Yrittäjyyskoulu

Aina kannattaa yrittää

Valokuvaaja Jenna arvostaa kevytyrittämisessä vaihtelevuutta

viikon-kevytyrittaja-jenna-pietikäinen

Olen helsinkiläinen freelance-valokuvaaja Jenna. Olen valmistunut ammattivalokuvaajaksi kaksi vuotta sitten Pekka Halosen akatemiasta, valokuvausta kokonaisuudessaan on takana kuutisen vuotta.

Mitä teet?

Valokuvaan pääasiassa tapahtumia, henkilökuvia ja ruokaa laidasta laitaan, sekä yksityisille että yrityksille. Yksityisille olen kuvannu pääasiassa häitä. Yrityspuolella erilaiset tapahtumat ovat ominta alaani aina pikkujouluista yksityistilaisuuksiin, myös ruokakuvaus nostaa jatkuvasti päätään.

Suurimpia asiakkaitani ovat tähän mennessä olleet MTV3 ja Music Finland. Näistä ensimmäiselle kuvasin promokuvat ja Music Finlandille dokumentoin heidän järjestämänsä kolmipäiväisen musiikkitapahtuman.

Miten päädyit kevytyrittäjäksi?

Päädyin kevytyrittäjäksi, kun huomasin, että yritysasiakkaita saadakseni minun on voitava laskuttaa. Myös yksityiset henkilöt ovat hyötyneet laskutuspalvelusta, silloin he voivat olla varmoja ettei työtä tehdä pimeänä.

Missä asioissa haluaisit kehittää itseäsi?

Haluaisin olla parempi markkinoimaan itseäni, valokuvaajana on nykyään erittäin tärkeää hallita eri sosiaalisen median kanavat ja brändätä itsensä oikein. Hyväkin valokuvaaja voi jäädä ilman keikkaa, jos markkinointi on pielessä.

Mikä on hienointa omassa työssäsi?

Hienointa työssäni on itsenäisyys ja vapaus valita milloin työskentelen. Pidän myös siitä, että työpäiväni ovat vaihtelevia. Myös mahdollisuudet päästä työn puolesta paikkoihin, joihin ei normaalisti pääsisi, ovat osa työni hienoutta. Olen ollut kuvaamassa muun muassa vesitornin katolla ja dokumentoinut päivän ajan rockbändin keikkakiertuetta.

Millainen on tavallinen työpäiväsi?

Tavallista työpäivää ei olekaan, mutta esimerkiksi hääpäivän kuvaus voisi sujua näin:

Saavun kirkolle 45 minuuttia ennen vihkimistä. Kuvaan vihkimisen ja joissakin tapauksissa vihkimisen jälkeen käymme parin kanssa ottamassa heistä potretit häävieraiden siirtyessä juhlapaikalle.

Siirrymme juhlapaikalle ja dokumentoin tapahtumia ruokailua lukuunottamatta sovittuun ajankohtaan asti. Toisinaan hääpäivien kuvaukset venyvät jopa 12 tuntisiksi.

Kotona puran kuvat koneelle ja valitsen parhaat otokset kuvienkäsittelyyn. Asiakkaat saavat yksilöllisesti käsitellyt kuvat noin viikon kuluttua kuvauksesta riippuen muiden töideni määrästä.

Terveisiä ja vinkkejä muille kevytyrittäjille

Laskutuspalvelun kautta kannattaa rauhassa kokeilla siipiään yrittäjänä ilman paperisotkuja!

Jennaan ja hänen töihinsä voi tutustua tarkemmin hänen verkkosivuillaan.

Haluatko viikon kevytyrittäjäksi?

Viikon kevytyrittäjä on UKKO.fi:n blogisarja, jossa nostamme esiin kevytyrittäjiä. Jos haluat kertoa oman tarinasi, täytä seuraava lomake: Haluatko viikon kevytyrittäjäksi?

Kirjoittaja: Piia Peiponen

Piia on viestinnästä innostuva somenautiskelija ja lempeä kieliniuho, jota kiinnostavat muuttuva työ ja työelämä. Inspiraation lähteinä kirjoituksiin ja elämään toimivat ilmiöt ja ihmiset.

Muita artikkeleita aiheesta Yrittäjätarinat:

 • Yrittäjätarinat Mindy Mad Magnolia – “Olen elinikäinen opiskelija ja asioiden tutkija”

  Olen performanssi- ja burleskiesiintyjä sekä burleskin ja ilmaisutaidon ohjaaja-opettaja Espoosta. Kotoisin olen Kotkan seudulta. Artistinimeni on Mindy Mad Magnolia. Olen elinikäinen opiskelija ja asioiden tutkija – niimpä moni harrastukseni onkin elämän aikana muuttunut tavalla tai toisella ammatilliseksi. Niin myös esimerkiksi 16-vuotiaana aloitettu teatteriharrastus. Harrastan myös valokuvausta, kuvataidenäyttelyissä käyntiä, käsitöitä sekä askartelua ja bändikeikoilla käymistä. Suosikkimusiikkiani onkin metalli. Lisäksi olen kiinnostunut…

  Lue lisää
 • Yrittäjätarinat Kevytyrittäjästä yrittäjäksi

  Lastenkirjakuvittaja ja graafikko Maija Hurme laskutti työnsä UKKO.fi:n kautta, kunnes hän perusti oman toiminimen maaliskuussa 2014. Haastattelimme Maijaa ja hän kertoi meille omia mietteitään yrittäjyydestä sekä kevytyrittäjyydestä. Maija on kuvittanut kaksi lastenkirjaa, Peiton alla sekä Lepakkopoika (Schildts & Söderströms 2012 ja 2014). Hän toimii nykyään oman toiminimensä, Maija Hurme Illustrationin kautta. Kuvitusten lisäksi yritys tarjoaa graafista suunnittelua, taideworkshoppeja ja opetusta…

  Lue lisää
 • Yrittäjätarinat Kolarissa asuva Tiia nauttii yrittäjyydestä – ”Yrittäjyys vaan on niin minun luonnossa”

  Tiia Savelius, 32, on omien sanojensa mukaan jokapaikanhöylä, joka osaa vaikka mitä ja opettelee jatkuvasti lisää. Hän asuu Ylläksen kupeessa Kolarissa ja toimii sieltä käsin monen eri alan yrittäjänä. ”Mie olen päättänyt jo joskus tosi nuorena, että mie en työttömäksi jää ikinä.” Koulutukseltaan Tiia on taidekasvatuksen maisteri, jonka sivuaineisiin lukeutui varhaiskasvatus, erityispedagogiikka, museologia, taidehistoria sekä saksan kieli ja kulttuuri. Heti…

  Lue lisää