Koronavirus-tietopaketti: Vinkkejämme kevytyrittäjille

Mistä keikkoja?

Tällä hetkellä kasvokkaiset tapaamiset tai osallistuminen moniin tapahtumiin eivät onnistu. Nyt onkin aika panostaa suoriin puheluihin ja oman osaamisen markkinointiin esimerkiksi sosiaalisessa mediassa.

Työkeikkojen mahdollisuuksista on kannattavaa myös tiedustella suoraan tuttaviltasi ja verkostoiltasi! Voit harkita hintatasosi laskemista, jos tunnet tämän olevan sinulle hyödyksi.

Mieti myös laajemmin ammattitaitoasi ja mahdollisuuksia sen soveltamiseen. Jos olet aikaisemmin tehnyt esimerkiksi pitopalvelukeikkoja, voisitko esimerkiksi toimittaa nyt ruokia koteihin?

Poimi vinkkejä markkinointiin ja keikkojen hankkimiseen esimerkiksi näistä blogeistamme:

Hyödynnä fyysinen etäisyys!

Hyödynnä kotona oleskelu! Nyt voit ehkä paremmin keskittyä sellaisiin asioihin, joihin sinulle ei muuten jää tarpeeksi aikaa.

Kuten mainittu, toimintasi markkinoiminen on todennäköisesti yksi asia, johon voit nyt keskittyä paremmin. Kartoita markkinointiasi ja liiketoimintasuunnitelmaasi eteenpäin. Nyt ehdit hyvin suunnitella ja valmistella myös mahdollisia tulevia kampanjoitasi!

Vahvista omaa osaamistasi: osallistu esimerkiksi ammattitaitoasi kehittäviin webinaareihin tai etäkursseille ja lue hyödyllisiä artikkeleita.

Onko sinulle jäänyt joitakin tehtäviä tai esimerkiksi sähköposteihin vastailua rästiin? Nyt on sopiva aika hoitaa nekin pois alta! Ennakoi ja edistä töitäsi mahdollisimman hyvin.

Lue lisää vinkkejä blogistamme Hyödynnä sosiaalinen etäisyys – kokosimme vinkit itsensätyöllistäjille!

Vinkit tehokkaaseen etätyöskentelyyn

Mieti, mikä on itsellesi mukavin tapa työskennellä! Toiset pystyvät keskittymään parhaiten ylläpitämällä rutiineja: pukeutumalla työvaatteisiin ennen töiden aloitusta, ja pitämällä lounastauon sekä lopettamalla työt normaaliin aikaan. Jotkut taas viihtyvät rennosti pyjamassa, pitävät pieniä pausseja pitkin päivää ja työskentelevät epätavallisempina aikoina.

Aseta rajat niin työ- kuin vapaa-ajallekin. Tee perheellesi ja ystävillesi selväksi, ettei sinua saa häiritä työaikana. Muista kuitenkin myös irtautua töistä; harva asiakaspuhelu tai työsähköposti on niin kiireinen, että siihen tarvitsee vastata iltayhdeksältä tai vapaapäivänä.

Tee töille oma piste, jos mahdollista! Työhuone on tietysti ihanteellisin, mutta mikä tahansa tila käy – kunhan siinä voi keskittyä rauhassa eikä häiriötekijöitä ole.

Muista myös huolehtia ergonomiasta ja pitää välillä pausseja. Töihin on helpompi keskittyä, jos päivää tauottaa sopivasti. Älä unohda lounas- ja kahvitaukoasi; sinulla on oikeus pitää ne kotitoimistollakin.

Lue lisää blogistamme Etätyöskentely kotoa käsin: näin hoidat sen tehokkaasti!

Muista myös nämä!

Nämä erikoiset ajat tuovat varmasti monille huolta ja stressiä. Nyt on kuitenkin ensisijaista huolehtia niin omasta kuin läheistenkin terveydestä; tähän kuuluu lepo, syöminen hyvin ja yleisesti annettujen koronavirusohjeiden noudattaminen. Tämän lisäksi:

  • Ylläpidä rutiineja ja muita arkipäiväisiä asioita niin hyvin kuin mahdollista; näin tilanne tuntuu vähemmän poikkeukselliselta
  • Tee kivoja asioita: lue, kuntoile, ulkoile, katso hyviä sarjoja ja elokuvia ja niin edelleen!
  • Opettele jokin taito, joka sinua on aina kiinnostanut, mutta jolle et ole löytänyt aikaa – oli se sitten virkkaus tai ukulelen soittaminen
  • Juttele asioista perheesi ja muiden läheistesi kanssa. Voit myös pitää päiväkirjaa. Älä pidä ahdistavia ajatuksia sisälläsi, vaan siirrä ne paperille tai jaa muiden kanssa
  • Yhteydenpito toisiin onnistuu puheluiden lisäksi esimerkiksi Skypen tai Google Hangoutsin kautta. Voit hyvin pitää kavereidesi kanssa etänäkin illanistujaisia tai kahvitaukoja!