Blogi

11.12.2018

Kevytyrittäjän joulu – rauhaa vai vuoden kiireisintä aikaa?

Kevytyrittäjän joulu

Joulukuussa kevytyrittäjän mieltä ja kalenteria täyttävät muun muassa kiitosviestit, joulukalenterin luominen, Slush, pikkujoulut, alekampanjat, loppuvuoden laskutus, päättyvät projektit ja tietysti Whamin Last Christmas.

Huh, miten tästä kaikesta (ja niistä normaali töistä) selviää! Eikös joulun pitänyt olla rauhoittumisen aikaa?

Onko joulunajasta mahdollista vielä nauttia ilman tunnetta töiden laiminlyömisestä tai kiirestä?

Ehdottomasti. Kuten jo hetki sitten kirjoitimme, on loppuvuoden pimeydessä myös paljon hyvää, josta ottaa irti, olipa sitten yrittäjä tai perinteinen palkansaaja. Pieninä tekoina joulustressiä vastaan toimivat esimerkiksi kynttilät, lämpimät villasukat, suklaa ja kuuma kuppi kaakaota tai glögiä.

Yrittäjälle joulu voi toisaalta olla tuottoisaa aikaa: onhan se monien muiden sanomiensa ohella myös kulutusjuhla. Varmista siis, että myös oma tuotteesi on mahdollista ostaa pukinkonttiin, vaikka kyse olisikin oman osaamisen myynnistä.

Muistettavaa riittää ja useimmilla erinäiset projektit saattavat tulla päätökseensä, mikä tarkoittaa myös lähestyviä deadlineja. Samalla projektit pitäisi muistaa myös laskuttaa. Meillä UKKO.fi:llä tämän näkee selvästi, kun moni tahtoo saada tietyt laskut vielä saman vuoden puolelle.

Siksi kevytyrittäjän joulukuuta tukemaan kokosimme jälleen vinkkivitoset – nappaa ne talteen!

5 kevytyrittäjän vinkkiä joulunaikaan:

 1. Ajasta etukäteen
  Esimerkiksi sosiaalisessa mediassa ajastaminen on helppoa ja useimmiten mahdollista. Ota tämä käyttöön ja ajasta valmista sisältöä, niin paljon kuin suinkin mahdollista. Ehkäpä esimerkiksi nyt löytyisi jo sopiva väli rustailla joulu- ja uudenvuoden tervehdykset?
 2. Kierrätä
  Toki joulusiivouksen yhteydessä on hyvä muistaa, että tavaraa ei kannata heittää pois vaan laittaa kiertoon. Kuitenkin, myös työhön liittyvää sisältöä voi kierrättää – eikä siinä ole mitään väärää. Löytyisikö menneiltä vuosilta tai esimerkiksi viime vuodelta sellaista sisältöä, jota olisi hyvä nostaa jälleen esiin?
 3. Nauti olosuhteista
  Tänä vuonna joulu sattuu mukavasti maanantaille, mikä tarkoittaa että se mahdollistaa monille hieman pidemmät yleiset vapaat. Läheskään joka vuosi vapaita ei ole näin helppoa mahdollistaa, joten muista ottaa ilo irti tänä vuonna.
 4. Jaa joulumieltä
  Joulu on erinomainen aika jakaa iloa, ilman sen kummempaa syytä. Ilahduta työkaveria kortilla, naapuria leivonnaisella tai mitä ikinä keksitkin! Hyvä mieli tulee varmasti paitsi vastaanottajalle, myös itselle.
 5. Unohda suorituspaineet
  Toisin sanoen älä käytä aikaasi vertailemalla itseäsi muihin. On ihan ok, että oman piparkakkutalon perusta koostuu lähinnä Erikeeperistä samalla kun naapurin talo tupruttaa jo maagisesti leijailevaa tomusokeria piiruntarkasta savupiipustaan.
Saara Teirivaara
Kirjoittaja

Saara Teirivaara

Saara tuottaa sanoja, kuvia ja tarpeen tullen melkeinpä mitä tahansa muuta jota markkinoinnin maailmassa saattaa tarvita. Erityisen lähellä tämän some-Picasson sydäntä ovat Instagram, lämmin sää, valkoiset tennarit ja kaikki visuaaliset asiat.

Rekisteröidy nyt – Se on ilmaista, nyt ja aina. Saat tunnukset välittömästi.

Kommentit

 1. Maarit virtanen sanoo:

  Kommentotisi
  Olen 59vuotias entinen siivousalan yrittäjä ja kiinnostuin tästä TAVASTA TOIMIA YRITTÄJÄNÄ. Tällähetkellä siivoon iltaisin koulua erään siivousyrityksentyöntekijänä, sekä keikkana toimin päivisin siivoojana. Työni menetin äitini sairauden vuoksi, sillä hoidin äitiäni viimeiset vuodet. Helmikuussa 2018 hän nukkuipois, minkä jälkeen poistin toiminimeni elokuussa, koska en uskaltanut jatkaa yrittäjänä, kun ei ollut yhtään asiakasta. Minulla on myös kokemusta lastenhoitajantyöstä. Koulutus kodinhoitaja, lähihoitaja,sekä kotiavustaja.

Kerro mielipiteesi

Kerro mitä ajattelet!

Tilaa blogikirjoitukset sähköpostiisi!

Syötä sähköpostiosoitteesi alla olevaan kenttään ja saat tuoreimmat blogikirjoituksemme suoraan sähköpostiisi kerran viikossa.
Lähetämme uusimmat kirjoitukset joka keskiviikko. Voit lopettaa tilauksesi milloin tahansa.

Lisää aiheesta