Arvioitu lukuaika: 2 minuuttia

Valmentaja Oona Peltonen: “Kevytyrittäjyys toi varmuutta tekemiseen”

Oona Peltonen valmentaa

Hei! Olen Oona Peltonen, 19-vuotias kevytyrittäjä ja valmentaja Vantaalta. Valmennustaustani on yläasteikäisestä asti kaikenikäisiä valmentaen ja ohjaten nykyisten lajien lisäksi esimerkiksi telinevoimistelussa, perheliikunnassa, leiritoiminnassa sekä erilaisissa jumpissa.

Päätin tehdä rakkaasta ohjauksesta ammattini ja sen toteutin 2019 joulukuussa, kun valmistuin liikuntaneuvojaksi Kisakallion Urheiluopistosta.

Kevytyrittäjänä toimin voimisteluseurassa joukkuevoimistelun ja rytmisen voimistelun valmentajana. Valmennettavani ovat iältään suunnilleen 9-16-vuotiaita. Ohjaan myös lapsille akrobatiavoimistelua. Päivisin olen päiväkerhossa ohjaamassa ja avustamassa lapsia kerhon toiminnassa ja iltaisin valmennan kilpavoimistelua. Viikonloppuisin saatan keikkailla ravintoloissa ja kaupoissa.

Matkani yrittäjyyteen alkoi jo pienenä kuullessani perhetarinoita yrittäjyydestä. Perheeni on aina rohkaissut pienestä pitäen kokeilemaan erilaisia asioita sekä opettanut kaikki tärkeimmät työelämäntaidot.

UKKO.fi helpotti yrittäjäksi lähtemistäni todella! Yrittäjyys tuntui välillä olevan vuosien päässä ja kovan selvitystyön takana. Kuitenkin rekisteröidyttyäni huomasin, että kaikki vaikeimmatkin yrittäjyyteen liittyvät asiat on selitetty auki niin, että jokainen varmasti ymmärtää.

Kokeile kevytyrittäjyyttä jo tänään!

Kevytyrittäjyys on helpoin tapa aloittaa oma yrittäjämäinen toiminta. Voit myydä omaa työtäsi jo tänään, Y-tunnuksella tai ilman. Rekisteröityminen 0 €, ei kuukausimaksuja.
Lue lisää kevytyrittäjyydestäAskarruttaako jokin? Jätä meille yhteydenottopyyntö

Ensimmäinen keikkani kevytyrittäjänä ei sujunut ongelmitta, mutta loppupeleissä kuitenkin hyvin! Oli uutta ja jännittävää aloittaa itsensä markkinointi alan ammattilaisena ja yrittäjänä, kun kaikki oli kumminkin vielä aluillaan ja opettelin vasta yrittäjyyttä.

Kevytyrittäjyys on tuonut ehdottomasti varmuutta omaan tekemiseen ja itsevarmuutta sen kautta, että joku haluaa ostaa tätä palvelua juuri minulta.

Kevytyrittäjänä toimiminen on siitä loistavaa, että hyvin tehdystä työstä voi jäädä hyvin pitkäkestoisia suhteita ja verkostoja! Aina sana kiertää hyvästä työstä, ja uusia asiakkaita on tullut itse etsimällä sekä vanhoista työympäristöistä.

Tavallisena työpäivänäni nukun pitkään, ehkä noin kymmeneen asti. Sitten syön aamupalan ja juon pitkään kahvia. Kun olen heräillyt, käyn treenaamassa oman treenini, jonka jälkeen yleensä suunnittelen päivän treenin kausisuunnitelman pohjalta voimistelijoille.

Päivällä työskentelen noin viiden tunnin ajan iltapäiväkerhossa lasten kanssa touhuten ja siitä lähdenkin suoraan valmentamaan. Valmennus loppuu kello 20-20.30 aikaan.

Voimistelurenkaat kuntosalilla

Hienointa on olla osa jokaisen lapsen ja nuoren kasvutarinaa. On upeaa, miten jokaisessa harjoituksessa sekä jokaisena päivänä näkee edistystä ja kasvua. Voimistelijoiden onnistumiset saavat minut onnelliseksi. Elän mukana jokaista harjoitusta, kilpailua ja hetkeä.

Saan inspiraatiota toisista valmentajista ja erilaisista valmennustyyleistä. Katson paljon videoita muiden valmentajien harjoituksista. Sieltä löytyy yleensä uusia liikkeitä ja harjoitteita pankkiin! Rakastan myös uuden luomista, ja kilpailukoreografioiden tekeminen on todella inspiroivaa minulle.

Lue myös: Joogaopettaja Henriikka: Kevytyrittäjänä saan tehdä mitä rakastan!

Tavoitteita riittää ja niin myös mahdollisuuksia. Jonain päivänä toivon valmentavani kansainvälisesti ja haluan saattaa voimistelijoitani heidän tavoitteisiinsa. Oli tavoite sitten mitali tai hyvä suoritus, uskon että tarpeeksi kovalla työllä ja laadukkaalla valmennuksella on mikä vain mahdollista! Haluaisin myös laajentaa toimintaani vuosien saatossa. Kenties joku päivä voin palkata useita valmentajia yritykseeni.

Uskon, että valmentaminen ja ylipäätään liikunta-ala on jatkuvasti kehittyvä, jonka takia on pysyteltävä perässä omatoimisella opiskelulla.

Motivaatio on erittäin korkealla, kun tekee sitä mitä rakastaa! Oppiminen ei ikinä lopu. Lähitulevaisuuden kehityskohteeni on uuden kielen opettelu.

Oona Peltonen valmentaa

Toisille kevytyrittäjille ja sen aloittamisesta kiinnostuneille haluan sanoa:

Älä mieti liikaa kevytyrittäjyyden aloittamista! Mitä enemmän mahdollisuutta miettii, se saattaa muuttua ajatuksena pelottavaksi. Rekisteröitymisen jälkeen yrittäjyyden aloittaminen on jo puoliksi tehty!

Kun löytää oman juttunsa, ei pitäisi lakata unelmoimasta. Uskallus kokeilla jotain uutta voi tuoda asioita mukanaan, joista ei olisi koskaan uskaltanut edes unelmoida.

Oonan löydät myös somesta!

Instagram: @oona.peltonen

Artikkeli on julkaistu alun perin 2021 ja sitä on päivitetty 24.10.2022.

Toiminimiyrittäjyys voi olla myös helppoa

Kirjanpito, laskutus ja kuittivarasto kiinteällä kuukausihinnalla. Perustamme toiminimen ilmaiseksi ja saat Y-tunnuksen heti käyttöösi.
Lue lisää toiminimiyrittäjyydestäAskarruttaako jokin? Jätä meille yhteydenottopyyntö

Lue myös:

Meikkaa, maskeeraa, hoida ja huolittele – mutta älä stressaa paperitöistä!

Haluaisitko sinä kertoa itsestäsi ja palveluistasi UKKO.fissä?

Tämä voit tehdä ilmoittautumalla UKKO Yrittäjyyskoulun haastatteluun! Nostamme säännöllisesti esiin eri alojen UKKO-yrittäjiä. Klikkaa tästä ja käy täyttämässä lomake!

Milla-Maria Karvinen

Milla on teräväkynäinen sisällöntekijä, joka innostuu uuden ideoinnista, vanhan kehittämisestä ja vaikuttavasta viestinnästä. Vapaa-ajalla hän rentoutuu lenkkeilemällä lähimetsässä hyvä podcast tai musiikki kuulokkeissa.

Muita artikkeleita aiheesta Yrittäjätarinat:

 • Yrittäjätarinat Tuukka Taponen on kunnianhimoinen karting-kuski, joka hoitaa itse sponsorisopimuksensa

  Vähän aikaa sitten UKKO.fi-toimistolle tuli yllättävä puhelu. Soittaja oli 12-vuotias lohjalainen karting-kuski Tuukka Taponen, joka tiedusteli, olisimmeko halukkaita sponsoriyhteistyöhön. Meistä tämä kuulosti mainiolta, ja kutsuimmekin Tuukan ja hänen äitinsä Satu Taposen vierailulle toimistollemme! Tuukan haastattelun voit kuunnella tämän kirjoituksen lopusta. Tuukka suhtautuu karting-uraansa suurella kunnianhimolla, ja se näkyy. Hänen kymmenvuotinen uransa on pitänyt sisällään runsaasti menestystä: Tuukka on voittanut useita…

  Lue lisää
 • Yrittäjätarinat Sisällöntuottaja Anna-Katariina: "Uskon, että jokainen kevytyrittäjänä laskutettu työ vie haavettani kohti"

  Kevytyrittäjistämme esittäytyy tällä kertaa Anna-Katariina Maksimoff, joka asiakasviestinnän päivätöidensä ohessa toimii sisällöntuottajana ja toimittajana. Muille alan freelancer-töistä kiinnostuneille hän haluaa huomauttaa, että eteen saattaa tulla keikkoja miltä aihealueelta tahansa; siksi kannattaakin varautua jatkuvaan taustatyöhön, asioiden selvittelyyn ja uuden opetteluun. Hei! Olen Anna-Katariina, 29-vuotias tamperelainen sisällöntuottaja, jonka juuret ovat journalismissa ja mieli tiukasti markkinoinnissa. Päivätyönäni teen asiakasviestintää, ja kevytyrittäjänä työni koostuvat…

  Lue lisää
 • Yrittäjätarinat Meikkaaja-maskeeraaja Aarni Mikkola

  Kuka olet? Olen 23-vuotias, elämäniloa täynnä oleva Meikkaaja-Maskeeraaja Helsingistä joka tekee töitä omassa unelma-ammatissaan ja nauttii siitä täysin voimin! Mitä teet? Teen töitä Freelancer Meikkaaja-Makeeraajana mm. mainoskuvauksien, teatterin, television, muodin sekä artistitöiden parissa. Toimin myös Freelancer Makeup- Artistina Make Up For Ever Finlandilla sekä Svenska Teaternilla. Koulutukseltani valmistuin ensin Parturi-Kampaajaksi Lahdesta 2011 ja Meikkaaja-Maskeeraajaksi 2015 Helsingistä. Suomessa nämä alat kulkevat…

  Lue lisää