Kevytyrittäjyys loi Oonalle mukavat puitteet valmennustyöhön: ”Motivaatio on korkealla, kun tekee sitä mitä rakastaa!”

Arvioitu lukuaika: 2 minuuttia

oona-peltonen-rajattu

Hei! Olen Oona Peltonen, 19-vuotias kevytyrittäjä Vantaalta. Valmennustaustani on yläasteikäisestä asti kaiken ikäisiä valmentaen sekä ohjaten nykyisten lajien lisäksi esimerkiksi telinevoimistelussa, perheliikunnassa, leiritoiminnassa sekä erilaisissa jumpissa.

Päätin tehdä rakkaasta ohjauksesta ammattini ja sen toteutin 2019 joulukuussa, kun valmistuin liikuntaneuvojaksi Kisakallion Urheiluopistosta.

Kevytyrittäjänä toimin voimisteluseurassa joukkuevoimistelun sekä rytmisen voimistelun valmentajana. Valmennettavani ovat iältään suunnilleen 9-16 -vuotiaita. Ohjaan myös lapsille akrobatiavoimistelua. Päivisin olen päiväkerhossa ohjaamassa ja avustamassa lapsia kerhon toiminnassa ja iltaisin valmennan kilpavoimistelua. Viikonloppuisin saatan keikkailla ravintoloissa ja kaupoissa.

Matkani yrittäjyyteen alkoi jo pienenä kuullessani perhetarinoita yrittäjyydestä. Perheeni on aina rohkaissut pienestä pitäen kokeilemaan erilaisia asioita sekä opettanut kaikki tärkeimmät työelämäntaidot.

UKKO.fi helpotti yrittäjäksi lähtemistäni todella! Yrittäjyys tuntui välillä olevan vuosien päässä ja kovan selvitystyön takana. Kuitenkin rekisteröidyttyäni huomasin, että kaikki vaikeimmatkin yrittäjyyteen liittyvät asiat on selitetty auki niin, että jokainen varmasti ymmärtää.

Ensimmäinen keikkani kevytyrittäjänä ei sujunut ongelmitta, mutta loppupeleissä kuitenkin hyvin! Oli uutta ja jännittävää aloittaa itsensä markkinointi alan ammattilaisena sekä yrittäjänä, kun kaikki oli kumminkin vielä aluillaan ja opettelin vasta yrittäjyyttä. Kevytyrittäjyys on tuonut ehdottomasti varmuutta omaan tekemiseen ja itsevarmuutta sen kautta, että joku haluaa ostaa tätä palvelua juuri minulta.

Kevytyrittäjänä toimiminen on siitä loistavaa, että hyvin tehdystä työstä voi jäädä hyvin pitkäkestoisia suhteita ja verkostoja! Aina sana kiertää hyvästä työstä, ja uusia asiakkaita on tullut itse etsimällä sekä vanhoista työympäristöistä. Esimerkiksi teen tällä kaudella koreografian kevytyrittäjänä edellisen seurani joukkueelle.

Tavallisena työpäivänäni nukun pitkään, ehkä noin kymmeneen asti. Sitten syön aamupalan ja juon pitkään kahvia. Kun olen heräillyt, käyn treenaamassa oman treenini, jonka jälkeen yleensä suunnittelen päivän treenin kausisuunnitelman pohjalta voimistelijoille. Tällä hetkellä harjoitukset tapahtuvat joko etänä Zoomin välityksellä tai ulkona.

Päivällä työskentelen noin viiden tunnin ajan iltapäiväkerhossa lasten kanssa touhuten ja siitä lähdenkin suoraan valmentamaan. Valmennus loppuu kello 20-20.30 aikaan.

Voimistelurenkaat kuntosalilla

Hienointa on olla osa jokaisen lapsen ja nuoren kasvutarinaa. On upeaa, miten jokaisessa harjoituksessa sekä jokaisena päivänä näkee edistystä ja kasvua. Voimistelijoiden onnistumiset saavat minut onnelliseksi. Elän mukana jokaista harjoitusta, kilpailua ja hetkeä.

Saan inspiraatiota toisista valmentajista ja erilaisista valmennustyyleistä. Katson paljon videoita muiden valmentajien harjoituksista. Sieltä löytyy yleensä uusia liikkeitä ja harjoitteita pankkiin! Rakastan myös uuden luomista, ja kilpailukoreografioiden tekeminen on todella inspiroivaa minulle.

Tavoitteita riittää ja niin myös mahdollisuuksia. Jonain päivänä toivon valmentavani kansainvälisesti sekä haluan saattaa voimistelijoitani heidän tavoitteisiinsa. Oli tavoite sitten mitali tai hyvä suoritus, uskon että tarpeeksi kovalla työllä ja laadukkaalla valmennuksella on mikä vain mahdollista! Haluaisin myös laajentaa toimintaani vuosien saatossa. Kenties joku päivä voin palkata useita valmentajia yritykseeni.

Uskon, että valmentaminen ja ylipäätään liikunta-ala on jatkuvasti kehittyvä, jonka takia on pysyteltävä perässä omatoimisella opiskelulla.

Motivaatio on erittäin korkealla, kun tekee sitä mitä rakastaa! Oppiminen ei ikinä lopu. Lähitulevaisuuden kehityskohteeni on uuden kielen opettelu.

Toisille kevytyrittäjille ja sen aloittamisesta kiinnostuneille haluan sanoa: älä mieti liikaa kevytyrittäjyyden aloittamista! Mitä enemmän mahdollisuutta miettii, se saattaa muuttua ajatuksena pelottavaksi. Rekisteröitymisen jälkeen yrittäjyyden aloittaminen on jo puoliksi tehty!

Kun löytää oman juttunsa, ei pitäisi lakata unelmoimasta. Uskallus kokeilla jotain uutta voi tuoda asioita mukanaan, joista ei olisi koskaan uskaltanut edes unelmoida.

Oonan löydät myös somesta!

Instagram: @oona.peltonen

Haluatko sinä jakaa kevytyrittäjätarinasi kanssamme?

Viikon kevytyrittäjä on UKKO.fi:n blogisarja, jossa nostamme esiin eri alojen kevytyrittäjiä. Onko sinulla oma tarina kevytyrittäjyydestä? Me tahdomme kuulla sen! Käy kertomassa tietosi lomakkeeseen täällä.

Milla-Maria Karvinen

Milla on kynäniekka ja esteetikko, joka innostuu uuden oppimisesta ja näyttävästä sisältömarkkinoinnista. Tuottamallaan sisällöllä hän haluaa inspiroida ihmisiä löytämään sen oman juttunsa ja hyödyntämään kykyjään työelämässä.

Muita artikkeleita aiheesta Yrittäjätarinat:

 • Yrittäjätarinat Ravintolasiivooja Susanna Lahtinen

  Olen Susanna, 41-vuotias nainen ja kahden aikuisen lapsen äiti Lahdesta. Mitä teet? Olen aina rakastanut siivoamista, ja aiemmin tosin työtä tehnyt enemmän myyntialalla, mutta alan työtilanne huono, joten ajauduin “vahingossa” ravintolasiivouksia tekemään. Miten päädyit kevytyrittäjäksi? Ensin siivosin Lahden keskustassa yhtä ravintolaa, minkä jälkeen minulle tarjottiin toista. Nyt minulla on jo kolme ravintolaa siivottavana! Vaikka työni on hyvin fyysistä ja herätykset…

  Lue lisää
 • Yrittäjätarinat Eläinlääkäri ja koulutettu hieroja Kirsi Zibelina Armassalo

  Viikon kevytyrittäjämme, eläinlääkäri Kirsi Zibelina Armassalo, hoitaa suurella sydämellä niin pienet kuin suuretkin eläinpotilaat! Kuka olet? Olen eläinlääkäri-koulutettu hieroja Kirsi Zibelina Armassalo. Toimin kevytyrittäjänä pisteessä Konitohtori Nalle Karhulassa, Kotkassa. Olen terveydenhuoltoeläinlääkäri usealle sikalalle. Teen mielelläni kotikäyntejä niin pien- kuin suureläimille. Mitä teet? Hoidamme Konitohtorin puolesta kaikkia eläimiä, niin isoja kuin pieniäkin. Repertoaariimme kuuluu kaikki perushoidot ja -leikkaukset sekä lisäksi fysioterapeuttiset…

  Lue lisää
 • Yrittäjätarinat Tuore yrittäjä Jake: “Rohkeutta on heittäytyä uusiin tilanteisiin”

  Kuvat: Jouni Ranta / Hotei Productions Helsinkiläinen Jake Vilmusenaho on entinen kevytyrittäjämme, joka on vastikään siirtynyt toiminimiyrittäjäksi. Tähän tilanteeseen hän on päätynyt seuraten omia intohimojaan seuraamalla omia unelmia ja kulkemalla päättäväisesti kohti omia tavoitteitaan. Jake huomasi jo nuorena haluavansa työskennellä itsenäisesti ja päästä toteuttamaan omia unelmiaan. Koska IT-ala oli kiinnostanut häntä lapsesta asti, hän lähti opiskelemaan datanomiksi. 20 ikävuoden kieppeillä…

  Lue lisää