Arvioitu lukuaika: 1 minuutti

Intohimona stand up? – Tee haavesta totta!

Stand up-koomikon ura

Siintääkö haaveissa stand up -koomikon ura? Tee haaveesta totta! (Tai yritä ainakin!)

Ota keikka vastaan ja laskuta esiintymispalkkiot palkkana tilillesi – ilman yritystä.

Kevytyrittäjyys on koko ajan suositumpi tapa tienata hieman extraa tai kokeilla omaa liikeideaa; yhä useampi suomalainen tekee sivutöitä kevytyrittäjänä. Esimerkiksi juuri moni stand up -koomikko tai muu esiintyvä taiteilija on löytänyt UKKO.fi:n kautta keinon viettää aikaa oman intohimon, harrastuksen ja unelman parissa – ja ansaita sillä jopa hieman ekstraa! Miltä kuulostaisi vihdoin kokeilla siipiään ihan oikealla keikalla?

UKKO.fi on ratkaisu tähän!

Voit lähettää tekemästäsi työstä laskun keikan tilaajalle ilman, että sinun tarvitsee perustaa omaa yritystä. Verokorttia moni yritys ei ota vastaan, sillä se teettää paperitöitä ja vie aikaa. Kun toimit kevytyrittäjänä me hoidamme kaikki laskutukseen ja palkanmaksuun liittyvät paperityöt, kuten viranomaismaksut ja -ilmoitukset puolestasi.

Sinä voit keskittyä markkinoimaan osaamistasi, palvelemaan asiakkaita ja tekemään sitä mitä rakastat. Olipa se sitten stand up tai mitä tahansa muuta!

 • Päätä itse milloin, kenelle ja mihin hintaan työsi teet.
 • Et tarvitse omaa y-tunnusta, etkä ole kirjanpitovelvollinen
 • Hoidamme paperityöt puolestasi
 • Saat palkan tilillesi
 • Ei sitoumuksia – voit aloittaa jo tänään ja lopettaa milloin tahansa.

Luo itsellesi ilmainen käyttäjätili ja pääset heti luomaan ensimmäisen laskusi. Lasku on valmis alle viidessä minuutissa. Saat rahat palkkana tilillesi, kun asiakkaasi maksaa laskun. Helppoa ja vaivatonta!

Standup koomikko lavalla

Esiintyvä taiteilija ja arvonlisävero

Tiesitkö, että esiintyvän taiteilijan työ on arvonlisäverovapaata? Tämä tarkoittaa, ettei sinun tarvitse lisätä laskutushintaan arvonlisäveroa.

Luovien alojen Esim.

 • stand up -koomikko alv 0 %
 • juontaja alv 0 %
 • juontava dj alv 0 %
 • malli alv 0 %
 • muusikko alv 0 %
 • tanssija alv 0 %
 • taikuri alv 0 %

Jos olet epävarma siitä, mikä on tekemäsi työn ALV-kanta, voit kysyä neuvoa UKKO.fi:n asiakaspalvelusta.

Muita artikkeleita aiheesta Ammatit:

 • Ammatit Kampaaja – myy työtäsi itsenäisesti!

  Kampaaja on Suomessa usein yrittäjä, jolla on oma liike tai sopimusyrittäjä eli niin sanotulla vuokratuolipaikalla kampaamossa. UKKO.fi mahdollistaa yrittäjämäisen työnteon ilman, että kampaajan täytyy heti perustaa omaa yritystä Myös keikkamainen työ onnistuu, eikä tutulekkaan tehtävää työtä kannata jättää laskuttamatta. Ammattimainen lopputulos ansaitsee myös korvauksen! Laskutuspalvelu on oiva väline yrittäjämäiseen toimimiseen; yritystä ei tarvitse yksittäisten keikkojen takia perustaa, vaan omaa osaamista…

  Lue lisää
 • Ammatit Tarjoilija, laskuta työsi helposti UKKO.fin avulla

  Tarjoilija, tee keikkoja kevytyrittäjänä! Kevytyrittäjyys on koko ajan suositumpi tapa tienata hieman extraa tai keikkailla eri toimeksiantajien välillä. Tarjoilija voi tehdä töitä useammalle ravintolalle ja laskuttaa tekemästä työstään kevytyrittäjänä. Mikset siis sinä lähtisi tekemään tarjoilijan töitä? Ilmoittele itsestäsi ravintoloille, kahviloille ja baareille ja ryhdy töihin! Voit lähettää tekemästäsi työstä laskun ilman, että sinun tarvitsee perustaa toiminimeä. Me hoidamme puolestasi kaikki…

  Lue lisää
 • Ammatit Kevytyrittäjyys opettajille

  Kevytyrittäjyys opettajille – hyödynnä tietotaitoasi laajemmin Opettajilla on tunnetusti paljon ammattitaitoa. Vaativa lukuvuosi vaatii veronsa, mutta moni kaipasi perus opetustyön rinnalle tai tilalle jotakin muuta. Kuinka hyödyntää omaa omaa ammattitaitoa laajemmin? Miltä kuulostaisi oman ammattitaidon hyödyntäminen ja lisätienestien hankkiminen omien aikataulujen, innostuksen ja jaksamisen mukaan? Kevytyrittäjänä opettaja voi jakaa omaa pitkän koulutuksen ja työkokemuksen kerryttämään osaamistaan ilman oman yrityksen perustamista. Voit…

  Lue lisää