Arvioitu lukuaika: 2 minuuttia

Valmentaja Oona Peltonen: “Kevytyrittäjyys toi varmuutta tekemiseen”

Oona Peltonen valmentaa

Hei! Olen Oona Peltonen, 19-vuotias kevytyrittäjä ja valmentaja Vantaalta. Valmennustaustani on yläasteikäisestä asti kaikenikäisiä valmentaen ja ohjaten nykyisten lajien lisäksi esimerkiksi telinevoimistelussa, perheliikunnassa, leiritoiminnassa sekä erilaisissa jumpissa.

Päätin tehdä rakkaasta ohjauksesta ammattini ja sen toteutin 2019 joulukuussa, kun valmistuin liikuntaneuvojaksi Kisakallion Urheiluopistosta.

Kevytyrittäjänä toimin voimisteluseurassa joukkuevoimistelun ja rytmisen voimistelun valmentajana. Valmennettavani ovat iältään suunnilleen 9-16-vuotiaita. Ohjaan myös lapsille akrobatiavoimistelua. Päivisin olen päiväkerhossa ohjaamassa ja avustamassa lapsia kerhon toiminnassa ja iltaisin valmennan kilpavoimistelua. Viikonloppuisin saatan keikkailla ravintoloissa ja kaupoissa.

Matkani yrittäjyyteen alkoi jo pienenä kuullessani perhetarinoita yrittäjyydestä. Perheeni on aina rohkaissut pienestä pitäen kokeilemaan erilaisia asioita sekä opettanut kaikki tärkeimmät työelämäntaidot.

UKKO.fi helpotti yrittäjäksi lähtemistäni todella! Yrittäjyys tuntui välillä olevan vuosien päässä ja kovan selvitystyön takana. Kuitenkin rekisteröidyttyäni huomasin, että kaikki vaikeimmatkin yrittäjyyteen liittyvät asiat on selitetty auki niin, että jokainen varmasti ymmärtää.

Kokeile kevytyrittäjyyttä jo tänään!

Kevytyrittäjyys on helpoin tapa aloittaa oma yrittäjämäinen toiminta. Voit myydä omaa työtäsi jo tänään. Ei sitoutumista, ei kuukausimaksuja.
Lue lisää kevytyrittäjyydestäAskarruttaako jokin? Jätä meille yhteydenottopyyntö

Ensimmäinen keikkani kevytyrittäjänä ei sujunut ongelmitta, mutta loppupeleissä kuitenkin hyvin! Oli uutta ja jännittävää aloittaa itsensä markkinointi alan ammattilaisena ja yrittäjänä, kun kaikki oli kumminkin vielä aluillaan ja opettelin vasta yrittäjyyttä.

Kevytyrittäjyys on tuonut ehdottomasti varmuutta omaan tekemiseen ja itsevarmuutta sen kautta, että joku haluaa ostaa tätä palvelua juuri minulta.

Kevytyrittäjänä toimiminen on siitä loistavaa, että hyvin tehdystä työstä voi jäädä hyvin pitkäkestoisia suhteita ja verkostoja! Aina sana kiertää hyvästä työstä, ja uusia asiakkaita on tullut itse etsimällä sekä vanhoista työympäristöistä.

Tavallisena työpäivänäni nukun pitkään, ehkä noin kymmeneen asti. Sitten syön aamupalan ja juon pitkään kahvia. Kun olen heräillyt, käyn treenaamassa oman treenini, jonka jälkeen yleensä suunnittelen päivän treenin kausisuunnitelman pohjalta voimistelijoille.

Päivällä työskentelen noin viiden tunnin ajan iltapäiväkerhossa lasten kanssa touhuten ja siitä lähdenkin suoraan valmentamaan. Valmennus loppuu kello 20-20.30 aikaan.

Voimistelurenkaat kuntosalilla

Hienointa on olla osa jokaisen lapsen ja nuoren kasvutarinaa. On upeaa, miten jokaisessa harjoituksessa sekä jokaisena päivänä näkee edistystä ja kasvua. Voimistelijoiden onnistumiset saavat minut onnelliseksi. Elän mukana jokaista harjoitusta, kilpailua ja hetkeä.

Saan inspiraatiota toisista valmentajista ja erilaisista valmennustyyleistä. Katson paljon videoita muiden valmentajien harjoituksista. Sieltä löytyy yleensä uusia liikkeitä ja harjoitteita pankkiin! Rakastan myös uuden luomista, ja kilpailukoreografioiden tekeminen on todella inspiroivaa minulle.

Lue myös: Joogaopettaja Henriikka: Kevytyrittäjänä saan tehdä mitä rakastan!

Tavoitteita riittää ja niin myös mahdollisuuksia. Jonain päivänä toivon valmentavani kansainvälisesti ja haluan saattaa voimistelijoitani heidän tavoitteisiinsa. Oli tavoite sitten mitali tai hyvä suoritus, uskon että tarpeeksi kovalla työllä ja laadukkaalla valmennuksella on mikä vain mahdollista! Haluaisin myös laajentaa toimintaani vuosien saatossa. Kenties joku päivä voin palkata useita valmentajia yritykseeni.

Uskon, että valmentaminen ja ylipäätään liikunta-ala on jatkuvasti kehittyvä, jonka takia on pysyteltävä perässä omatoimisella opiskelulla.

Motivaatio on erittäin korkealla, kun tekee sitä mitä rakastaa! Oppiminen ei ikinä lopu. Lähitulevaisuuden kehityskohteeni on uuden kielen opettelu.

Oona Peltonen valmentaa

Toisille kevytyrittäjille ja sen aloittamisesta kiinnostuneille haluan sanoa:

Älä mieti liikaa kevytyrittäjyyden aloittamista! Mitä enemmän mahdollisuutta miettii, se saattaa muuttua ajatuksena pelottavaksi. Rekisteröitymisen jälkeen yrittäjyyden aloittaminen on jo puoliksi tehty!

Kun löytää oman juttunsa, ei pitäisi lakata unelmoimasta. Uskallus kokeilla jotain uutta voi tuoda asioita mukanaan, joista ei olisi koskaan uskaltanut edes unelmoida.

Oonan löydät myös somesta!

Instagram: @oona.peltonen

Artikkeli on julkaistu alun perin 2021 ja sitä on päivitetty 24.10.2022.

Toiminimiyrittäjyys voi olla myös helppoa

Kirjanpito, laskutus ja kuittivarasto kiinteällä kuukausihinnalla. Perustamme toiminimen ilmaiseksi ja saat y-tunnuksen heti käyttöösi.
Lue lisää toiminimiyrittäjyydestäAskarruttaako jokin? Jätä meille yhteydenottopyyntö

Lue myös:

Meikkaa, maskeeraa, hoida ja huolittele – mutta älä stressaa paperitöistä!

Haluaisitko sinä kertoa itsestäsi ja palveluistasi UKKO.fissä?

Tämä voit tehdä ilmoittautumalla UKKO Yrittäjyyskoulun haastatteluun! Nostamme säännöllisesti esiin eri alojen UKKO-yrittäjiä. Klikkaa tästä ja käy täyttämässä lomake!

Milla-Maria Karvinen

Milla on kynäniekka ja esteetikko, joka innostuu uuden oppimisesta ja näyttävästä sisältömarkkinoinnista. Tuottamallaan sisällöllä hän haluaa inspiroida ihmisiä löytämään sen oman juttunsa ja hyödyntämään kykyjään työelämässä.

Muita artikkeleita aiheesta Yrittäjätarinat:

 • Yrittäjätarinat Tuuli Ahonen on kääntäjä-kevytyrittäjä, joka määrää itse työaikansa

  Kuka olet? Olen Tuuli Ahonen, kääntäjä kieliparissa suomi-englanti. Teen erilaisia suomen ja englannin kieliin liittyviä asiantuntijatehtäviä. Teen samalla jatko-opintojani Itä-Suomen yliopistossa. Parasta työssäni on sen monipuolisuus; koskaan ei ole tylsää. Mitä teet? Teen erilaisia käännöstöitä, kuten asiatekstikäännöksiä sekä ohjelmatekstityksiä. Toimin toisinaan myös copywriterina, tulkkina sekä oikolukijana. Tavallinen työpäiväni alkaa suhteellisen myöhään, kunhan herään! Miten päädyit kevytyrittäjäksi? Päädyin kevytyrittäjäksi kääntäjäksi valmistuttuani,…

  Lue lisää
 • Yrittäjätarinat Reija Eva palasi kolmatta kertaa yrittäjäksi: Päätin, että enää en voi luottaa tulevaisuuttani muiden käsiin

  Reija Evan uskomaton yrittäjätarina hakee vertaistaan. Aluksi yrittäminen oli hauskaa kaverin kanssa. Toisella kertaa se ajoi lähes hermoromahduksen partaalle. Kolmannella kerralla yrittäjyys palasi takaisin kuvioihin dramaattisten käänteiden jälkeen, jolloin Eva ymmärsi elämän voivan loppua koska tahansa. Nyt yrittäjyys tekee elämästä nautinnollisen vapaata ja on tässä hetkessä juuri kaikkea sitä, mitä pitääkin. Kosmetologi Reija Eva perusti oman kauneushoitolan pienelle paikkakunnalle Sastamalaan…

  Lue lisää
 • Yrittäjätarinat Ville Kekäläinen keikkailee sivutoimisesti drag-artistina oman yrityksen nimissä

  Olen drag-artisti Ville Kekäläinen. Yritykseni on Ville Kekäläinen Productions, joka tuottaa tasokkaita drag show -esityksiä yritysten ja yksityishenkilöiden tilaisuuksiin. Esitykseni koostuvat musiikkinumeroista, stand upista ja näköisimitaatioista. Kilpailumenestys kannusti drag-artistiksi Opiskelin teatteri-ilmaisun ohjaajaksi Metropolia AMK:ssa. Heti koulun alussa aloin keikkailemaan aktiivisesti drag show’n parissa voitettuani alan kilpailuja. Nopeasti keikkailussa haasteeksi muodostui palkkiot ja lopulta oli pakko keksiä keino, miten opiskelijana voisin…

  Lue lisää