Kesäiset kevytyrittäjät: joogaopettaja Henriikka Konki saa tehdä sitä mitä rakastaa!

Arvioitu lukuaika: 5 minuuttia

viikon-kevytyrittaja-henriikka-konki

Esittelemme heinäkuun aikana pari kevytyrittäjäämme, jotka tekevät työkseen jotain hauskaa ja kesäistä! Ensimmäisenä on vuorossa Henriikka Konki, joka toteuttaa intohimoaan joogaopettajana.

Henriikka kokee saavansa toimia tässä arvojensa mukaisesti, ja nauttii saadessaan piristää opetettaviensa päivää. Hänellä on lisäksi kunnianhimoisia tulevaisuudensuunnitelmia työnsä suhteen!

Olen Henriikka Konki, 28-vuotias turkulainen. Kevytyrittäjänä olen joogaopettaja; ohjaan skumppajoogaa polttareissa ja kesätapahtumissa, opetan puistojoogaa ja tuotan joogavideoita online-kursseille ja -kirjastoihin. Opetan suomeksi ja englanniksi sanskrit-lisämausteella.

Opetan pääasiassa Turun seudulla ja lähikunnissa, mutta opettaminen myös muilla paikkakunnilla on järjestettävissä. Zoom-tunneilla on tullut tavoitettua joogeja muun muassa Amerikasta asti!

Muina töinäni teen mansikanpoimintaa, siivousta, NLP valmennusta – mitä milloinkin. Intohimojani ovat hyvän olon etsintä ja ylläpito arjessa. Vapaa-ajallani kokkailen, leivon ja kasvatan sekä ihailen kasveja, osallistun joogakursseille, kuvaan auringonlaskuja, kuljen luonnossa, joogaan ja meditoin ja höpöttelen sekä tuttujen että tuntemattomien kanssa.

Harrastuksiani ovat myös ayurveda, rentoutuminen ja erilaiset DIY-projektit. Tämän kesän projektinani on lisäksi opettelu meikkaamaan!

“Voin olla täysin oma itseni tehdessäni tätä työtä!”

Lontoossa asunut Henriikka oli maaliskuussa valmistunut vastikään joogaopettajaksi, ja hän tuli piipahtamaan Suomessa. Hänen suunnitelmanaan oli lähteä huhtikuussa Portugaliin opettamaan joogaa, mutta koronaepidemian vuoksi hänen Suomen vierailunsa venähtikin aiottua pidemmäksi.

Aloin sitten funtsia, miten voisin siitä huolimatta jatkaa joogan opettamista.

Aloitin kuvaamalla joogavideoita YouTubeen ja opettamalla pienryhmiä Zoomin välityksellä. Kun korona-rajoitukset alkoivat keventyä, ystäväni pyysi minua ohjaamaan skumppajoogaa kaverinsa polttareihin. Siitä se ajatus sitten lähti – seurauksena kesäni aikataulussa on jo useita skumppajoogasessiota Turun seudulla!

Puistojoogaa pääsin opettamaan ottamalla yhteyttä erilaisiin yhdistyksiin ja yksinkertaisesti tarjoutumalla ohjaamaan ulkojoogaa. Videoita tehdessäni opin kuin vahingossa kuvaamaan ja editoimaan videoita, minkä seurauksena tuotan nyt joogavideoita kahden yrittäjän online-kursseille ja -kirjastoihin.

Tyypillinen työpäiväni alkaa aamun liikkuvuusharjoituksella, joka vahvistaa kehoani ja valmistaa sen päivän kuvaus- tai joogasessioita varten. Riippuen päivän ohjelmasta – usein aamulla – kertaan tuntisuunnitelmat ja teen tarvittavat muutokset.

Ennen videon kuvaamista käyn mielessäni tunnin läpi ja varmistan, että suunnittelemani liikesarja täyttää laatukriteerini. Sen jälkeen teen englantilaiselta äänivalmentajalta saamani äänenavausharjoituksen, lämmittelen kroppani käymällä liikesarjan läpi ja alan kuvata kotistudiollani.

Kuvauksen ja editoinnin kanssa menee pari tuntia, riippuen kuvaamani videon pituudesta. Samat valmistelurituaalit kuuluvat päiviin, joina ohjaan skumppajoogaa tai puistojoogaa.

Antti Tuiskua soimaan Spotifysta matkalla skumppajoogakohteeseen – se viimeistään saa minut oikeanlaiseen mielentilaan ja hassulle tuulelle, jota tarvitaan, kun opettaa ihmisiä skumppaamaan juomatta itse skumppaa!

Osallistun parhaillaan kahdelle online-joogakurssille, joten päiviin kuuluu myös uuden opettelua ja harjoittelua yhdessä kurssikavereiden kanssa videopalvelun kautta. Suurin osa ajastani menee tuntien valmisteluun ja suunnitteluun (liikesarja, teema, biisilista, tarvittavat välineet). Itse kuvaus- tai opetustilanne on ajallisesti vain pieni – vaikkakin tärkein – osa joogaopettajan työtä.

UKKO.fi:tä käyttäessäni kaikki on ollut alusta asti selkeää ja ihanan helppoa. Voin vain keskittyä tekemään rakastamaani työtä! Joustavuus on iso bonus; siksi juuri tykkään tästä palvelusta.

Työssään Henriikka kertoo rakastavansa erityisesti sen ihmisläheisyyttä.

On ihanaa olla tekemisissä iloisten ihmisten kanssa ja ilostuttaa heidän päiväänsä entistä enemmän! Rakastan joogaa ja se on antanut minulle niin paljon fyysistä, henkistä, emotionaalista ja sosiaalista hyvinvointia, joten on ihan parasta päästä jakamaan tätä muiden ihmisten kanssa.

Joogan opettamisessa tykkään erityisesti siitä, että voin toimia arvojeni mukaisesti ja olla täysin oma itseni tehdessäni tätä työtä. Se auttaa myös asiakkaitani rentoutumaan ja huomaamaan, että jooga voi olla hauskaa, vaikka lähtökohtaisesti ei osaisikaan joogata.

Olen huomannut, että mitä hauskempaa meillä on ja mitä enemmän hymyilemme, sitä helpompaa uuden oppiminen on. On ihanaa, kun voi tuottaa juuri sellaista materiaalia, jota luonnostaan itsestä pulppuaa!

Henriikka tahtoo tuoda joogan ja muitakin hyvinvointipalveluita kaikkien ulottuville
​Haluan luoda itselleni kokopäivätyön joogan parissa. Toivon tavoittavani useampia ihmisiä, sekä asiakkaita ja yhteistyökumppaneita, jotka jakavat kanssani näkemyksen siitä, että elämän ei tarvitse olla tasaisen tahmeaa yksin tarpomista.

Etsin parhaillaan mukavan rentoja yhteistyökumppaneita, joiden kanssa voi ideoida tapahtumia ja tehdä yhteistyötä, jolla voisimme tuoda hyvinvointia jokaisen ihmisen ulottuville Suomessa!

Yksi tulevaisuuden tavoitteeni onkin perustaa yhdistys, jolla rentoa ja hauskaa, nykypäivän joogaa sekä mindfulnessia, tanssia ja NLP:tä (Neuro-Linguistic Programming) tuodaan Suomessa asuville vähemmistöille, joiden resurssien vähyys tai olosuhteet eivät mahdollista studiolla joogailua ja kursseilla käymistä, tai jotka eivät muuten koe oloaan tervetulleeksi joogatunneille. Kohderyhminä tulevat olemaan muun muassa vangit, vankilasta vapautuneet, lastenkodeissa asuvat lapset, vähävaraiset, mielenterveyskuntoutujat, keskittymishäiriöiset, syömishäiriöiset, kehitysvammaiset ja addiktit.

Henriikan joogatunti puistossa

Kaiken perustana on se, että mielestäni hyvinvointityökalut kuuluvat jokaiselle – ei vain niille, joilla liikuntataustan lisäksi pankkitilillä on sopivasti rahaa, eli joilla asiat ovat toisin sanoen jo valmiiksi melko hyvin.

Käynnistän toimintaa pikkuhiljaa, joten pelkäksi skumppajoogan opettamiseksi ei tämän open työ tule jäämään! Aion myös järjestää hyvinvointiaiheisia tapahtumia, joihin mahdollisimman moni kokisi olonsa tervetulleeksi.

Tulevaisuudessa näen itseni työskentelemässä inspiroituneiden ihmisten parissa, nauramassa, viihtymässä, iloitsemassa elämästä niissä upeissa yhteisöissä, joissa saan olla mukana. Näen itseni myötävaikuttamassa siihen, että yhä useampi ihminen oppii luottamaan omaan upeuteensa ja lahjakkuuteensa, sekä siihen, että hän voi kokea olevansa hyväksytty juuri sellaisena kuin hän on.

Haluan vaikuttaa ihmisten hyvinvointia tukevien yhteisöjen rakentumiseen.

Kahvinjuojana olisi mahtavaa päästä ohjaamaan kahvijoogaa vaikka pop up -tyyppisesti johonkin kahvilaan! Olen avoin monenlaiselle yhteistyölle ja idealle, enkä edes vielä tiedä, mitä kaikkea tulevaisuus voikaan tuoda tullessaan.

Sen tiedän, että ainakin siellä on huiman siistejä juttuja tulossa! Siellä tulee myös olemaan tilanteita, joissa ihmiset, jotka eivät koskaan kuvitelleetkaan joogaavansa, tulevat oppimaan ja oikein nauttimaan siitä.

“Meissä kaikissa asustaa aivan huima kapasiteetti”

Tällä hetkellä minua motivoi eniten se, kuinka saan opettaa ihmisiä löytämään hyvinvointia itsestään ja lisätä mahdollisuuksien määrää ihmisten elämässä. ​Voin myötävaikuttaa siihen, että mahdollisimman monella olisi ihana elämä huolimatta lähtökohdista. ​

Voin päivittäin luoda yhteyden ihmisiin joogan kautta, mikä taas edistää yksilön yhteyttä itseensä ja muihin ympärillä oleviin ihmisiin. Aidon hyväksyvä ja rakkaudellinen yhteys ihmisten välillä on mielestäni yksi elämän kauneimmista asioista.

Henriikka joogaa auringonlaskussa

Muille kevytyrittäjille ja itsensä työllistäjille tai toiminnasta haaveileville haluaisin sanoa: uskalla pyytää apua! Meissä kaikissa asustaa aivan huima kapasiteetti ja ollaan jokainen jollain tavalla lahjakkaita, mutta me tarvitsemme muiden ihmisten apua löytääksemme nämä upeat asiat itsestämme.

Jos sinulla on jo tiedossa, missä olet lahjakas ja mikä sua innostaa nousemaan ylös aamulla, niin jatka sen tekemistä. Toteuta se!

Tai jos olet niin kuin minä, että pitkään etsit omaa juttua epätoivon partaalle asti, niin jatka etsimistä; ole utelias, kokeile erilaisia asioita ja löydät sen oman juttusi varmasti!

Minulle on tuonut niin paljon iloa ja uusia mahdollisuuksia se, että olen avoimesti kertonut ihmisille – niin tutuille kuin tuntemattomillekin – siitä, mitä teen nyt ja mitä tavoittelen tulevaisuudessa. Kannustan useampia ihmisiä toimimaan samoin, sillä yhteistyössä on valtavasti voimaa.

Olen huomannut, että ihmiset innostuvat helposti, kun olen itse innostunut tekemästäni asiasta ja jaan ideoitani.

Jollain tutulla tai ystävällä voi olla juuri se idea tai kontakti, joka auttaa sinut eteenpäin. Tämä ei ainoastaan auta sinua vahvistamaan nykyisiä ja luomaan uusia ihmissuhteita, vaan myös helpottaa ja suoraviivaistaa kevytyrittäjyyttä ja kaikkea muutakin tekemistä.

Tutustu Henriikan kotisivuihin ja buukkaa vaikka joogatunti itsellesi!

Haluaisitko sinä kertoa itsestäsi ja palveluistasi somessamme?

Tämä voit tehdä ilmoittautumalla Viikon kevytyrittäjäksemme! Se on UKKO.fi:n blogisarja, jossa nostamme esiin kevytyrittäjiä eri aloilta. Tahdotko jakaa tarinasi? Me haluamme kuulla sen! Klikkaa ja käy täyttämässä lomake.

Milla-Maria Karvinen

Milla on kynäniekka ja esteetikko, joka innostuu uuden oppimisesta ja näyttävästä sisältömarkkinoinnista. Tuottamallaan sisällöllä hän haluaa inspiroida ihmisiä löytämään sen oman juttunsa ja hyödyntämään kykyjään työelämässä.

Muita artikkeleita aiheesta Yrittäjätarinat:

 • Yrittäjätarinat Rakkaus viineihin ajoi Emmi Väänäsen toiminimiyrittäjäksi

  Kuka olet ja mitä teet työksesi? Olen Emmi Väänänen, 29 vuotta, tuore yrittäjä sekä vannoutunut viininystävä. Olen kotoisin Oulusta, mutta muutin Helsinkiin vuosi sitten. Sitä ennen asuin ulkomailla (Padovassa, Kööpenhaminassa ja Tukholmassa) yhteensä neljä vuotta. Nyt on ihana olla takaisin kotimaassa lähempänä perhettä ja ystäviä. Olen koulutukseltani Kauppatieteiden Maisteri ja työskentelin aiemmin muun muassa verkkokauppa-alalla, mutta sitten hurahdin viineihin ja…

  Lue lisää
 • Yrittäjätarinat Yksityinen: Mira Forsberg hoitaa sisustusliikettä kevytyrittäjänä

  Olen Mira Forsberg, suomenruotsalainen sisustussuunnittelija kotoisin rannikkokylästä Etelä-Suomessa. Tällä hetkellä asun poikaystäväni ja kissamme Herbertin kanssa Turussa. Ennen kuin muutin tänne asuin ja opiskelin Pietarsaaressa neljä vuotta. Mitä teet? Tällä hetkellä olen töissä sisustusliikkeessä Turussa. Täällä toimin myyjänä ja pidän kauppaa siistinä. Vapaa-ajallani suunnittelen erilaisia kortteja, huonekaluja ja luen blogeja. Miten päädyit kevytyrittäjäksi? Äitini näki jutun sanomalehdessä uudesta sisustusliikkeestä Turussa…

  Lue lisää
 • Yrittäjätarinat Merenneito ja työmaailman ikiliikkuja Anni Perttula

  Kuka olet? Olen 25-vuotias eteläkarjalainen nainen, myymäläpäällikkö, uimaohjaaja, sihteeri ja viihdetaiteilija, sellainen työmaailman ikiliikkuja. Olen myös Suomen ensimmäinen ammatikseen esiintyvä merenneito! Mitä teet? Kaiken muun ohella mielenkiintoisin “työ” mitä teen on ihka oikeana merenneitona esiintyminen, satuhahmon illuusion luominen. Esiinnyn kylpylöissä, uimahalleissa, lasten juhlissa, festareilla sekä kaikenlaisissa muissa tapahtumissa Merenneito Riia-hahmona, muiden viihdyttäjien ja esiintyjien tavoin. Helpoiten olen ehkä rinnastettavissa esiintyjänä…

  Lue lisää