Yrittäjyyskoulu

Aina kannattaa yrittää

Riitta Nyberg on monipuolisen ja inhimillisen markkinoinnin ammattilainen

viikon-kevytyrittaja-Riitta-Nyberg

Olen Riitta, joensuulainen jokapaikanhöylä. ? Lastuja lentelee verkkosivuille, esitteisiin ja radioon mainoksina. Äänimainokset ovatkin ollut loistava ytimöittämisen koulu – kertoa ydinviesti 20 sekuntiin käyttäen hyödyksi äänimaisemia, efektejä, musiikkia, arjen tilanteita tai dialogia!

Pohjimmiltaan olen humanisti, jota kiinnostaa maailmanparannus myös markkinoinnissa.

Kevytyrittäjyys sopii tämänhetkiseen elämäntilanteeseen ja aikaa jää myös ihmetellä maailman vauhtia ja vaarallisia tilanteita.

Mitä teet?

Toimin sisältötuottajana freelancer-pohjalla Tähti Viestinnän tiimissä ja olen mukana myös luomualoe-tuotteiden maahantuonnissa. Päiviin mahtuu kaikenlaista, tänään olen tuotteistanut erästä pian markkinoille tulevaa itsehoitovälinettä, suunnitellut Osuuskuntapäiviä ja ollut studiolla tekemässä mainosjinglelaulua. Joka päivä on omanlainen!

Miten päädyit kevytyrittäjäksi?

Kevytyrittäjyys sopii tämän hetkiseen elämäntilanteeseen ja aikaa jää myös ihmetellä maailman vauhtia ja vaarallisia tilanteita.

Millainen on tavallinen työpäiväsi?

Tavallisia työpäiviä ei oikeastaan ole, ellei joku isompi projekti vaadi esim. viikkoja kestävää tekstin rustaamista. Mutta pyrin siihen, että voin jakaa päivää eri hommiin oman olon ja vireystason mukaan… Jos ei ole luova olo, teen mekaanisempaa työtä ja jos taas ajatus lentää liiankin livakkaan, pyrin hyödyntämään sen uusien ideoiden työstämiseen.

Mikä on hienointa omassa työssäsi?

Vapaus on hienointa. Myös se, että voi toteuttaa töiden kautta omia arvojaan, erityisesti eettisyyden ja ekologisuuden näkökulmia.

Kevytyrittäjyys sopii tähän aikaan ja antaa vapautta sopia työajat ja -tehtävät. Parhaiten tämä sopii, jos on valmiita verkostoja ja selkeä erityisosaaminen.

Missä asioissa haluaisit kehittää itseäsi?

Pyrin kehittämään itseäni erityisesti raja-aidattomaan ajatteluun, sillä maailma tulee muuttumaan jo kahden seuraavan vuoden aikana huikeasti. Uusi ajattelu on jo alkanut… Riesana on vielä vanhan maailman korinat!

Olen ollut aina hyvä saattamaan asiat loppuun, mutta nyt on kehityttävä sietämään jatkuvaa virtaa ja muutosta; löydettävä se oma rauhaisa kolonsa, josta on hyvä tarkkailla ja tiedostaa, että juuri kun pääsit maaliin, alkaa uusi juoksukisa. Mutta itse voit päättää, mihin starttiin kannattaa lähteä ja mihin ei.

Terveisiä ja vinkkejä muille kevytyrittäjille ja sellaisiksi aikoville?

Kevytyrittäjyys sopii tähän aikaan ja antaa vapautta sopia työajat ja -tehtävät. Parhaiten tämä sopii, jos on valmiita verkostoja ja selkeä erityisosaaminen. Johdonmukainen ja kriittinen kannattaa olla – itsensä johtamisen taidot ovat tässä tärkeämpiä kuin peruspalkkatyössä.

Jos haluat lukea lisää Riitan osaamisesta, klikkaa itsesi tänne: www.viestintaa.com

Haluatko sinä Viikon Kevytyrittäjäksi?

Viikon kevytyrittäjä on UKKO.fi:n blogisarja, jossa nostamme esiin eri alojen kevytyrittäjiä. Onko sinulla oma tarina kevytyrittäjyydestä? Me tahdomme kuulla sen! Klikkaa ja täytä lomake.

Kirjoittaja: Pauliina Saukkonen

Pauliina on markkinointitiimin SEM- ja social media marketing -intoilija, joka inspiroituu hyvästä tiimihengestä ja taitavista työkavereista. Hän on vapaa-ajalla cup cake -leipuri ja rakastaa kaikkea visuaalista tekemistä sekä siskonpoikansa, valkoisen paimenkoiran, Fredin kanssa puuhaamista.

Muita artikkeleita aiheesta Yrittäjätarinat:

 • Yrittäjätarinat Viikon kevytyrittäjämme Krista on Ihmemutsi, joka vloggaa elämän pienistä hyvistä asioista

  Olen Krista Lomas, 36-vuotias keravalainen äiti ja vaimo sekä videovloggaaja sekä varhaiskasvattaja. Sain ensimmäisen yhteistyötarjouksen YouTuben kautta. En alkuun oikein tiennyt mitä tehdä. Otin yhteyttä UKKO.fi:hin ja siitä se sitten lähti! Mitä teet? Teen videoita YouTube-kanavalle nimeltä Ihmemutsi. Kanava on lifestylekanava ja teen videoita asioista, jotka kiinnostavat minua, kuten erityislapsen vanhemmuus, minimalismi, eettinen kuluttaminen sekä henkinen että fyysinen hyvinvointi. Opettelen…

  Lue lisää
 • Yrittäjätarinat Ansu Airas tekee monenlaista taidetta kevytyrittäjänä

  Olen turkulainen freelancer-kuvataiteilija. Tänä syksynä edustan muun muassa Blow Up -festivaaleilla, ensi vuonna Turku Saatanalle -festareilla sekä turkulaisessa teatterituotannossa visualistina ja kuvataiteilijana. Mitä teet? Teen taidemaalausta, graafista suunnittelua, piirustusta sekä tatuointitaidetta. Miten päädyit kevytyrittäjäksi? Tein alaa pidemmän aikaa harrastuspohjalta, ja päätoimen ohella oli helppoa ja todella kätevää antaa ammattilaisten hoitaa hallinnolliset asiat, kun itse saa vaan työskennellä! Hienointa työssäni on…

  Lue lisää
 • Yrittäjätarinat Janika ja Minna tekivät yhteisestä intohimostaan liiketoimintaa – Näin syntyi Kahden ystävän taide

  Oletko joskus pohtinut yritystoimintaa hyvän ystäväsi kanssa? Järvenpääläiset kevytyrittäjäkaverukset Minna (kuvassa vasemmalla) ja Janika kertovat tästä omia kokemuksiaan: he luovat ja myyvät yhdessä taidetta markkinointinimellä Kahden ystävän taide. Maalaaminen on ollut Janika Mitron, 28, ja Minna-Maija Kuitusen, 20, intohimo jo nuoresta iästä saakka. Alkuvuodesta 2021 he päättivät pitkän harkinnan jälkeen lopulta tuoda teoksensa myös yleisön nähtäväksi. Näin käynnistyi heidän yhteinen toimintansa, joka…

  Lue lisää