Arvioitu lukuaika: 2 minuuttia

Valmentaja Oona Peltonen: “Kevytyrittäjyys toi varmuutta tekemiseen”

Oona Peltonen valmentaa

Hei! Olen Oona Peltonen, 19-vuotias kevytyrittäjä ja valmentaja Vantaalta. Valmennustaustani on yläasteikäisestä asti kaikenikäisiä valmentaen ja ohjaten nykyisten lajien lisäksi esimerkiksi telinevoimistelussa, perheliikunnassa, leiritoiminnassa sekä erilaisissa jumpissa.

Päätin tehdä rakkaasta ohjauksesta ammattini ja sen toteutin 2019 joulukuussa, kun valmistuin liikuntaneuvojaksi Kisakallion Urheiluopistosta.

Kevytyrittäjänä toimin voimisteluseurassa joukkuevoimistelun ja rytmisen voimistelun valmentajana. Valmennettavani ovat iältään suunnilleen 9-16-vuotiaita. Ohjaan myös lapsille akrobatiavoimistelua. Päivisin olen päiväkerhossa ohjaamassa ja avustamassa lapsia kerhon toiminnassa ja iltaisin valmennan kilpavoimistelua. Viikonloppuisin saatan keikkailla ravintoloissa ja kaupoissa.

Matkani yrittäjyyteen alkoi jo pienenä kuullessani perhetarinoita yrittäjyydestä. Perheeni on aina rohkaissut pienestä pitäen kokeilemaan erilaisia asioita sekä opettanut kaikki tärkeimmät työelämäntaidot.

UKKO.fi helpotti yrittäjäksi lähtemistäni todella! Yrittäjyys tuntui välillä olevan vuosien päässä ja kovan selvitystyön takana. Kuitenkin rekisteröidyttyäni huomasin, että kaikki vaikeimmatkin yrittäjyyteen liittyvät asiat on selitetty auki niin, että jokainen varmasti ymmärtää.

Kokeile kevytyrittäjyyttä jo tänään!

Kevytyrittäjyys on helpoin tapa aloittaa oma yrittäjämäinen toiminta. Voit myydä omaa työtäsi jo tänään, Y-tunnuksella tai ilman. Rekisteröityminen 0 €, ei kuukausimaksuja.
Lue lisää kevytyrittäjyydestäAskarruttaako jokin? Jätä meille yhteydenottopyyntö

Ensimmäinen keikkani kevytyrittäjänä ei sujunut ongelmitta, mutta loppupeleissä kuitenkin hyvin! Oli uutta ja jännittävää aloittaa itsensä markkinointi alan ammattilaisena ja yrittäjänä, kun kaikki oli kumminkin vielä aluillaan ja opettelin vasta yrittäjyyttä.

Kevytyrittäjyys on tuonut ehdottomasti varmuutta omaan tekemiseen ja itsevarmuutta sen kautta, että joku haluaa ostaa tätä palvelua juuri minulta.

Kevytyrittäjänä toimiminen on siitä loistavaa, että hyvin tehdystä työstä voi jäädä hyvin pitkäkestoisia suhteita ja verkostoja! Aina sana kiertää hyvästä työstä, ja uusia asiakkaita on tullut itse etsimällä sekä vanhoista työympäristöistä.

Tavallisena työpäivänäni nukun pitkään, ehkä noin kymmeneen asti. Sitten syön aamupalan ja juon pitkään kahvia. Kun olen heräillyt, käyn treenaamassa oman treenini, jonka jälkeen yleensä suunnittelen päivän treenin kausisuunnitelman pohjalta voimistelijoille.

Päivällä työskentelen noin viiden tunnin ajan iltapäiväkerhossa lasten kanssa touhuten ja siitä lähdenkin suoraan valmentamaan. Valmennus loppuu kello 20-20.30 aikaan.

Voimistelurenkaat kuntosalilla

Hienointa on olla osa jokaisen lapsen ja nuoren kasvutarinaa. On upeaa, miten jokaisessa harjoituksessa sekä jokaisena päivänä näkee edistystä ja kasvua. Voimistelijoiden onnistumiset saavat minut onnelliseksi. Elän mukana jokaista harjoitusta, kilpailua ja hetkeä.

Saan inspiraatiota toisista valmentajista ja erilaisista valmennustyyleistä. Katson paljon videoita muiden valmentajien harjoituksista. Sieltä löytyy yleensä uusia liikkeitä ja harjoitteita pankkiin! Rakastan myös uuden luomista, ja kilpailukoreografioiden tekeminen on todella inspiroivaa minulle.

Lue myös: Joogaopettaja Henriikka: Kevytyrittäjänä saan tehdä mitä rakastan!

Tavoitteita riittää ja niin myös mahdollisuuksia. Jonain päivänä toivon valmentavani kansainvälisesti ja haluan saattaa voimistelijoitani heidän tavoitteisiinsa. Oli tavoite sitten mitali tai hyvä suoritus, uskon että tarpeeksi kovalla työllä ja laadukkaalla valmennuksella on mikä vain mahdollista! Haluaisin myös laajentaa toimintaani vuosien saatossa. Kenties joku päivä voin palkata useita valmentajia yritykseeni.

Uskon, että valmentaminen ja ylipäätään liikunta-ala on jatkuvasti kehittyvä, jonka takia on pysyteltävä perässä omatoimisella opiskelulla.

Motivaatio on erittäin korkealla, kun tekee sitä mitä rakastaa! Oppiminen ei ikinä lopu. Lähitulevaisuuden kehityskohteeni on uuden kielen opettelu.

Oona Peltonen valmentaa

Toisille kevytyrittäjille ja sen aloittamisesta kiinnostuneille haluan sanoa:

Älä mieti liikaa kevytyrittäjyyden aloittamista! Mitä enemmän mahdollisuutta miettii, se saattaa muuttua ajatuksena pelottavaksi. Rekisteröitymisen jälkeen yrittäjyyden aloittaminen on jo puoliksi tehty!

Kun löytää oman juttunsa, ei pitäisi lakata unelmoimasta. Uskallus kokeilla jotain uutta voi tuoda asioita mukanaan, joista ei olisi koskaan uskaltanut edes unelmoida.

Oonan löydät myös somesta!

Instagram: @oona.peltonen

Artikkeli on julkaistu alun perin 2021 ja sitä on päivitetty 24.10.2022.

Toiminimiyrittäjyys voi olla myös helppoa

Kirjanpito, laskutus ja kuittivarasto kiinteällä kuukausihinnalla. Perustamme toiminimen ilmaiseksi ja saat Y-tunnuksen heti käyttöösi.
Lue lisää toiminimiyrittäjyydestäAskarruttaako jokin? Jätä meille yhteydenottopyyntö

Lue myös:

Meikkaa, maskeeraa, hoida ja huolittele – mutta älä stressaa paperitöistä!

Haluaisitko sinä kertoa itsestäsi ja palveluistasi UKKO.fissä?

Tämä voit tehdä ilmoittautumalla UKKO Yrittäjyyskoulun haastatteluun! Nostamme säännöllisesti esiin eri alojen UKKO-yrittäjiä. Klikkaa tästä ja käy täyttämässä lomake!

Milla-Maria Karvinen

Milla on teräväkynäinen sisällöntekijä, joka innostuu uuden ideoinnista, vanhan kehittämisestä ja vaikuttavasta viestinnästä. Vapaa-ajalla hän rentoutuu lenkkeilemällä lähimetsässä hyvä podcast tai musiikki kuulokkeissa.

Muita artikkeleita aiheesta Yrittäjätarinat:

 • Yrittäjätarinat Riitan lapsuuden unelmasta tuli totta – kevytyrittäjyyden kautta yrittäjäksi

  Riitta Luhtala ehti olla 25 vuotta työelämässä toisen palveluksessa ennen kuin hän päätti muuttaa uransa suuntaa. Irtisanoutumisen jälkeen piti miettiä, mihin omaa aikaa alkaisi käyttää. Kuin tilauksesta Riitan vanha asiakas antoi Riitalle kiinnostavan toimeksiannon. – Pyörittelin ajatusta oman yrityksen perustamisesta, mutta mietin toisaalta, olisiko tätä toimeksiantoa varten olemassa joku helpompi ratkaisu. Laskutuspalvelu oli se helpompi ratkaisu Verkossa surffailu tuotti kuin tuottikin…

  Lue lisää
 • Yrittäjätarinat Jyri Tirroniemi luo uutta ja korjaa vanhaa

  Olen Jyri Tirroniemi, 22-vuotias maanrakennuksen ja LVI-asennuksen ammattilainen. Mitä teet? Työskentelen UKKO.fi-palvelun kautta erilaisissa maanrakennustöissä ja LVI-asentajana. Teen töitä sekä yksityisille asiakkaille että yrityksille. Pääsääntöisesti minun tulee ajettua kaivinkonetta ja pyöräkonetta. LVI-asennuksia suoritan myös pienessä mittakaavassa; teen esimerkiksi tiskikoneiden asennuksia, hanan vaihtoja ja erilaisia korjaustöitä. Miten päädyit kevytyrittäjäksi? Ryhdyin kevytyrittäjäksi, koska haluan olla niin sanotusti oman itseni herra ja tehdä…

  Lue lisää
 • Yrittäjätarinat Jani tarjoaa kitaratunteja kaikenikäisille ja eritaitoisille!

  Valokuvaaja: Mari Manninen Hei! Olen Jani Kilponen, 29-vuotias kitaristi ja laulaja itä-Helsingistä. Olen itseoppinut muusikko, joka on saanut oppia lukuisilta musiikkipedagogian ammattilaisilta. Minulla on useamman vuoden kokemus kitaransoitosta, live-esiintymisestä, laulujen kirjoittamisesta sekä soitonopetuksesta. Omia tuotoksiani voit kuunnella Facebookissa ja Instagramissa: @janiartist @kaspiankaski @kitaratuntejanuorille Mitä teet? Tarjoan kitaratunteja kaiken ikäisille, tällä hetkellä suurimpana kohderyhmänä ovat nuoret ja nuoret aikuiset. Opetettavieni ei…

  Lue lisää