Yrittäjyyskoulu

Aina kannattaa yrittää

UKKO.fi Yrittäjyyskoulu

Yrittäjyyskoulu opastaa sekä asiantuntevasti että rennosti ja on suuri kipinäkeidas kaikille yrittäjille ja yrittäjyydestä haaveileville – eli juuri sinulle. Me kysymme kysymykset puolestasi, jotta sinun ei tarvitse. Talleta parhaat aikaa ja euroja säästävät vinkit, opi uutta ja inspiroidu, sillä yrittäminen kannattaa aina!

Yrittäjyys Kuka voi olla ammatinharjoittaja? Kyselyssä ammatinharjoittaja oli kaikista kuvaavin yrittäjän identiteetti

Yrittäjät ovat oman firmansa toimitusjohtajia, toiminimiyrittäjiä, yksityisiä elinkeinonharjoittajia, joskus jopa pakkoyrittäjiä. Mutta kaikista eniten vastaajiin…

Lue lisää

Mainonta Näin tuhlasimme 10 000 euroa Twitter-mainontaan

Aina kannattaa yrittää jotain uutta – niin mekin teemme koko ajan. UKKO kokeilee jatkuvasti uusia…

Lue lisää

UKKO yhtiönä UKKO.fi mukana Jussi-gaalassa ja tukemassa suomalaista viihdealaa!

Nostamme syyskuun aikana viihde- ja kulttuurialaa esiin esittelemällä sen erilaisia toimijoita. Olemme myös 15.9. juhlittavan…

Lue lisää

Työelämä Työnhaku – Näillä ohjeilla saat unelmiesi työpaikan kolmessa viikossa

Alkaako työnhaku alkuinnostuksen jälkeen turhauttaa? Älä enää kopioi samaa hakemusta uudestaan ja uudestaan, vaan löydä…

Lue lisää

Yrittäjätarinat Näyttelijä ja vaikuttajamarkkinoija Monika Lindeman: ”Saan työskennellä ammatissa, josta haaveilin jo lapsena!"

Näyttelijän töiden ohella Monika Lindemanin viikkoja rytmittää myös sosiaalisen median vaikuttajamarkkinointi kevytyrittäjänä. Yrittäjyys kulkee Monikan…

Lue lisää

Verotus Arvonlisävero 2021 – Yrittäjän ALV-opas

Arvonlisävero eli alv – Mikä on arvonlisävero ja miksi sitä pitää maksaa? Kuka on arvonlisäverovelvollinen…

Lue lisää

Sosiaalisen median kanavat Linkedin on paras työkalu työnhakijalle ja yrittäjälle, mutta moni hukkaa siellä mahdollisuutensa – asiantuntija Hannu Pelli kertoo, mitä siellä pitää hoksata

Verkkoyhteisöpalvelu LinkedIn on tehokkain sometyökalu työnhaussa ja myynnin sekä oman verkoston kasvattamisessa, kertoo rekrytoija, kevytyrittäjä…

Lue lisää

Kevytyrittäjyysopas

kevytyrittäjäopas

Lataa opas tästä

Kymmenet tuhannet suomalaiset ovat ryhtyneet kevytyrittäjiksi ja kevytyrittäjyys on työelämän uusi suunta. Työtapa kiinnostaa monia, sillä sen avulla voit itse hallita omaa työuraasi. Saat paitsi vapauden tehdä sitä mitä rakastat, myös valita milloin, kenelle ja mihin hintaan töitä teet.

Oppaan sisältö:

 • Mitä on kevytyrittäjyys?
 • Kysymyksiä ja vastauksia
 • Marikasta kuoriutui yrittäjä ja sisustussuunnittelija
 • Mitä kevytyrittäjät tekevät?
 • Julien löysi työelämälleen uuden suunnan kevytyrittäjyyden kautta
 • Toiminimen perustaminen on helppoa – miksi siis alkaa kevytyrittäjäksi?
 • Kevytyrittäjyys vs. oma yritys
 • Kevytyrittäjyys toi Eliisan työelämään miellyttävämmän tahdin
 • Onko kevytyrittäjyys taloudellisesti kannattavaa?
 • Millainen on hyvä sopimus?
 • Näin myyt osaamisesti asiakkaalle
 • Palkkalaskurimme auttaa laskutushinnan arvioinnissa
 • Markkinointi ja myynti vaativat aktiivisuutta
 • Näy netissä!
 • Teet parempaa tulosta pitämällä huolta asiakkaastasi
 • Näin se toimii
 • Tiimilaskutus
 • Osta kevytyrittäjän työtä
 • UKKO.fi toimeksiantajille
 • Näin hyödynnät UKKO.fi-palvelua työsuoritteen maksamisessa
 • Hinnasto

Haluatko lisää asiakkaita ja rahaa?

Ota osaa ilmaiseen kevytyrittäjyyskurssiimme. Se on helpoin tapa oppia lisää itsensä työllistämisestä.
Aloita kevytyrittäjyyskurssi nyt!Aloita nyt!

Mies hakemassa kevytyrittäjä kurssille.

UKKO.fi Kurssit

Webinaarien ja live-koulutusten lisäksi meillä on laaja valikoima erilaisia verkkokursseja. Huomaathan, että vaikka osa kursseista on nimetty kevytyrittäjyyden alle, niin asiasisältönsä puolesta ne sopivat kaikille itsenäisille yrittäjille!

 • Kevytyrittäjyyskurssi
  Kevytyrittäjyyskurssi on oivallinen tapa tutustua kaikkeen, mikä liittyy itsenäiseen työn tekemiseen. Kurssi soveltuu niin palveluamme jo käyttäville kuin myös kevytyrittäjyyttä suunnitteleville.
 • Verkkomarkkinoinnin salaisuudet
  Verkkomarkkinointikurssi on syväluotaavampi otos verkkomarkkinoinnin salaisuuksiin. Kurssi on toteutettu videokurssina. Kurssin jälkeen osaat perustaidot, joiden avulla rakentaa oma nettimyyntikone. Osaat myös suunnitella toimivat verkkosivustot ja tiedät, miten saat maksavia asiakkaita.
 • Suosittelun voima
  Haluaisitko sinäkin ilmaisia asiakkaita? Suosittelun voima -kurssilla paljastamme, miten se on mahdollista. Mikset aloittaisit kurssia vaikka heti?

Lisää kursseja on tarjolla kirjauduttuasi UKKO.fi kevytyrittäjyyspalveluun tästä: UKKO.fi Kevytyrittäjyys kirjautuminen.

Tuleva yrittäjä lukee oppaita.

UKKO.fi Oppaat

Yrittäjyyteen liittyvät asiat ovat usein sen verran laajoja, että niihin on hyvä paneutua ajan kanssa. Olemme koonneet tärkeimmistä yrittäjyystaidoista omat kattavat oppaat. Huomaathan, että kaikki kevytyrittäjyysoppaat soveltuvat erinomaisesti myös yrittäjille!

 • Itsenäisen yrittäjän markkinointiopas
  Tästä napakka opas markkinointiin! Saat konkreettisia vinkkejä, joiden avulla aloittaa tehokas asiakashankinta jo tänään!
 • Itsenäisen yrittäjän hinnoitteluopas
  Jäikö keikasta liian vähän käteen? Itsenäisen yrittäjän hinnoitteluopas käsittelee työn hinnoittelun haasteita oikeiden esimerkkien kautta.
 • Kevytyrittäjyysopas
  Tuorein opas kevytyrittäjyydestä on nyt ulkona! Mitä kevytyrittäjyys on & kenelle se sopii? Entä miten pääsee alkuun?
 • Kevytyrittäjän sosiaaliturvaopas
  Kevytyrittäjän sosiaaliturva koottuna yksiin kansiin! Opas johdattaa sinut keskeisiin käsitteisiin ja auttaa ymmärtämään kunkin viranomaisen suhtautumista kevytyrittämiseen. Käymme läpi eri tahojen tämän hetkisiä tulkintoja kevytyrittäjien statukseen liittyen sekä mahdollisuuksia etuuksiin eri tilanteissa. Avaamme myös kevytyrittäjien YEL-maksuvelvollisuutta sosiaaliturvan näkökulmasta.
 • Toiminimiyrittäjän opas
  Mitä aloittavan toiminimiyrittäjän tulee tietää? Opas käsittelee yrittäjyyttä ja taloushallintoa kielellä, jonka jokainen ymmärtää.

Eliisa Tuisku ja tubettaminen – Omat duunit -podcast

Eliisa tekee luovaa työtä kuvataiteilijana ja sisällöntuottajana; tämän ohella hän toimii tubettajana, mikä onkin jakson keskeisenä puheenaiheena.

Pääset kuuntelemaan jakson kirjoituksen lopusta! Löydät sen lisäksi SoundCloudista.

Eliisa on lähtöisin yrittäjäperheestä, joten yrittäjähenkisyys on iskostunut häneen jo varhain. Taide on taas ollut aina osana hänen urapolkuaan, sillä koulutukseltaan hän on kuvataiteilija.

”Pääsin tämän pohjalta unelmieni työpaikkaan läänintaiteilijaksi. Sen jälkeen jättäydyin vapaaksi taiteilijaksi ja sitten yksityisyrittäjäksi.”

Lue lisää

Yrittäjyyskoulun tärkeimmät artikkelit:

Liikeideasta liiketoimintaan

Kuvassa nainen läppärillä

 • Liikeidea – ideasta kohti kannattavaa liiketoimintaa
  Ensin syntyy idea. Sen jälkeen onkin aika miettiä, saako idean muutettua kannattavaksi liiketoiminnaksi. Tässä artikkelissa kerromme miten omassa päässä olevan idean saa testattua konkreettisesti.
 • Liiketoimintasuunnitelma – lataa ilmainen pohja!
  Liiketoimintasuunnitelma on koko liiketoiminnan toiminnan pohja. Se kertoo mitä työtä teet, kuka siitä maksaa ja kuinka paljon. Tarjoamme käyttöösi ilmaisen pohjan suunnittelun tueksi. Liiketoimintasuunnitelma on vain suunnitelma, on ihan ok. että suunnitelmat muuttuvat. Ilman selkeää suunnitelmaa on kuitenkin mahdotonta lähteä liikkeelle.
 • Oman työn hinnoittelu – 7 vinkkiä joilla tienaat enemmän
  Uuden yrittäjän tai kevytyrittäjän suurin sudenkuoppa on oman työn myyminen liian halvalla. Konkreettisessa artikkelissamme kerro 7 käsinkosketeltavaa vinkkiä, joiden avulla tienaat enemmän.
 • Haluaisitko yrittäjäksi – kokosimme sinulle muistilistan!
  Onko haaveissasi yrittäjyys? Tarkista vielä tämä lista, ennen kuin aloitat toimintasi. Listamme avulla vältyt isoimmilta ongelmilta jo heti kättelyssä.

Markkinointi

Nainen tekee somemarkkinointia

Verotus

Yrittäjä laskee veroja

 • Verokortti – tämä sinunkin pitäisi tietää verokortistasi
  Verokortti on tuttu jokaiselle. Mutta miten verotus oikeasti toimii? Mitä tapahtuu jos merkitset verokorttiin väärän veroprosentin? Ja miten verokortti toimii toiminimiyrittäjällä? Kaikkiin näihin kysymyksiin vastaamme tässä artikkelissa.
 • Ennakkovero – miten toiminimeä verotetaan?
  Ennakkoveroa maksetaan sekä palkansaajana saaduista tuloista, että liiketoiminnan tuloista. Tässä artikkelissa kerromme miten toiminimen verotus suhtautuu henkilökohtaiseen verotukseen.
 • Mikä ihmeen arvonlisävero? – ALV-kannat 2021
  Arvonlisävero on vuodesta toiseen aihe, josta saamme eniten kysymyksiä. Se on kohtuullisen yksinkertainen asia, josta on tehty turhan monimutkainen. Erilaisia alv-kantoja on lukemattomia ja niistä oikean valitseminen rajatapauksissa voi tuntua monimutkaiselta. Ei enää tämän artikkelin lukemisen jälkeen.

Vakuutukset, eläkkeet ja vähennykset

Yrittäjät keskustelee vähennyksistä

Yrityksen perustaminen

Kaksi miestä perustaa yritystä

 • Yrityksen perustaminen – muista nämä asiat ja vertaile!
  Mitä kaikkea tulee ottaa huomioon kun olet konkreettisesti perustamassa yritystä? Tässä laajassa artikkelissa kerromme kaikki tarpeelliset asiat. Voit joko oppia asiat kantapään kautta, tai käyttää viisi minuuttia tämän artikkelin lukemiseen.
 • Toiminimi vai Kevytyrittäjyys
  Toiminimi ja kevytyrittäjyys ovat kaksi helpointa yrittäjyyden muotoa. Molemmissa on omat hyvät ja huonot puolensa. Me UKKO.fi:ssä tarjoamme molempiin palveluihin apua. Pystymmekin objektiivisesti kertomaan, kumpi näistä vaihtoehdoista sopii sinulle paremmin. Ja tässä artikkelissa kerromme sen!
 • Yritysmuodot vertailussa – miten valita sopivin
  Edellisessä artikkelissa keskityimme vertailemaan kevytyritäjyyttä ja toiminimiyrittäjyyttä. Sen lisäksi Suomessa on myös muita yhtiömuotoja, kuten osakeyhtiö, avoin yhtiö ja kommandiittiyhtiö? Olisiko jokin näistä sinulle oikea vaihtoehto?
 • Sivutoiminen yrittäjyys -mitä se tarkoittaa?
  Sinun ei ole pakko hypätä suinpäin täysipäiväiseksi yrittäjäksi. Sivutoiminen yrittäjyys on riskitön tapa aloittaa liiketoiminta esimerkiksi oman työn ohessa.
 • Freelancer-yrittäjänä – kuinka voin aloittaa?
  Freelancer-yrittäjyys on luovilla aloilla hyvin tyypillinen tapa työllistää itsensä. Kerromme rehellisesti freelancer-yrittäjyyden hyvät ja huonot puolet.
 • Yksityinen elinkeinonharjoittaja – y-tunnus helposti käyttöön!
  Yksityinen elinkeinonharjoittaja on virallinen nimitys toiminimelle. Miksi tällaista termiä käytetään? Ja miten saat ilmaisen y-tunnuksen? Vastauksen kysymyksiisi löydät tästä artikkelista.
 • Starttiraha alkavalle yrittäjälle – Näin sitä saadaan!
  Starttiraha on valtion jakamaa riihikuivaa rahaa aloittavalle yrittäjälle. Se on tuki, joka ehdottomasti kannattaa ottaa käyttöön. Mutta mitä starttirahan saaminen vaatii? Ja mihin vuodenaikaan sitä saa helpoiten? Lue artikkeli, niin tiedät!

Kirjanpito

Yrittäjä lisää kirjanpitomateriaalia

Työelämä

Kevytyrittäjä maalaa seinää

Opi uutta Yrittäjyyskoulussa!

Yrittäjyyskoulu on tarkoitettu sinulle, joka haluat saada lisää asiakkaita, oppia liiketoiminnasta ja nauttia yrittämisestä. Joka ikinen päivä.
Käy peremmälle!