Yrittäjyyskoulu

Aina kannattaa yrittää

Intohimona stand up? – Tee haavesta totta!

Stand up-koomikon ura

Siintääkö haaveissa stand up -koomikon ura? Tee haaveesta totta! (Tai yritä ainakin!)

Ota keikka vastaan ja laskuta esiintymispalkkiot palkkana tilillesi – ilman yritystä.

Kevytyrittäjyys on koko ajan suositumpi tapa tienata hieman extraa tai kokeilla omaa liikeideaa; yhä useampi suomalainen tekee sivutöitä kevytyrittäjänä. Esimerkiksi juuri moni stand up -koomikko tai muu esiintyvä taiteilija on löytänyt UKKO.fi:n kautta keinon viettää aikaa oman intohimon, harrastuksen ja unelman parissa – ja ansaita sillä jopa hieman ekstraa! Miltä kuulostaisi vihdoin kokeilla siipiään ihan oikealla keikalla?

UKKO.fi on ratkaisu tähän!

Voit lähettää tekemästäsi työstä laskun keikan tilaajalle ilman, että sinun tarvitsee perustaa omaa yritystä. Verokorttia moni yritys ei ota vastaan, sillä se teettää paperitöitä ja vie aikaa. Kun toimit kevytyrittäjänä me hoidamme kaikki laskutukseen ja palkanmaksuun liittyvät paperityöt, kuten viranomaismaksut ja -ilmoitukset puolestasi.

Sinä voit keskittyä markkinoimaan osaamistasi, palvelemaan asiakkaita ja tekemään sitä mitä rakastat. Olipa se sitten stand up tai mitä tahansa muuta!

 • Päätä itse milloin, kenelle ja mihin hintaan työsi teet.
 • Et tarvitse omaa y-tunnusta, etkä ole kirjanpitovelvollinen
 • Hoidamme paperityöt puolestasi
 • Saat palkan tilillesi
 • Ei sitoumuksia – voit aloittaa jo tänään ja lopettaa milloin tahansa.

Luo itsellesi ilmainen käyttäjätili ja pääset heti luomaan ensimmäisen laskusi. Lasku on valmis alle viidessä minuutissa. Saat rahat palkkana tilillesi, kun asiakkaasi maksaa laskun. Helppoa ja vaivatonta!

Standup koomikko lavalla

Esiintyvä taiteilija ja arvonlisävero

 

Tiesitkö, että esiintyvän taiteilijan työ on arvonlisäverovapaata? Tämä tarkoittaa, ettei sinun tarvitse lisätä laskutushintaan arvonlisäveroa.

Luovien alojen Esim.

 • stand up -koomikko alv 0 %
 • juontaja alv 0 %
 • juontava dj alv 0 %
 • malli alv 0 %
 • muusikko alv 0 %
 • tanssija alv 0 %
 • taikuri alv 0 %

Jos olet epävarma siitä, mikä on tekemäsi työn ALV-kanta, voit kysyä neuvoa UKKO.fi:n asiakaspalvelusta.

Muita artikkeleita aiheesta Ammatit:

 • Ammatit Metsurin työ kevytyrittäjänä

  Metsurit ja metsänhoitajat tekevät työkeikat helposti kevytyrittäjinä ja lähettävät laskun toimeksiantajalleen perustamatta omaa yritystä. Metsuri on metsän työntekijä ja ammattilainen. Työtehtävät vaihtelevat vuodenaikojen mukaan. Työt koostuvat mm. metsän istutuksesta, hakkuusta, parannustöistä ja suunnittelusta. Työt vaihtuvat paikasta toiseen ja toimeksiantajia saattaa olla useampia. Metsureille on nyt ja tulevaisuudessa kysyntää sillä suurien ikäluokkien siirtyessä eläkkeelle, suuri osa ammatinharjoittajista katoaa. Miksi UKKO.fi-laskutuspalvelu sopii…

  Lue lisää
 • Ammatit Tuutori

  Hallitsetko kouluaineen? Voit tienata tuutoroinnilla! Kevytyrittäjyys on koko ajan suositumpi tapa tienata hieman extraa tai kokeilla omaa liikeideaa, kun osaa jotain muita hyödyttävää. Jos hallitset jonkin kouluaineen tai pääsykoeaiheen hyvin, voit tukea ja auttaa toista opiskelussa ja laskuttaa siitä. Pääset helposti alkuun, kun kerrot osaamisestasi esimerkiksi lähikoulujen ilmoitustauluilla. Opettamiseen et tarvitse mitään erityisiä välineitä sillä oppikirjatkin saa helposti lainattua kirjastosta.…

  Lue lisää
 • Ammatit Kauneudenhoitoalan ammattilainen – laskuta ilman omaa yritystä!

  Meikkaa, maskeeraa, hoida ja huolittele – mutta älä stressaa paperitöistä Kauneudenhoitoala vaatii yrittäjähenkisyyttä ja kykyä palvella monenlaisia asiakkaita. Yrittäjähenkisyys ei kuitenkaan vaadi välttämättä oman yrityksen perustamista, sillä kevytyrittäminen sopii mainiosti myös meikkaajille, maskeeraajille ja muille kauneudenhoidon ammattilaisille. Meikkitaiteilija eli meikkaaja neuvoo asiakkaita kullekin sopivan meikkityylin teossa tavaratalon meikkipisteellä ja loihtii kauniita juhlameikkejä häihin ja muihin tilaisuuksiin. Maskeeraajan osaamisalueeseen sisältyy lisäksi kyky tehdä…

  Lue lisää