Arvioitu lukuaika: 1 minuutti

Aleksin ura urkeni turvallisuusalan yrittäjänä

koulutuspalvelutX

Kuka olet ja mitä teet työksesi?

Olen Aleksi, 27-vuotias toiminimiyrittäjä Vantaalta. Toimin yrittäjänä Koulutuspalvelut X:ssä.

Koulutuspalvelut X tuottaa koulutus- ja asiantuntijapalveluita turvallisuuteen liittyen sekä toimimme verkkokauppamme Koulutuspalvelut X Storen kautta, turvallisuustuotteiden jälleenmyyjinä.

Miten päädyit yrittäjäksi?

Lähdin yrittäjäksi, koska halusin päästä tekemään asioita laadukaammin ja ollakseni luotettava ongelmanratkaisija asiakkailleni.

Monipuolinen taustani turvallisuusalan tehtävistä sekä oppimisen halu, saivat minut lähtemään alun perin kouluttajaksi. Olen matkan varrella saanut oppia monilta loistavilta kouluttajilta ja kollegoilta. Siksi halusin tarjota osaamistani ja luontevin tapa tähän on tarjota palveluitaan yrittäjänä.

Turvallisuus syntyy asenteista. Uusien asioiden oppiminen vaatii halua, mutta myös asennetta. Kouluttajana minä haluan saada ihmiset asennoitumaan turvallisuuteen oikein.

Millainen on tavallinen työpäiväsi?

Tavallinen työpäiväni pitää sisällään verkkokaupan ylläpitoa, kommunikointia asiakkaiden ja yhteistyökumppaneiden kanssa, markkinointia, asiakastapaamisia sekä koulutusmateriaalien valmistamista. Kouluttaessa olen päivät asiakkaiden luona ja illat jatkan verkkokaupan parissa.

Miten UKKO Pro on auttanut sinua?

Etsin sopivaa alustaa kirjanpidolle, taloushallinnolle, osto- ja myyntilaskuille sekä ennenkaikkea yhteistyökumppania, jolta voi kysyä neuvoja.

Tässä vaiheessa löysin UKKO Pro:n. UKKO Pro on tehnyt yrittäjän alkutaipaleesta huomattavasti mutkattomamman. Olen joutunut kysymään kirjanpitäjältä apua moneen eri asiaan ja olen aina saanut vastaukset kysymyksiini nopeasti. UKKO Pro:n kirjanpitäjät ovat myös olleet todella aktiivisia ja oma-aloitteisia, auttaessaan tuoretta yrittäjää. He ovat saattaneet perjantaina soittaa ja muistuttaa asioista, jotka olet itse unohtanut tai en ole osannut aloittelevana yrittäjänä ottaa huomioon.

Mikä on hienointa omassa työssäsi?

Hienointa työssäni on nähdä koulutettavien ihmisten oppivan ja oivaltavan asioita. Minusta koulutettavien onnistuminen on paras palkinto, jonka voin kouluttajana saada. Yrittäjyydessä mielestäni parasta on itsensä haastaminen ja se että saa tehdä asiat omalla tyylillä.

Mitä asioita haluaisit kehittää itsessäsi?

Haluan kehittyä kokonaisvaltaisesti yrittäjänä. Kehittyminen loppuu tyytyväisyyteen, kuten sanonta kuuluu. Aloitan opiskelemaan yrittäjyyden ohessa liiketaloutta tulevana syksynä, jotta kehittyisin yrittäjänä vielä vahvemmaksi.

Terveiset ja vinkit muille yrittäjille ja yrittäjäksi aikoville?

Jos kaipaatte hyvää yhteistyökumppania turvallisuuteen liittyen, olkaa yhteydessä minuun!

Aleksi UKKO Pron kuukauden yrittäjä

Aleksin koulutuspalveluihin pääset tutustumaan täältä. Kurkkaa myös yrityksen Facebook-sivut tästä.

Haluatko sinä kuukauden yrittäjäksi?

Kuukauden yrittäjä on UKKO Pro:n blogisarja, jossa nostamme esiin eri alojen yrittäjiä. Onko sinulla oma tarina yrittäjyydestä? Me tahdomme kuulla sen!

Klikkaa ja täytä lomake.

Kirjoittaja Suvi Kylmälä

Toiminimiyrittäjyys voi olla myös helppoa

Kirjanpito, laskutus ja kuittivarasto kiinteällä kuukausihinnalla. Perustamme toiminimen ilmaiseksi ja saat y-tunnuksen heti käyttöösi.
Lue lisää toiminimiyrittäjyydestä

Muita artikkeleita aiheesta Yrittäjätarinat:

 • Yrittäjätarinat Yrittäjä-Erkin tarina

  Tässä on Erkki. Erkki on ahkera suomalainen rakennusmies. Harrastaa vapaa-ajallaan mökkeilyä ja kalastusta. Tai harrasti aikaisemmin. Nykyään Erkki on oikea yhteiskunnan tukiranka. Erkki perusti yrityksen rakennusalalle. Erkki on yksi niistä ihmisistä, jotka tulevat pelastamaan tämän maan. Erkki ja kymmenet tuhannet muut pienyrittäjät tulevat työllistämään seuraavien vuosikymmenten aikana yhä kasvavan joukon suomalaisia. Isot yritykset ”tehostavat toimintojaan”, mutta Erkki se vaan palkkaa lisää…

  Lue lisää
 • Yrittäjätarinat “Työelämässä tärkeitä taitoja oppii parhaiten töitä tekemällä” – Viikon kevytyrittäjä Jaana

  Kuka olet? Olen viestinnän ammattilainen ja tietojenkäsittelytieteiden opiskelija Itä-Helsingistä. Olen vuosien varrella valmistunut mm. viestintäekonomiksi, copywriteriksi, matkailuvirkailijaksi ja LKV-välittäjäksi. Joku varmasti kutsuisi minua ikuiseksi opiskelijaksi. Opiskelu on kuitenkin enemmän harrastus, sillä työelämässä tärkeitä taitoja oppii parhaiten töitä tekemällä. Kevytyrittäjyys mahdollistaakin monipuolisen osaamiseni hyödyntämisen uudella joustavalla tavalla. Mitä teet? Tällä hetkellä työskentelen osa-aikaisesti vastuullisuusviestinnän parissa ja opiskelen yliopistossa. Lisäksi editoin ja…

  Lue lisää
 • Yrittäjätarinat “Soita skotti apuun” – Graeme muutti rakkauden perässä Suomeen ja ryhtyi kevytyrittäjäksi

  Olen Graeme Brown, mies Soita Skotti apuun -palvelun takaa. Asuin elämäni ensimmäiset 46 vuotta Skotlannissa, jonka jälkeen seurasin sydäntäni Suomeen. Nyt olen ollut täällä melkein puoli vuotta. Asettuminen on sujunut hyvin ja alan hiljalleen ottaa haltuun sekä kieltä että kulttuuria. Pidän käsillä työskentelystä ja omaankin laajalti eri taitoja, joita hyödyntää. Sain tällä viikolla kuntoon suomalaisen henkilötunnukseni, pankkitilin sekä verokortin, joten…

  Lue lisää