Lapsitulkki Hanni Kärkkäinen

Arvioitu lukuaika: 2 minuuttia

viikon-kevytyrittaja-lapsitulkki-hanni-karkkainen

Viikon Kevytyrittäjä lapsitulkki Hanni Kärkkäinen auttaa aikuisia ymmärtämään lapsia paremmin.

Kuka olet?

Hei, olen Hanni, Lapsitulkki! Sen lisäksi olen myös kahden viisaan pikku opettajan äiti, eli 5- ja 7-vuotiaiden lasteni. Ja se tekee minusta loputtoman uteliaan oppilaan, koulussa nimeltä Ihmisen Elämä.

Tällä hetkellä olen luokattomalla luokalla 40 v, ilman kokeita ja todistuksia, oppikirjoina avoin mieli ja sydän. Luokaton luokka on kiva – ei voi jäädä luokalle. Kokeile sinäkin! Tervetuloa Lapsitulkin maailmaan!

Mitä teet?

Olen Lapsitulkki eli tulkkaan lapsia aikuisille! Lapsitulkkina autan vanhempia ja lasten kanssa työskenteleviä ymmärtämään – joskus hyvinkin monimutkaiselta tuntuvaa – lapsen kokonaisuutta. Kokonaisuudella tarkoitan koko lapsen olemusta; kehoa, mieltä ja sitä “todellista minää”.

Tulkkaan siis lapsen kehonkieltä ja käyttäytymistä aikuisille, erilaisissa arjen elämäntilanteissa ja kasvuvaiheissa. Jotta aikuisen olisi helpompi ymmärtää lastaan eli miksi lapsi tekee (tai ei tee) niin taikka näin. Tulkkaus lisää ymmärrystä, luo luottamusta ja näin vapautuu kuluttavaa energiaa ja tilalle virtaa elämäniloa ja voimaa. Luottamus + ymmärrys = vapaus = Perhevoima.

Lapsitulkkina tarjoan apuja eli tulkkausvälineitä mitä erilaisimpiin haasteisiin ja kriiseihin, jotta perheenjäsenet pääsevät kohti omaa henkilökohtaista elämänvoimaansa ja näin he yhdessä muodostavat perhevoimansa.

Lapsitulkkina toimin ikäänkuin siltana lapsen ja vanhemman/vanhempien välillä, kohti avoimempaa ja eheämpää vuorovaikutusta. Sillä tie elämäniloiseen perhevoimaan käy tietoisen läsnäolon ja vuorovaikutuksen kautta!

Lapsitulkki on läsnäolon silta – sinulle ja lapsellesi.

Miten päädyit kevytyrittäjäksi?

Ihan siitä syystä että työttömyysajan ja yrittäjyyden välistä “tulokuilua” ei tueta taloudellisesti, joten on helpompi ja nopeampi aloittaa UKKO.fi kautta.

Mikä on hienointa omassa työssäsi?

Olla läsnäolevassa vuorovaikutuksessa eri ikäisten kanssa. Saada toteuttaa unelmiani. Ja oppiminen.

Millainen on tavallinen työpäiväsi?

Minulla ei ole tavallisia työpäiviä, eikä tule kyllä olemaankaan. Päinvastoin, jokainen hetki ja kohtaaminen on uniikki kokemus, ihan niinkuin jokainen ihminenkin on.

Missä asioissa haluaisit kehittää itseäsi?

Itsensä kehittäminen on kyllä loputon intohimoni – myönnän. Ja opettelen juuri olemaan vielä lempeämpi itselleni enkä niin tiukkis perfektionisti pomoni.

Terveisiä ja vinkkejä muille kevytyrittäjille?

Muista että olet ainutlaatuinen ja sinua on vain yksi. Kaikki mikä tulee sydämestä tuntuu kevyeltä ja vie etiäpäin! Keskeneräisyys kuuluu vanhemmuuteen & ihmisyyteen ja on tosi ok!

Ja lopuksi vielä: Kaikilla meillä on yksi lapsi – tuo sisäinen “vintiö”. Se tarvitsee myös huomiota, ymmärrystä, leikkiä ja rakkautta. Sieltä se elämänilo virtaa -sisältäsi.

Aurinkoista ja tunnelmallista syksyä kaikille!

Haluatko Viikon Kevytyrittäjäksi?

Viikon kevytyrittäjä on UKKO.fi:n uusi blogisarja, jossa nostamme esiin kevytyrittäjiä. Jos haluat kertoa oman tarinasi, niin täytä seuraava lomake: Haluatko viikon kevytyrittäjäksi?

Kirjoittaja: Sanna Laitinen

Sannalla on kokemusta useilta eri markkinoinnin osa-alueilta, mutta erityisesti Sannaa kiinnostaa digitaalinen markkinointi ja asiakaskokemuksen kehittäminen. Vapaa-ajalla Sanna tykkää rauhoittua luonnon hiljaisuudessa, tappaa viherkasveja ja tutkia uusia paikkoja kameran linssin läpi.

Muita artikkeleita aiheesta Yrittäjätarinat:

 • Yrittäjätarinat Virpi ihmetteli, miten äiti ei tiennyt keittää kahvia kohta saapuville yllätysvieraille – nyt hän on työskennellyt selvännäkijänä 12 vuotta

  Virpi juoksi pihaleikeistä katsomaan, että keittäähän äiti kahvia kohta saapuville yllätysvieraille. Äiti katsoi tyttöä hämmästyneenä ja lähetti hänet takaisin leikkimään – ei ollut kahviaika, eikä vieraita kutsuttu. Virpin päästessä raput alas, yllätysvieraat jo kurvasivat pihaan. Virpi on tiennyt jo pikkutytöstä asti aistivansa enemmän kuin muut. Vieraskahvien keitto on ensimmäisiä muistoja, joissa Virpi muistaa aistineensa jotain, mitä muut eivät tienneet. Hämmästys…

  Lue lisää
 • Yrittäjätarinat Tommi hankkii lisätuloja tuliesityksillä – "UKKO.fin tiimilaskutus toimii näppärästi"

  Kevytyrittäjä Tommi Henttisellä on kirjaimellisesti monta rautaa tulessa: hän käy töissä, opiskelee ja tekee sivutöinä tuliesityksiä. Erityiskiitoksen Tommilta saa UKKO.fin näppärä tiimilaskutus. Tamperelainen Tommi Henttinen päätyi tuliesitysten pariin teatteriharrastuksensa kautta, kun harrastusryhmä halusi kehittää näyttävän sisääntulon esityksiinsä. Idea tähän tuli eräältä teatteriryhmän jäseneltä, joka osasi pyöritellä ja heitellä erilaisia esineitä. ”Aloin harjoitella tanssia sisääntuloa varten. Hiukan myöhemmin ryhdyin opettelemaan myös…

  Lue lisää
 • Yrittäjätarinat Jenni Ekkala on kirjoittajien tukena oikolukijana

  Kuka olet? Olen Jenni, 30-vuotias, päivätyökseni myyntisihteerinä työskentelevä, aloitteleva kevytyrittäjä. Perheeseeni kuuluvat yrittäjänä toimiva avomies ja aina osan viikosta myös 10-vuotias bonustytär. Asumme Helsingin Töölössä. Mitä teet? Tarjoan oikoluku- ja kielenhuoltopalveluita sekä yrityksille että yksityishenkilöille. Olen huomannut, että kirjoitus- ja kielioppivirheitä voi tulla vastaan ihan valtamedioissakin, puhumattakaan yksittäisten yritysten markkinointimateriaaleista. Oikein kirjoitettu teksti antaa yrityksestä luotettavan kuvan. Tämä pätee myös…

  Lue lisää