Arvioitu lukuaika: 2 minuuttia

Riitta Nyberg on monipuolisen ja inhimillisen markkinoinnin ammattilainen

viikon-kevytyrittaja-Riitta-Nyberg

Olen Riitta, joensuulainen jokapaikanhöylä. ? Lastuja lentelee verkkosivuille, esitteisiin ja radioon mainoksina. Äänimainokset ovatkin ollut loistava ytimöittämisen koulu – kertoa ydinviesti 20 sekuntiin käyttäen hyödyksi äänimaisemia, efektejä, musiikkia, arjen tilanteita tai dialogia!

Pohjimmiltaan olen humanisti, jota kiinnostaa maailmanparannus myös markkinoinnissa.

Kevytyrittäjyys sopii tämänhetkiseen elämäntilanteeseen ja aikaa jää myös ihmetellä maailman vauhtia ja vaarallisia tilanteita.

Mitä teet?

Toimin sisältötuottajana freelancer-pohjalla Tähti Viestinnän tiimissä ja olen mukana myös luomualoe-tuotteiden maahantuonnissa. Päiviin mahtuu kaikenlaista, tänään olen tuotteistanut erästä pian markkinoille tulevaa itsehoitovälinettä, suunnitellut Osuuskuntapäiviä ja ollut studiolla tekemässä mainosjinglelaulua. Joka päivä on omanlainen!

Miten päädyit kevytyrittäjäksi?

Kevytyrittäjyys sopii tämän hetkiseen elämäntilanteeseen ja aikaa jää myös ihmetellä maailman vauhtia ja vaarallisia tilanteita.

Millainen on tavallinen työpäiväsi?

Tavallisia työpäiviä ei oikeastaan ole, ellei joku isompi projekti vaadi esim. viikkoja kestävää tekstin rustaamista. Mutta pyrin siihen, että voin jakaa päivää eri hommiin oman olon ja vireystason mukaan… Jos ei ole luova olo, teen mekaanisempaa työtä ja jos taas ajatus lentää liiankin livakkaan, pyrin hyödyntämään sen uusien ideoiden työstämiseen.

Mikä on hienointa omassa työssäsi?

Vapaus on hienointa. Myös se, että voi toteuttaa töiden kautta omia arvojaan, erityisesti eettisyyden ja ekologisuuden näkökulmia.

Kevytyrittäjyys sopii tähän aikaan ja antaa vapautta sopia työajat ja -tehtävät. Parhaiten tämä sopii, jos on valmiita verkostoja ja selkeä erityisosaaminen.

Missä asioissa haluaisit kehittää itseäsi?

Pyrin kehittämään itseäni erityisesti raja-aidattomaan ajatteluun, sillä maailma tulee muuttumaan jo kahden seuraavan vuoden aikana huikeasti. Uusi ajattelu on jo alkanut… Riesana on vielä vanhan maailman korinat!

Olen ollut aina hyvä saattamaan asiat loppuun, mutta nyt on kehityttävä sietämään jatkuvaa virtaa ja muutosta; löydettävä se oma rauhaisa kolonsa, josta on hyvä tarkkailla ja tiedostaa, että juuri kun pääsit maaliin, alkaa uusi juoksukisa. Mutta itse voit päättää, mihin starttiin kannattaa lähteä ja mihin ei.

Terveisiä ja vinkkejä muille kevytyrittäjille ja sellaisiksi aikoville?

Kevytyrittäjyys sopii tähän aikaan ja antaa vapautta sopia työajat ja -tehtävät. Parhaiten tämä sopii, jos on valmiita verkostoja ja selkeä erityisosaaminen. Johdonmukainen ja kriittinen kannattaa olla – itsensä johtamisen taidot ovat tässä tärkeämpiä kuin peruspalkkatyössä.

Jos haluat lukea lisää Riitan osaamisesta, klikkaa itsesi tänne: www.viestintaa.com

Haluatko sinä Viikon Kevytyrittäjäksi?

Viikon kevytyrittäjä on UKKO.fi:n blogisarja, jossa nostamme esiin eri alojen kevytyrittäjiä. Onko sinulla oma tarina kevytyrittäjyydestä? Me tahdomme kuulla sen! Klikkaa ja täytä lomake.

Kirjoittaja: Pauliina Saukkonen

Pauliina on markkinointitiimin SEM- ja social media marketing -intoilija, joka inspiroituu hyvästä tiimihengestä ja taitavista työkavereista. Hän on vapaa-ajalla cup cake -leipuri ja rakastaa kaikkea visuaalista tekemistä sekä siskonpoikansa, valkoisen paimenkoiran, Fredin kanssa puuhaamista.

Muita artikkeleita aiheesta Yrittäjätarinat: