Looking for courier specific details?

UKKO Yrittäjä, kaikki mitä taloushallintoosi ​tarvitset

UKKO Yrittäjä tekee yrittäjämatkastasi mutkattoman! Se kulkee toiminimesi tai osakeyhtiösi mukana luottovarusteena, josta löytyy kaikki tarpeellinen kirjanpidosta ja laskutuksesta alkaen.

Lataa App Storesta Lataa se Google Playsta
yritystili-edullisesti-1

YRITYSTILI EDULLISESTI JA NOPEASTI?

Nyt sekin onnistuu UKKO Yrittäjille.

Miksi UKKO Yrittäjä on parempi kuin kirjanpitäjä?

Kiinteät kulut, tiedät mistä maksat

UKKO Yrittäjän kuukausihinta pitää sisällään kaiken tarvittavan yrityksesi taloudenhallintaan. Ei yllättäviä lisäkustannuksia!

Veroilmoitukset sisältyvät palveluun

Palvelumaksusta riippumatta palveluun kuuluu kaikki ominaisuudet rajattomasta laskutuksesta aina alv- ja veroilmoituksiin saakka.

Yrittäjän tarpeisiin suunniteltu palvelu

UKKO Yrittäjä -palvelussa et maksa turhasta. Palvelu on suunniteltu täydellisesti yrittäjän tarpeisiin – yksinkertaiseksi ja helpoksi työkaluksi sinulle.

Mitä asiakkaamme meistä sanovat?

 

Kiinteä hinta, ei yllätyskuluja

UKKO Yrittäjä toiminimelle

KUUKAUSIHINTA KOKEILUN JÄLKEEN ALK. 22 €/KK + ALV 24 %

UKKO Yrittäjä -palvelulla saat yrittäjän kaikki työkalut edullisella hinnalla! Ei kappalekohtaisia maksuja tai muita yllätyksiä.

Edullinen kuukausihinta sisältää toiminimen kirjanpidon, laskutuksen, viranomaisilmoitukset ja muita näppäriä ominaisuuksia, jotka helpottavat laskutusta, tositteiden lisäystä ja taloutesi seurantaa.

Voit kokeilla palveluamme ilmaiseksi jopa kuuden kuukauden ajan. Sinun ei tarvitse maksaa mitään, ellet laskuta asiakkaitasi tai saa liikevaihtoa kyseisen ajanjakson aikana.

Palvelun hinnasto
Alk. 22 € / kk
+ alv 24 %
Kuukausihinta kokeilun jälkeen
   
Aloita toiminimiyrittäjänä nyt

UKKO Yrittäjä osakeyhtiöyrittäjille

KUUKAUSIHINTA KOKEILUN JÄLKEEN 120 €/KK + ALV 24 %

Haluamme hinnoittelumme tukevan aloittavia pienyrittäjiä. Uutena yrittäjänä voit käyttää palveluamme ilmaiseksi jopa kuuden kuukauden ajan. Sinun ei tarvitse maksaa mitään, ellet laskuta asiakkaitasi tai saa liikevaihtoa kyseisen ajanjakson aikana.

Edullinen kuukausihintamme sisältää osakeyhtiön kirjanpidon, laskutuksen, viranomaisilmoitukset, tilinpäätöksen, yrittäjän palkan maksamisen ja muita näppäriä ominaisuuksia, jotka helpottavat laskutusta, tositteiden lisäystä ja taloutesi seurantaa.

Palvelun hinnasto
120 € / kk
+ alv 24 %
Kuukausihinta kokeilun jälkeen
   
Aloita osakeyhtiöyrittäjänä nyt
UKKO_Turva_if

UKKO Turva – jotta yksikään yrittäjä ei jäisi oman onnensa nojaan

UKKO Turva on kattava turva yrittäjälle. Se toimii apuna monissa tilanteissa, kuten pätevien toimeksiantojen sopimisessa tai työssä tapahtuvissa tapaturmissa tai vahingoissa.

Haluamme vastuullisena toimijana varmistaa, että mahdollistamme käyttäjillemme parhaat edellytykset toimia yrittäjänä lakien ja säädösten puitteissa turvallisesti ja tottakai luotettavasti.

Saat kaikki tarvitsemasi ominaisuudet

Helppo yrityksen perustaminen

Yritysmuodon vaatima kirjanpitotyyli

Veroilmoitukset sisältyvät hintaan

Rajaton laskutus – sähköpostitse, postitse tai verkkolaskuina

Kuittien sähköinen talletus ja säilytys

Tuloslaskelma ja osakeyhtiön tilinpäätös

Ilmainen palveluun tutustuminen

ALV-alarajahuojennus haetaan automaattisesti

Reaaliaikainen analytiikka yrityksesi tilanteesta

Ilmainen asiakaspalvelu

Asiakas- ja tuoterekisteri palvelussa

Osakeyhtiöllä voit maksaa yrittäjän palkan, toiminimellä yksityisotot

verkkolasku1

93 %* asiakkaistamme on ollut tyytyväisiä asiakaspalveluumme

Osaava asiakaspalvelumme sekä taloushallintomme on aina tukenasi, niin verkossa, puhelimessa, kuin sähköpostin välitykselläkin. Pidämme huolen, ettei yrittäjyytesi pysähdy byrokratian rattaisiin.

Tee samoin kuin tuhannet muut yrittäjät: siirrä kirjanpitosi meille ja nauti todellisesta yrittäjän vapaudesta! Keskity omaan työhösi ja kasvata toimintaasi. Se on yhteinen tavoitteemme.

* UKKO.fi:n käyttäjätyytyväisyysmittaus, jossa mitattiin kaikki asiakaspalvelukontaktit

Toiminimi vai osakeyhtiö?

UKKO Yrittäjä -palvelun käyttäjänä voit valita yritysmuodoksi toiminimen tai osakeyhtiön. Toiminimi sopii yleensä pienimuotoiseen yritystoimintaan. Se on helppo perustaa ja tarvittaessa myös lopettaa. Jos toiminta on laajempaa ja päätoimista, ja yrityksen tulot ovat jo alkuun isommat, voi osakeyhtiö olla parempi valinta. Myös toiminnan kasvaessa pienestä isommaksi on jossain vaiheessa hyvä päivittää yritysmuoto osakeyhtiöksi. Osakeyhtiö sopii isompaan toimintaan paremmin esimerkiksi verotuksen ja riskien hallinnan vuoksi.

Toiminimen perustaminen on nopein ja helpoin tapa aloittaa yrittäjyys. Osakeyhtiö kannattaa perustaa, kun toiminta on jo kasvussa.

Niin toiminimen kuin osakeyhtiönkin perustaminen on tehty UKKO Yrittäjä -palvelussa helpoksi. Täytät rekisteröityessäsi tarvittavat tiedot verkkolomakkeelle ja toiminimi perustetaan saman tien automaattisesti rajapintamme kautta. Jos päätät perustaa osakeyhtiön, luomme automaattisesti tarvittavat dokumentit, toimitamme hakemuksesi Kaupparekisteriin ja saat meiltä täyden tuen alusta loppuun. Kun yrityksesi on perustettu, hoituu kirjanpito ja laskutus UKKO Yrittäjä -palvelussa aivan yhtä helposti niin toiminimelle kuin osakeyhtiöllekin.

Miten valita juuri sinulle sopiva yritysmuoto?

Toiminimi on oiva tapa aloittaa yritystoiminta. Kun et ole vielä varma, millaisiksi yrityksesi tulot muodostuvat tai kannattaako toiminta pidemmän päälle, on hyvä aloittaa toiminimellä. Toiminimi on helppo lopettaa, jos yritys ei otakaan tuulta alleen. Lisäksi toiminimen kirjanpito voidaan tehdä yhdenkertaisena, eli lataat vain tulot ja kulukuitit UKKO Yrittäjä -palveluun ja kirjanpitosi hoituu kuin itsestään.

Toiminimiyrittäjänä kaikki yrityksen tulot ovat henkilökohtaista verotettavaa tuloasi eli tulojen kasvaessa joudut maksamaan koko ajan enemmän veroja. Olet myös henkilökohtaisella omaisuudellasi vastuussa esimerkiksi yritystoimintaa varten ottamistasi lainoista. Näistä syistä toiminnan kasvaessa on hyvä päivittää yritysmuoto osakeyhtiöksi.

Moni päättää päivittää yritysmuotonsa toiminimestä osakeyhtiöksi silloin, kun tuloveroprosentti alkaa kasvaa liian suureksi. Siinä, missä toiminimiyrittäjän jokainen tilille kilahtava euro on verotettavaa tuloa, voi osakeyhtiöyrittäjä päättää, millaista palkkaa maksaa itselleen, jättäen loput rahat yrityksen kassaan. Näin tuloveroprosentti pysyy kohtuullisena. Osakeyhtiössä toiminnan laajentuessa kasvavia riskejä on myös helpompi hallita. Siinä missä toiminimiyrittäjä vastaa kaikesta itse, osakeyhtiössä yritys kantaa osan toiminnan riskeistä.

Jos yritystoimintasi on vielä pienimuotoista, kannattaa aluksi perustaa toiminimi. Myöhemmin voit päivittää yritysmuodon osakeyhtiöksi, jos tulosi alkavat kasvaa tai tarvitset esimerkiksi ulkoista rahoitusta.

Alk. 22 € / kk

Toiminimen kirjanpito

Rekisteröidy UKKO Yrittäjäksi olemassa olevalla toiminimelläsi tai perusta Y-tunnus rekisteröitymisen yhteydessä.

Lue lisää
120 € / kk

Osakeyhtiön kirjanpito

UKKO Yrittäjä -palvelu kattaa kaikki osakeyhtiön tarpeet aina yrityksen perustamisesta tai tilitoimiston vaihdosta lähtien.

Lue lisää

Sinustako yrittäjä?

Y-tunnuksellinen yrittäjyys sopii moneen tilanteeseen. Satunnaisia keikkatöitä voi hyvin tehdä ilman omaa Y-tunnusta verokortilla tai kevytyrittäjänä laskuttaen, mutta jos sivutyö on säännöllistä, voi olla hyvä idea perustaa sitä varten toiminimi tai osakeyhtiö.

Yrittäjyys sopii henkilölle, jolla on halua ja paloa työskennellä itselleen tärkeän ja mieluisan asian parissa. Oletko innostunut käsitöistä, mutta sukulaisten ja ystävien kaapit ovat jo täynnä neulomiasi villasukkia? Perusta toiminimi ja verkkokauppa, ja laita käsityöt myyntiin!

Toisaalta yrittäjyys voi olla myös tapa työllistää itsesi alalla, jossa on hankala löytää palkkatöitä. Jos työkeikkaa olisi tarjolla, mutta pitkäaikaiset palkkasuhteet eivät onnistu esimerkiksi työn projektiluonteisuuden tai sesonkivaihteluiden vuoksi, voi keikkoja saada helpommin, jos pystyt laskuttamaan ne oman yrityksesi kautta. Yrittäjänä voit myös työskennelllä useille eri toimeksiantajille limittäin ja samaan aikaan.

Yrittäjäksi ryhdytään usein myös sydämen palosta: sinulla on loistava idea ja haluat tarjota kehittämääsi tuotetta tai palvelua sitä tarvitseville. Tällöin yrittäjyys on suorastaan itsestään selvä valinta, vaikka aloittaminen voi vaatia paljon suunnittelua ja rohkeuden keräämistä. Tässä tilanteessa kannattaa yleensä aloittaa toiminimiyrittäjänä, mutta pitää mielessä, että yritysmuoto on hyvä päivittää osakeyhtiöksi heti, kun idea lähtee lentoon ja tuloja alkaa kertyä isommin.

Ennen yritysmuodon valintaa ja yrityksen perustamista sinulla tulee olla liikeidea, eli tieto siitä, mitä yrityksesi oikeastaan tekee. Liikeidea muodostuu, kun vastaat seuraaviin kysymyksiin:

 • Mikä on yrityksesi tarkoitus?
 • Mitä tuotetta tai palvelua myyt?
 • Kenelle myyt eli ketkä ovat asiakkaitasi?
 • Kuinka myynti käytännössä tapahtuu?
 • Miten yrityksesi erottuu?
 • Miksi asiakkaat ostavat sinulta eivätkä kilpailijoiltasi?

Liikeidean pohtimiseen voi mennä aikaa. Se saattaa liittyä omaan ammattiisi, harrastukseesi tai muuhun mielenkiinnon kohteeseesi. Yrittäjyys sopiikin hyvin monenlaiseen tarpeeseen ja vain taivas on rajana sille, mitä voit tehdä ja millaisia ideoita toteuttaa.

Toiminimi- tai osakeyhtiöyrittäjänä voit esimerkiksi:

 • Hyödyntää omaa asiantuntemustasi ja järjestää koulutuksia tai myydä verkkovalmennuksia.
 • Valmistaa ja myydä koruja, asusteita tai sisustustuotteita.
 • Toteuttaa rakennus- ja remonttitöitä yksityisasiakkaille tai yrityksille.
 • Suunnitella ja kehittää verkkosivuja tai sovelluksia.
 • Tarjota markkinointipalveluita, kuten sosiaalisen median hallintaa, hakukoneoptimointia tai mainoskampanjoiden suunnittelua.
 • Kirjoittaa artikkeleita ja muita sisältöjä freelancer-toimittajana eri medioille tai yrityksille.
 • Järjestää tapahtumia kuten konferensseja, häitä tai muita juhlia.
 • Avata oman taidegallerian ja esitellä sekä jälleenmyydä paikallisten taiteilijoiden töitä.

UKKO Yrittäjä. Naisyrittäjä puhuu puhelimeen

Mitä vastuita yrittäjällä on – ja kuinka UKKO auttaa niissä?

Yrittäjän tärkeimpiä vastuita on verojen ilmoittaminen ja maksu. Tässä UKKO auttaa esimerkiksi laatimalla vero- ja ALV-ilmoitukset puolestasi ja ohjeistamalla verojen maksussa. Ennakkovero eli yrittäjän tulovero yrittäjän on haettava itse vero.fi-sivustolla. Me kuitenkin muistutamme, milloin ennakkoveroa kannattaa hakea tai ilmoitusta päivittää.

Lisäksi yrittäjän on huolehdittava itse joistakin sellaisista vastuista, jotka palkansaajan kohdalla hoitaa työnantaja, kuten vakuutuksista ja sosiaaliturvasta.

UKKO-palvelusta saat kaikilla yritysmuodoilla käyttöösi UKKO Turvan, joka sisältää yleisimmät yrittäjän tarvitsemat vakuutukset ja muita hyödyllisiä etuja ja palveluita. UKKO Turvasta löydät myös sopimuspohjia esimerkiksi toimeksiantosopimusten laatimista varten – yrittäjän on hyvä kantaa vastuunsa ja turvata selustansa sopimalla kirjallisesti projektien ja työtehtävien suorittamisesta.

Miten UKKO Yrittäjä -palvelu toimii

UKKO Yrittäjä -palvelun käyttö on varsin helppoa. Käyttö aloitetaan rekisteröitymällä – voit rekisteröityä jo olemassa olevalla Y-tunnuksella, tai voimme perustaa sinulle yrityksen rekisteröitymisen yhteydessä.

Jos haluat perustaa Y-tunnuksen samalla kun rekisteröidyt, kysyy verkkolomake sinulta kaikki yrityksen perustamiseen tarvittavat tiedot. Toiminimen kohdalla tietoja on täytettävänä vain vähän, osakeyhtiötä perustettaessa taas vähän enemmän. Löydät UKKO Yrittäjyyskoulusta paljon tietoa siitä, miten yrityksen perustaminen tapahtuu ja mitä tietoja tarvitset toiminimen ja osakeyhtiön perustamiseen.

Kun yrityksesi on perustettu ja olet ottanut palvelun käyttöön, voit aloittaa laskuttamisen ja tositteiden lisäämisen kirjanpitoon. UKKO Yrittäjä -palvelussa pääset luomaan ja lähettämään laskuja asiakkaillesi postitse, sähköpostitse ja e-laskuina. Voit myös tallentaa asiakas- ja tuoterekisteriin asiakkaidesi ja tuotteidesi tietoja, jolloin laskujen luonti nopeutuu entisestään.

Kirjanpitoa helpottaa UKKO Yrittäjä -palvelussa älykäs automaatio. Kun lisäät kulukuitista kuvan UKKO-palveluun, lukee järjestelmämme kuitin tiedot ja täyttää ne automaattisesti kirjanpitomerkintään. Sinun tehtäväksesi jää vain tarkistaa, että järjestelmä sai luettua kaiken oikein, ja lisätä kuvaus siitä, kuinka kulu liittyy liiketoimintaasi. Kirjanpidon ja taloushallinnon asiantuntijat käsittelevät kirjanpitomateriaalisi kuukausittain ja pyydämme sinulta lisätietoja, jos johonkin tuloon tai menoon tarvitaan vielä tarkennuksia.

Laadimme puolestasi vuosittain yritystoimintasi veroilmoituksen. Lisäksi teemme puolestasi ALV-ilmoitukset kuukausittain, kvartaaleittain tai vuosittain oman ALV-syklisi mukaan. Näihin ilmoituksiin liittyen saat meiltä aina ohjeistuksen, jos tarvitsemme sinulta lisätietoja ennen ilmoituksen laatimista ja lähettämistä verottajalle.

Näin se toimii:

 1. Rekisteröidy palveluun (joko valmiilla Y-tunnuksella, tai perusta yritys kauttamme)
 2. Aloita laskuttaminen
 3. Tallenna tuotteesi, palvelusi ja asiakkaasi palveluun
 4. Lisää kuitit kirjanpitoon kuvina
 5. Kysy rohkeasti huippuluokkaisesta asiakaspalvelustamme, jos mielessä on mitään kysyttävää!

Autamme mielellämme yritysmuodon ja palvelun valinnassa!

Etkö löytänyt tietoa sinua askarruttavasta asiasta tai mietitkö mikä olisi sinulle sopivin yritysmuoto tai miten palvelumme eroavat toisistaan?

UKKO Yrittäjä. Naisyrittäjä työskentelee tietokoneella

Yrittäjä ja verotus

Toiminimiyrittäjän verotus koostuu kahdesta osasta: yrittäjän tuloverosta eli ennakkoverosta, sekä arvonlisäverosta. Osakeyhtiöyrittäjän osalta maksetaan neljää erilaista veroa: yhteisöveroa eli osakeyhtiön tuloksesta maksettavaa veroa, arvonlisäveroa, sekä osakeyhtiön omistajan tuloveroa ja osingosta maksettavaa veroa.

Yrittäjänä pääsee hyötymään lisäksi monista verovähennyksistä. Esimerkiksi hankintojen ALV-vähennys tarkoittaa sitä, että jos ostat työkäyttöön uuden tietokoneen tai poran, saat vähentää hankinnan arvonlisäveron yrittäjänä verottajalle tilittämästäsi ALV-potista.

Yrittäjän verotus voi tuntua alkuun sekavalta ja hankalalta, mutta olemme koonneet UKKO Yrittäjyyskouluun laajan kirjaston artikkeleita, joiden avulla verotuksen periaatteet selkiytyvät helposti. Yksityiskohdissa voi silti tulla vastaan kysymyksiä ja ihmetyksen aiheita. Siksi asiakaspalvelumme vastaa aina mielellään kysymyksiin ja neuvoo myös veroasioissa.

UKKO Yrittäjä -palvelu pyrkii tekemään yrittäjän veroasiat mahdollisimman helpoiksi. Laadimme vero- ja ALV-ilmoitukset puolestasi ja asiakaspalvelumme auttaa sinua aina tarpeen tullen!

Yrittäjä ja sosiaaliturva

Yrittäjä on vastuussa omasta sosiaaliturvastaan kokonaisvaltaisemmin kuin palkansaaja. Yrittäjän sosiaaliturva perustuu YEL-vakuutukseen eli yrittäjän eläkevakuutukseen. YEL-vakuutus otetaan eläkevakuutusyhtiöstä ja vakuutusmaksun summa perustuu yrittäjän ja eläkeyhtiön yhdessä määrittämään työtuloon – työtulo on arvio yrittäjän työpanoksen rahallisesta arvosta.

Jos yrittäjä sairastuu, joutuu tapaturmaan, jää työttömäksi tai vanhempainvapaalle, määräytyy sosiaaliturvan taso sen mukaan, miten suurta YEL-maksua hän on maksanut. Oma YEL-vakuutus kannattaa siis pitää sellaisella tasolla, että se vastaa omaa todellista työpanosta.

Työttömyyden varalle yrittäjän kannattaa lisäksi liittyä yrittäjien työttömyyskassaan. Se vastaa käytännössä palkansaajien työttömyyskassaa eli jos työt loppuvat, maksaa kassa yrittäjälle ansiosidonnaista työttömyysturvaa vastaavaa etuutta. On kuitenkin hyvä huomioida, ettei työttömyyskassan maksut ole vähennyskelpoisia yritykselle, vaan niistä voi hakea vähennyksiä omassa henkilökohtaisessa verotuksessa.

UKKO Yrittäjä -palvelun kautta saat otettua näppärästi YEL-vakuutuksen. Aivan toiminnan alussa tai kun toiminta on hyvin pienimuotoista, ei vakuutusta ole vielä pakko ottaa. Tässä vaiheessa yritystoiminta on yleensä sivutoimista ja sosiaaliturva on turvattu päätoimisen palkkatyön kautta. YEL-vakuutus tulee ajankohtaiseksi, kun yritystoiminta on kestänyt yli neljä kuukautta ja siihen liittyvät muut ehdot täyttyvät. Kun toimintasi laajenee, muistutamme tulojesi kasvaessa sinua sähköpostitse YEL-vakuutuksen ajankohtaisuudesta ja pääset hakemaan eläkevakuutuksen suoraan UKKO Yrittäjä -palvelusta.