Arvioitu lukuaika: 1 minuutti

Vaadimme rakennusalan kevytyrittäjyyteen yhteisiä pelisääntöjä

rakennusala-vastuullisuus2

Media on viime aikoina nostanut esiin rakennusalan kevytyrittäjyyteen liittyviä epäkohtia. Tämä langettaa varjon myös alalla eettisesti toimivien yrityksien ja toimijoiden päälle. UKKO.fi ei hyväksy minkäänlaista hyväksikäyttöä tai kevytyrittäjien epäeettistä kohtelua oli kyseessä palkkion maksu tai työturvallisuus.

UKKO.fi on koko kymmenvuotisen toimintansa ajan panostanut vahvasti käyttäjiensä ja samalla kaikkien itsenäisten yrittäjien etujen ajamiseen. Lisäksi kevytyrittäjyydellä on tärkeä rooli harmaan talouden torjunnassa.

– On erittäin hyvä, että aiheesta keskustellaan ja ihmisten tietoisuus tätä kautta parantuu. Haluamme kuitenkin muistuttaa, että kevytyrittäjyys ei ole ongelman ydin, vaan työntarjoajien piittaamattomuus, tietämättömyys tai tahalliset väärinkäytökset. Rakennusalalle tarvitaan pikaisesti selkeät pelisäännöt ja kaikkien toimijoiden on sitouduttava niiden noudattamiseen, kertoo UKKO-konsernin toimitusjohtaja Lauri Timgren.

UKKO.fi palveluiden kautta laskuttaa tuhansia rakennusalan ammattilaisia. UKKO.fi kannustaa Rakennusliittoa valistamaan toimeksiantajia sekä vaatimaan heitä vastuulliseen toimintaan kaikkien työtä tekevien henkilöiden kanssa.

– Kevytyrittäminen on tullut jäädäkseen ja on monelle työntekijälle sopiva tapa omalla työllä ansaitsemiseen. Toimimalla tunnettujen ja vastuunsa kantavien laskutuspalveluiden kanssa toimeksiantaja kantaa oman vastuunsa ja varmistaa, että ei ole tietämättään tukemassa harmaata taloutta, ihmiskauppaa ja nyt esille tulleen tapauksen kaltaista räikeää riistoa, lisää Lauri Timgren.

UKKO.fi on muiden Uusi työ ry:n jäsenyritysten tavoin sitoutunut noudattamaan toiminnassaan yhdistyksen eettisen toiminnan periaatteita.

Käytännön tasolla näiden eettisten periaatteiden noudattaminen näkyy Ukko.fin toiminnassa esimerkiksi siten, että käyttäjältä vaaditaan luotettava vahva tunnistautuminen ennen kuin hän voi aloittaa laskuttamisen UKKO Kevytyrittäjänä. Tämän myötä on mahdotonta rekisteröidä henkilöä kevytyrittäjäksi ilman hänen suostumustaan. Lisäksi UKKO.fi on vakuuttanut kevytyrittäjät YEL-, tapaturma- ja vastuuvakuutuksin ja opastamme heitä tunnistamaan työ- ja toimeksiantosuhteen erot.

– Me olemme yhteiskunnallisesti vastuullinen toimija. Asiakkaidemme taustasta riippumatta neuvomme heitä oman työn hinnoittelussa, veroasioissa ja eläkevakuutuksissa ja kauttamme saa myös esimerkiksi Valttikortin rakennustyömaille, Lauri Timgren.

Lue lisää:

UKKO.fi on vastuullinen toimija – näitä eettisiä periaatteita noudatamme

Rakennusala ja UKKO-turva – vakuutus 2 miljoonan korvauksiin asti

Muita artikkeleita aiheesta Ajankohtaista:

 • Ajankohtaista Lauri Timgren aloitti UKKO.fin konsernin uutena toimitusjohtajana 1.8.2022

  UKKO.fin konsernin toimitusjohtajana on aloittanut Lauri Timgren. Pitkän uran finanssi- ja rahoitusmaailmassa tehnyt Timgren aloitti uudessa tehtävässään 1.8.2022. – On erittäin hienoa, että saimme Laurin konsernimme johtoon. UKKO.fi on kasvanut 10 vuodessa kevytyrittäjille tutusta laskutuspalvelusta palvelemaan yhä suurempaa joukkoa erilaisia itsenäisiä yrittäjiä. Tulevaisuudessa haluamme tarjota entistä laajemmin palveluita ja työkaluja itsenäisille yrittäjille yritystoiminnan muodosta riippumatta sekä Suomessa että kasvavissa määrin…

  Lue lisää
 • Ajankohtaista Mitä me täällä oikein tehdään?

  Tällä viikolla asiakaspalvelussa on vastauksena kuulunut mm. “UKKO.fi asiakaspalvelussa Ukko”. Kehityspuolesta vastaavana olen työntänyt kädet saveen ja vastannut asiakaspalvelun kysymyksiin sekä puhelimessa, että sähköpostilla, jotta osaisimme tehdä palvelustamme entistä paremman.   Jotta kukaan meistä ei irtautuisi liikaa todellisuudesta, pyrimme kaikki toimimaan ajoittain asiakasrajapinnassa vastaten asiakaspalveluumme tuleviin kysymyksiin ja kehittäen palveluamme. Ilman asiakkaita ei olisi UKKO.fi:täkään. Mitä “kehityspäällikkö” tekee? Vastaan kokonaisvaltaisesti palvelumme…

  Lue lisää
 • Ajankohtaista Kevytyrittäjät tyytyväisiä taloustilanteesta huolimatta – vain 14,4 % nosti hintojaan vuonna 2022

  Inflaatio ja talouden varjoisat näkymät vaikuttavat arkeemme paitsi kauppaostoksilla, myös työelämässä. Vaikutuksilta ei säästytä toki yritysmaailmassakaan, mitä tukee uunituore selvityksemme kevytyrittäjyydestä vuonna 2022. Tällä kertaa painotimme vuotuisessa kyselyssämme etenkin talouteen liittyviä teemoja, kuten hinnoittelua. Vuodenvaihteessa järjestetty kevytyrittäjyyskysely pureutui erityisesti siihen, millaista kevytyrittäjyys oli vuonna 2022. Alan suurimpana toimijana meille on tärkeää ymmärtää, millaisia onnistumisia ja haasteita kevytyrittäjät kokevat arjessaan. Tälläkin…

  Lue lisää