraan sähköpostiisi kerran viikossa.
Lähetämme uusimmat kirjoitukset joka keskiviikko. Voit lopettaa tilauksesi milloin tahansa.

Lisää aiheesta