Viikon kevytyrittäjä Päivi opastaa asiakkaitaan kirjalliseen maailmaan

viikon-kevytyrittaja-paivi-kosonen

Hei! Olen Päivi Kosonen, kirjallisuusterapeutti ja kirjallisuusterapiakouluttaja.

Mitä teet?

Toimin kirjallisuusterapeuttina ja Suomen kirjallisuusterapiayhdistys ry:n kirjallisuusterapiakouluttajana. Otan vastaan yksilöasiakkaita ja ohjaan lukemiseen, luovaan omaelämäkerralliseen kirjoittamiseen ja päiväkirjakirjoittamiseen painottuvia kirjallisuusterapeuttisia ryhmiä.

Tällä hetkellä olen mukana myös kertomuksiin keskittyvässä Suomen Akatemian tutkimusprojektissa Turun yliopistossa, jossa olemme luoneet kollegoideni kanssa erilaisia lukupiirimalleja.

Miten päädyit kevytyrittäjäksi?

Mietin pitkään, miltä pohjalta voisin ohjata ja laskuttaa kirjoittamis- ja lukemisryhmiäni, kun kiinnekohtani oli kuitenkin erilaisissa koulutusorganisaatioissa, yliopistossa sekä Turussa esimerkiksi Kirjan talolla.

En ole ollut valmis enkä vielä halukaskaan perustamaan omaa yritystä, joten kevytyrittäjyys alkoi näyttää hyvältä vaihtoehdolta!

Millainen on tavallinen työpäiväsi?

Pyrin pitämään työpäivät – joihin sisältyy ryhmät, asiakkaat, kirjoitustyöt ja koulutusten valmistelut – ihan normaaliin työaikaan yhdeksästä viiteen. Monesti kirjoitusryhmiä on kuitenkin myös iltaisin ja koulutuksia viikonloppuisin; tällöin yritän muistaa pitää arkena vapaata.

Korona-aika on toki tuonut haasteensa myös omiin työpäiviini, kun on paljon etäkokouksia.

Avoin kirja

Mikä on hienointa omassa työssäsi?

Hienointa työssäni on saada tehdä työtä ihmisten ja asioiden kanssa, joita rakastan ja jotka ovat oikeasti merkityksellisiä: ensinnäkin kaikki elävät ihmiset, joita kohtaan työssäni ja kaikki heidän tarinansa.

Toiseksi lukemassamme kirjallisuudessa kuvitellut ihmiset ja heidän tarinansa, ja kolmanneksi vielä ne tarinat, joita luomme yhdessä kirjoittamalla!

Missä asioissa haluaisit kehittää itseäsi?

Paljon on henkilökohtaisia ja ammatillisia kehityskohteita itsessä. UKKO.fi on mahdollistanut laskutusasioiden sujuvaa hoitoa, mutta näissä asioissa voisin vielä olla jämptimpi. Kuuntelemisen taidoissa on myös paljon kehitettävää.

Terveisiä ja vinkkejäsi muille kevytyrittäjille

Kevytyrittäminen on antanut mahdollisuuden ja rauhan miettiä mitä puolia ammatissaan haluaa viljellä ja mitkä jättää kesannolle. Katsotaan, palveleeko se minua loppuelämäni!

Kurkkaa Päivin kotisivuille!

Ajatusmatka.fi

Haluatko sinä Viikon Kevytyrittäjäksemme?

Viikon kevytyrittäjä on UKKO.fi:n blogisarja, jossa nostamme esiin eri alojen kevytyrittäjiä. Onko sinulla oma tarina kevytyrittäjyydestä? Me tahdomme kuulla sen! Klikkaa ja käy täyttämässä lomake.

Muita artikkeleita aiheesta Yrittäjätarinat:

 • Yrittäjätarinat Toimittaja Sirpa Pääkkönen vaihtoi päivätyöstä kevytyrittäjäksi, ja on ollut tyytyväinen päätökseensä

  Toimittajana yli 30 vuotta toiminut Sirpa Pääkkönen jäi vuonna 2017 pois vakituisesta palkkatyöstään ja ryhtyi freelanceriksi laskuttaen töistään kevytyrittäjänä. Hän nauttii toimintansa vapaudesta, mikä on mahdollistanut upeat yhteistyöt sekä kirjan kirjoittamisen. Sirpa kertoo kirjoittamisen olleen hänen intohimonsa jo lapsesta lähtien, jolloin hän nautti koulun ainekirjoitustehtävistä. Toimittajan töiden parissa hän on toiminut koko uransa, muutamia nuoruusaikojen kesätöitä lukuun ottamatta. – Olen…

  Lue lisää
 • Yrittäjätarinat Eeva Roots on somevaikuttaja ja itseoppinut valokuvaaja

  Olen Eeva, 34-vuotias helsinkiläinen itseoppinut valokuvaaja, sosiaalisen median vaikuttaja ja stylisti. Olen todella intohimoinen luovaa, visuaalista ja kaupallista työtä kohtaan monipuolisesti. Nautin ehdottomasti monipuolisesta työstä sekä itseni kehittämisestä. Mitä teet? Työni ja myös työnkuvani on vaihteleva, mutta tällä hetkellä pääpiste on sosiaalisen median yhteistöissä, joita toteutan eri yritysten kanssa, Pääpiste vaihtui lopetettuani viimeisimmän palkkatyöni vaatekaupassa, vaikka siinäkin ohella tein ahkerasti…

  Lue lisää
 • Yrittäjätarinat Personal Trainer ja hyvinvointialan yrittäjä Kira Koskela

  Elokuun kuukauden yrittäjämme on Kira Koskela, hämeenlinnalainen hyvinvointialan yrittäjä sekä entinen kilpauimari. Entisenä kilpa-uimarina hän on tottunut pistämään itsensä likoon ja harjoittelemaan nousujohteisesti. Urheilutaustaa häneltä löytyy myös kuntosalin puolelta, kuten mm. fitnes-tyyppisestä treenaamisesta. Kira on myös toiminut aiemmin mm. Fustra- yksilövalmentajana, valmentanut Arabiemiraateissa musliminaisten fysiikka- ja ravintovalmennusta sekä toiminut Personal Trainerina Fitness24sevenillä. Miten päädyit yrittäjäksi? Pohdin yrittäjyyttä ensimmäisen kerran vuosi…

  Lue lisää