Intohimona stand up? – Tee haavesta totta!

Arvioitu lukuaika: 1 minuutti

Stand up-koomikon ura

Siintääkö haaveissa stand up -koomikon ura? Tee haaveesta totta! (Tai yritä ainakin!)

Ota keikka vastaan ja laskuta esiintymispalkkiot palkkana tilillesi – ilman yritystä.

Kevytyrittäjyys on koko ajan suositumpi tapa tienata hieman extraa tai kokeilla omaa liikeideaa; yhä useampi suomalainen tekee sivutöitä kevytyrittäjänä. Esimerkiksi juuri moni stand up -koomikko tai muu esiintyvä taiteilija on löytänyt UKKO.fi:n kautta keinon viettää aikaa oman intohimon, harrastuksen ja unelman parissa – ja ansaita sillä jopa hieman ekstraa! Miltä kuulostaisi vihdoin kokeilla siipiään ihan oikealla keikalla?

UKKO.fi on ratkaisu tähän!

Voit lähettää tekemästäsi työstä laskun keikan tilaajalle ilman, että sinun tarvitsee perustaa omaa yritystä. Verokorttia moni yritys ei ota vastaan, sillä se teettää paperitöitä ja vie aikaa. Kun toimit kevytyrittäjänä me hoidamme kaikki laskutukseen ja palkanmaksuun liittyvät paperityöt, kuten viranomaismaksut ja -ilmoitukset puolestasi.

Sinä voit keskittyä markkinoimaan osaamistasi, palvelemaan asiakkaita ja tekemään sitä mitä rakastat. Olipa se sitten stand up tai mitä tahansa muuta!

 • Päätä itse milloin, kenelle ja mihin hintaan työsi teet.
 • Et tarvitse omaa y-tunnusta, etkä ole kirjanpitovelvollinen
 • Hoidamme paperityöt puolestasi
 • Saat palkan tilillesi
 • Ei sitoumuksia – voit aloittaa jo tänään ja lopettaa milloin tahansa.

Luo itsellesi ilmainen käyttäjätili ja pääset heti luomaan ensimmäisen laskusi. Lasku on valmis alle viidessä minuutissa. Saat rahat palkkana tilillesi, kun asiakkaasi maksaa laskun. Helppoa ja vaivatonta!

Standup koomikko lavalla

Esiintyvä taiteilija ja arvonlisävero

Tiesitkö, että esiintyvän taiteilijan työ on arvonlisäverovapaata? Tämä tarkoittaa, ettei sinun tarvitse lisätä laskutushintaan arvonlisäveroa.

Luovien alojen Esim.

 • stand up -koomikko alv 0 %
 • juontaja alv 0 %
 • juontava dj alv 0 %
 • malli alv 0 %
 • muusikko alv 0 %
 • tanssija alv 0 %
 • taikuri alv 0 %

Jos olet epävarma siitä, mikä on tekemäsi työn ALV-kanta, voit kysyä neuvoa UKKO.fi:n asiakaspalvelusta.

Muita artikkeleita aiheesta Ammatit:

 • Ammatit Tarjoilija

  Tarjoilija, tee keikkoja kevytyrittäjänä! Kevytyrittäjyys on koko ajan suositumpi tapa tienata hieman extraa tai keikkailla eri toimeksiantajien välillä. Tarjoilija voi tehdä töitä useammalle ravintolalle ja laskuttaa tekemästä työstään kevytyrittäjänä. Mikset siis sinä lähtisi tekemään tarjoilijan töitä? Ilmoittele itsestäsi ravintoloille, kahviloille ja baareille ja ryhdy töihin! Voit lähettää tekemästäsi työstä laskun ilman, että sinun tarvitsee perustaa toiminimeä. Me hoidamme puolestasi kaikki…

  Lue lisää
 • Ammatit Eläintenhoitajaksi kevytyrittäjänä?

  Haluaisitko olla eläintenhoitaja koko- tai osa-aikaisesti? Eläintenhoitajaksi ryhtyminen on helppoa kevytyrittäjänä! Kevytyrittäjyys on koko ajan suositumpi tapa tienata hieman extraa tai kokeilla omaa liikeideaa ja siksi yhä useampi suomalainen tekee sivutöitä eläintenhoitajana. Moni eläinrakas on löytänyt UKKO.fi:n kautta keinon viettää aikaa näiden rakkaiden otusten parissa – ja ansaita samalla hieman ekstraa! Yksi heistä on Katri Saajanaho. ”Itselläni ei ole eläimiä…

  Lue lisää
 • Ammatit Eräopas – laskuta työsi UKKO.fi:n kautta

  Eräopas – laskuta työsi helposti ja joustavasti! Laskuttaminen UKKO.fi:n kautta onnistuu muutamassa minuutissa Suomessa erä- ja luonto-oppaita tarvitaan, sillä luontomatkailu maassamme kasvaa jatkuvasti. Opastusta eivät suinkaan kaipaa ainoastaan Suomen luontoa kauempaa katsomaan tulleet turistit, vaan myös esimerkiksi luonnonhelmaan kaipaavat kotimaan kaupunkilaiset. Työtä on siis tarjolla, mutta usein siitä pitäisi pystyä laskuttamaan esimerkiksi omalla toiminimellä. Entä jos omaa yritystä ei halua kuitenkaan heti…

  Lue lisää