Looking for courier specific details?

Graafinen suunnittelija – laskuta työsi helposti kevytyrittäjänä!

Keskity olennaiseen ja jätä paperityöt UKKO.fi:lle.

Hei! Huomaathan, että emme jatka Internet Explorer -selaimen tukemista rekisteröitymisessä mm. tietoturvasyiden takia. Suosittelemme, että otat käyttöösi jonkun muun selaimen (esim. Microsoft Edge, Chrome, tai Firefox).

Graafinen suunnittelija – laskuta työsi helposti ja joustavasti!

Oletko visuaalista silmää ja teknisiä taitoja omaava graafinen suunnittelija?

UKKO.fi sopii loistavasti graafisille suunnittelijoille

Kevytyrittäjänä voit päättää itse, kenelle teet työsi ja millaisella aikataululla sekä mihin hintaan ne teet. UKKO.fi-laskutuspalvelu hoitaa laskutukseen ja palkanmaksuun liittyvän byrokratian puolestasi!

 • Et tarvitse omaa y-tunnusta, eikä sinun tarvitse hakeutua ennakko- eikä arvonlisäverorekisteriin
 • Päätä itse, milloin työsi teet, kenelle teet ja mihin hintaan
 • Saat rahat tilille
 • Et ole kirjanpitovelvollinen
 • Ei sitoumuksia – voit aloittaa jo tänään ja lopettaa milloin tahansa

Palveluumme rekisteröityminen on ilmaista ja maksat sen käytöstä vain silloin, kun sinulla on ollut töitä. Kätevää, eikö? Tutustu hinnastoomme täällä!

Graafinen suunnittelija ja kevytyrittäjä. Iloinen yrittäjämies

Kevytyrittäjänä voit käyttää aikasi tehokkaasti

Graafisten suunnittelutöiden kysyntä on tänä päivänä kovaa Suomessakin. Työtä on usein tarjolla jo opiskeluaikana, mutta usein siitä pitäisi pystyä laskuttamaan esimerkiksi omalla toiminimellä. Entä jos omaa yritystä ei halua kuitenkaan heti perustaa?

UKKO.fi tarjoaa ratkaisun!

Kauttamme laskutat työsi kevytyrittäjänä, eli yksityishenkilönä ilman y-tunnusta tai toiminimeä. Tämä on mahdollista helppokäyttöisen verkkopalvelumme avulla! Voit rauhassa keskittyä itse työhön – me hoidamme kaiken palkkaan liittyvän byrokratian puolestasi.

Mikä parasta, voit aloittaa laskutuksen vaikka saman tien.

 • Et tarvitse y-tunnusta
 • Et ole kirjanpitovelvollinen
 • Päätä itse asiakkaistasi, aikataulustasi ja työsi hinnoittelusta
 • Saat palkan tilillesi
 • Käyttäjätilin luominen palveluumme on maksutonta
 • Ei sitoumuksia – voit aloittaa jo tänään ja lopettaa milloin tahansa
Laskuta graafikon työsi kevytyrittäjänä!

Graafinen suunnittelija ja kevytyrittäjä. Nainen työskentelee graafikkona

Millaista on graafikon työ?

Graafista suunnittelua käytetään kaikessa kuvallisessa viestinnässä; tähän kuluu esimerkiksi mainonta, opasteet, animaatiot ja erilaiset painotuotteet. Graafikko voi työskennellä paitsi kuvitusten, myös esimerkiksi tekstien ja valokuvien parissa.

Tyypillisimmin graafikoiden ehkä ajatellaan työskentelevän mediataloissa ja mainostoimistoissa. Heitä voi kuitenkin työskennellä missä tahansa organisaatioissa, jotka tuottavat kuvallista viestintää sisältäviä julkaisuja.

Moni graafinen suunnittelija toimii myös freelancerina työskennellen usealle eri toimeksiantajalle.

Työssä tärkeitä ominaisuuksia ovat luovuus, erinomainen visuaalinen silmä ja halu luoda uutta. Hyvät ongelmanratkaisukyvyt ja kärsivällisyys ovat myös tarpeen: graafikko tekee yhteistyötä erilaisten ihmisten kanssa, jolloin eriävät mielipiteet ovat väistämättömiä.

Parhaiten graafikon työhön oppii tekemisen kautta, ja moni graafikko onkin harjoitellut taitojaan jo varhaisesta iästä. Erilaisia kurssejakin voi suorittaa, ja sopivan tutkinnon voi käydä ammattikorkeakoulussa tai taideyliopistossa.

Graafinen suunnittelija ja kevytyrittäjä. Mies siirtää kuvia kamerasta tietokoneelle

Kuinka graafikoksi voi päästä?

Parhaiten graafisen suunnittelijan työhön oppii tekemisen kautta, ja moni graafikko onkin ”treenannut” jo varhaisesta iästä. Suunnitteluun voi käydä myös kursseja, ja sopivan tutkinnon voi suorittaa ammattikorkeakoulussa tai taideyliopistossa.

Hyvän visuaalisen silmän ja tekniset taidot voi muuttaa tulovirraksi sekä päräyttäväksi portfolioksi! Matka hyväksi graafikoksi alkaa keräämällä kokemusta ja omaa tyyliä kuvaavia näytteitä. Graafisen suunnittelijan edelliset työt toimivat käyntikorttina seuraaviin projekteihin.

Freelancerina graafikko myy työpanostaan useille eri tahoille. Hänellä voi olla myös tiettyjä toimeksiantajia, jotka ostavat hänen työtään säännöllisesti.

Freelance-graafikon toimeksiantajina toimivat muun muassa erilaiset mediat ja järjestöt, viestintä- ja mainostoimistot sekä kustantajat. Toimeksiannot voivat olla niin yksittäisiä keikkoja kuin isompia, pitkäkestoisia projekteja.

Graafinen suunnittelu on mahdollista niin koko- kuin osa-aikaisena

Nykyisillä työmarkkinoilla työ etenee usein projektista ja firmasta toiseen, välillä yrittäjänä, välillä palkansaajana ja välillä molempina. Jotta oma palettisi pysyisi mahdollisen kevyenä ja paperityö vähäisenä, ei omaa yritystä aina tarvitse perustaa – varsinkaan, jos vasta aloittelet alalla tai työskentelet graafikkona sivutoimisesti.

Pohditko freelance-graafikkona oman työsi hinnoittelua? Tutustu palkkasuosituksiin ja käytä apunasi myös hinnoitteluopastamme ja  palkkalaskuriamme!

Freelancerkin katsotaan yrittäjäksi esimerkiksi työttömyysturvaan liittyvissä asioissa; lisäksi hänen tulee huolehtia yrittäjän eläkevakuutuksesta (YEL) ja muista vakuutuksista itse. Laskutuksen ja kirjanpidon hoitaminen sekä veroista, vakuutuksista ja eläkemaksuista huolehtiminen saattaa sekin käydä työstä, ja aikaa tuhraantuu paperityöhön varsinaisen graafikon työn sijaan.

UKKO.fi tuo tähän helpon ja toimivan ratkaisun!

Kevytyrittäjänä voit laskuttaa tekemäsi työt palvelumme kautta toimeksiantajiltasi ilman omaa yritystä. Toimeksiantajasi tehtäväksi jää ainoastaan laskun maksaminen, ja palkan saat palvelumme kautta suoraan tilillesi. Vastaat itse vain työpanoksestasi, työsi markkinoinnista ja asiakaskontakteista – me hoidamme loput.

Työskentely graafikkona on huomattavasti helpompaa, kun voit unohtaa byrokratian. Sen sijaan saat keskittyä täysillä ideoihin, tekniseen osaamiseen, asiakkaidesi tyytyväisenä pitämiseen ja luovaan työhön. Ihanan vapaata ja kevyttä!

Rekisteröidy palveluumme täällä

Luotettava laskutuspalvelu

Ei aloitus- tai kuukausimaksuja!Lue lisää!

Ei paperitöitä, ilmoituksia tai byrokratiaa!

Kevytyrittäjänä et ole kirjanpitovelvollinen.Tulolaskuri

Graafikon valinta

UKKO.fi-palvelu sopii mainiosti graafikoille!Aloita nyt!

Toiminimiyrittäjyys on ammattilaisen valinta!

Graafikon ei tarvitse olla kirjanpitäjä – kevennä työtaakkaasi automaattisella kirjanpito-ohjelmalla!

Jos olet jo alasi huippuosaaja ja haluat hyödyntää täysimääräisesti yrittäjän vähennykset ja veroedut, on UKKO Toiminimiyrittäjyys oikea vaihtoehto. Huomaathan, että voit aina myös aloittaa kevytyrittäjänä ja perustaa toiminimen milloin vain – ilmaiseksi!

Meillä on sinulle ehdotus:

Keskity täysin omaan osaamiseesi UKKO Toiminimiyrittäjyyden automatisoidulla kirjanpito-ohjelmalla. Ohjelma on uusi paras ystäväsi, koska se hoitaa automaattisesti kirjanpitosi sekä ALV- ja veroilmoituksesi.

Ohjelmalla tehdyt ja vastaanotetut laskut siirtyvät automaattisesti kirjanpitoon, jolloin sinulle jää vain muiden kuittien lisääminen palveluun. Näiden kuittien lisääminen tapahtuu käden käänteessä ja samalla kaikki kirjanpitomateriaalisi on samassa paikassa. Supermodernin järjestelmämme lisäksi tarjoamme myös kirjanpitäjän tukea tilanteisiin, joissa koet tarvitsevasi apua.

Sinä voit siis keskittyä täysin suunnittelemaan näyttäviä, visuaalisia ratkaisuja sekä palvelemaan asiakkaitasi entistä tehokkaammin! Helppoa, eikö?

 • Ei liittymismaksuja tai muita piilokustannuksia
 • UKKO Toiminimiyrittäjyyttä ei tarvitse asentaa koneelle, tietokone ja nettiyhteys riittää
 • Maksat palvelustamme vain liikevaihdon mukaan
 • Verkkopohjainen, voit kirjautua ohjelmaan myös mobiililaitteilla
 • Ilmainen käyttäjätuki, voit ottaa yhteyttä meihin sähköpostitse tai puhelimitse
 • Automaattiset päivitykset ja nopea kehitys
 • Monikielisyys, voit valita käytätkö ohjelmaa suomeksi vai englanniksi