Arvioitu lukuaika: 2 minuuttia

Tiina Lindström muuttaa tiloja toimiviksi ja kauniiksi kevytyrittäjänä

viikon-kevytyrittaja-tiina-lindstrom

Olen Tiina Lindström, sisustaja, sisustussuunnittelija, projektinvetäjä ja remontoija Siuntiosta. Asun maalla omakotitalossa yhdessä avopuolisoni ja kissani kanssa.

Luonto ympärilläni saa minut voimaan hyvin Tutkin jo opintojen aikana, miten voisin työllistää itseni, niin ettei nyt ihan heti tarvitsisi perustaa omaa yritystä. Kevytyrittäjyys mahdollistaisi tämän!

Mitä teet?

Teen sisustuksia ja remontteja. Olin esimerkiksi pääsuunnittelijana ja koko projektinvetäjänä kesän mittaisessa toimistosuunnitteluprojektissa. 140m² toimisto Helsingin Alppilassa laitettiin lattiasta kattoon uusiksi yhdessä alihankkijan kanssa.

Projektissa oli kiireinen aikataulu, koska työntekijät palasivat lomilta elokuun alussa ja kaikki oli saatava valmiiksi ennen sitä.

Toimistossa, taukotilassa sekä neuvotteluhuoneessa käytettiin täysin ekologisia kierrätysmateriaaleista tehtyjä lattiamateriaaleja (tarkett) ja huoneilmaa puhdistavia maaleja (auro), joiden valmistuksessa ei ole käytetty ollenkaan muovia tai lisäaineita.

Työntekijät saivat aivan uudet ergonomiset sähköiset työpöydät, jotta pystyvät osan päivästään tehdä työt seisten. Työhyvinvointia ajatellen rakensimme toimistoon työntekijöille keinun, jonka avulla saadaan ajatukset hetkeksi pois työstä; silmät kirkkaina ja hymy huulilla saivat keinua.

Tiina Lindström sisustus

Miten päädyit kevytyrittäjäksi?

Tutkin jo opintojen aikana, miten voisin työllistää itseni, niin ettei nyt ihan heti tarvitsisi perustaa omaa yritystä. Kevytyrittäjyys mahdollistaisi tämän. Projektin myötä silmäni avautui, että töitähän voi tehdä ihan missä vain; mökillä, kotitoimistolla tai asiakkaan tiloissa.

Olen ollut viimeiset 20 vuotta kiinni toimistossa 8-16 ja työmatka päälle siihen, kellontarkkaa puuhaa ja siitä olisi hyvä jokaisen päästä pois.

Hienointa omassa työssäni on vapaus, ehdottomasti! Saa tehdä itsenäisesti päätöksiä ja arvostaa omaa tekemistä.

Millainen on tavallinen työpäiväsi?

Tavallista työpäivää ei ole, siinähän se juju onkin!

Mikä on hienointa omassa työssäsi?

Hienointa omassa työssäni on vapaus, ehdottomasti! Saa tehdä itsenäisesti päätöksiä ja arvostaa omaa tekemistä. Tuntea, kuinka oma työmoraali on vahvana mukana jokaisessa päivässä.

Missä asioissa haluaisit kehittää itseäsi?

Tällä alalla ei voi olla hiljainen kuuntelija, vaan on osattava esittää asiat oikein ja ymmärrettävästi. Olen introvertti ja haluaisin kehittää esiintymistaitojani.

Tiina Lindström sisustus 3

Terveisiä ja vinkkejä muille kevytyrittäjille?

Tämä on kyllä ollut huikea matka, itse jatkan tätä vaikka sivutoimisena ja suosittelen muillekin!

Tiinaan voit tutustua lisää ja tilata häneltä esimerkiksi sisustuskeikan ">sähköpostitse.

Haluatko sinä Viikon Kevytyrittäjäksi?

Viikon kevytyrittäjä on UKKO.fi:n blogisarja, jossa nostamme esiin eri alojen kevytyrittäjiä. Onko sinulla oma tarina kevytyrittäjyydestä? Me tahdomme kuulla sen! Klikkaa ja täytä lomake.

Kirjoittaja: Pauliina Saukkonen

Pauliina on markkinointitiimin SEM- ja social media marketing -intoilija, joka inspiroituu hyvästä tiimihengestä ja taitavista työkavereista. Hän on vapaa-ajalla cup cake -leipuri ja rakastaa kaikkea visuaalista tekemistä sekä siskonpoikansa, valkoisen paimenkoiran, Fredin kanssa puuhaamista.

Muita artikkeleita aiheesta Yrittäjätarinat:

 • Yrittäjätarinat Media-alan moniosaaja Kim Laine

  Kuka olet? Olen 29-vuotias stadilainen. Tuon leivän perheeni pöytään tekemällä kotisivuja, verkkokauppoja, printtimedian suunnittelutöitä, mainosvideoita sekä mm. sosiaalisen median ratkaisuja yrityksille. Teen töitä kotoa käsin, jonka ansiosta voin venyttää työpäivää sopivassa mittasuhteissa ja tarpeen vaatiessa iltaan. Omistaudun jokaiselle toimeksiannolle ja projektille 110 % enkä ylityöllistä itseäni samanaikaisesti useilla projekteilla. Pysyn aikatauluissa enkä myy sitä mitä asiakas haluaa ostaa vaan sitä mitä asiakas…

  Lue lisää
 • Yrittäjätarinat Sonja Suomela jakaa ihonhoitorutiinejaan ja esittelee tuotteita blogissaan nimeltä Purkkisirkus

  Olen hyvinkääläinen kosmetiikkabloggaaja. Blogini on vajaa kaksi vuotta vanha kosmetiikkaintoilijan purkkishow. Blogin kantavia teemoja ovat ihonhoito ja korealainen kosmetiikka sekä meikki- ja hiusjutut. Varsinainen päivätyöni on leikkaussalissa anestesiasairaanhoitajana. Mitä teet? Kirjoitan kosmetiikkablogia, jossa on esillä kosmetiikkauutuudet sekä vinkkejä oman ihonhoitoon ja meikkaukseen. Suuret intohimoni kosmetiikka ja ihonhoito näkyvät vahvasti blogissani. Miten päädyit kevytyrittäjäksi? Olen sen verran alussa bloggaajan taipaleellani, etten…

  Lue lisää
 • Yrittäjätarinat Kirjallisuusterapeutti Päivi auttaa ihmisiä tarinoiden ja sanojen avulla

  Turkulaista Päivi Kososta inspiroi ihmisten ja tarinoiden kanssa työskenteleminen. Kirjallistuusterapeuttina hän auttaa asiakkaitaan hahmottelemaan omia tarinoitaan. Taustalla on luovan kirjallisuusterapian menetelmä, jossa yhdistyy psykoterapia ja kirjallisuus, sanat ja tarinat. Päivi on kirjallisuustieteen tohtori ja dosentti, ja omaelämäkertojen tutkiminen ja kirjailijoiden elämäntarinat ovat olleet uran keskiössä pitkään. – Olen aina ollut kiinnostunut tarinoista. 2000-luvun alkupuolella mietin, että haluaisin olla kuitenkin enemmän…

  Lue lisää