Arvioitu lukuaika: 1 minuutti

Vaadimme rakennusalan kevytyrittäjyyteen yhteisiä pelisääntöjä

rakennusala-vastuullisuus2

Media on viime aikoina nostanut esiin rakennusalan kevytyrittäjyyteen liittyviä epäkohtia. Tämä langettaa varjon myös alalla eettisesti toimivien yrityksien ja toimijoiden päälle. UKKO.fi ei hyväksy minkäänlaista hyväksikäyttöä tai kevytyrittäjien epäeettistä kohtelua oli kyseessä palkkion maksu tai työturvallisuus.

UKKO.fi on koko kymmenvuotisen toimintansa ajan panostanut vahvasti käyttäjiensä ja samalla kaikkien itsenäisten yrittäjien etujen ajamiseen. Lisäksi kevytyrittäjyydellä on tärkeä rooli harmaan talouden torjunnassa.

– On erittäin hyvä, että aiheesta keskustellaan ja ihmisten tietoisuus tätä kautta parantuu. Haluamme kuitenkin muistuttaa, että kevytyrittäjyys ei ole ongelman ydin, vaan työntarjoajien piittaamattomuus, tietämättömyys tai tahalliset väärinkäytökset. Rakennusalalle tarvitaan pikaisesti selkeät pelisäännöt ja kaikkien toimijoiden on sitouduttava niiden noudattamiseen, kertoo UKKO-konsernin toimitusjohtaja Lauri Timgren.

UKKO.fi palveluiden kautta laskuttaa tuhansia rakennusalan ammattilaisia. UKKO.fi kannustaa Rakennusliittoa valistamaan toimeksiantajia sekä vaatimaan heitä vastuulliseen toimintaan kaikkien työtä tekevien henkilöiden kanssa.

– Kevytyrittäminen on tullut jäädäkseen ja on monelle työntekijälle sopiva tapa omalla työllä ansaitsemiseen. Toimimalla tunnettujen ja vastuunsa kantavien laskutuspalveluiden kanssa toimeksiantaja kantaa oman vastuunsa ja varmistaa, että ei ole tietämättään tukemassa harmaata taloutta, ihmiskauppaa ja nyt esille tulleen tapauksen kaltaista räikeää riistoa, lisää Lauri Timgren.

UKKO.fi on muiden Uusi työ ry:n jäsenyritysten tavoin sitoutunut noudattamaan toiminnassaan yhdistyksen eettisen toiminnan periaatteita.

Käytännön tasolla näiden eettisten periaatteiden noudattaminen näkyy Ukko.fin toiminnassa esimerkiksi siten, että käyttäjältä vaaditaan luotettava vahva tunnistautuminen ennen kuin hän voi aloittaa laskuttamisen UKKO Kevytyrittäjänä. Tämän myötä on mahdotonta rekisteröidä henkilöä kevytyrittäjäksi ilman hänen suostumustaan. Lisäksi UKKO.fi on vakuuttanut kevytyrittäjät YEL-, tapaturma- ja vastuuvakuutuksin ja opastamme heitä tunnistamaan työ- ja toimeksiantosuhteen erot.

– Me olemme yhteiskunnallisesti vastuullinen toimija. Asiakkaidemme taustasta riippumatta neuvomme heitä oman työn hinnoittelussa, veroasioissa ja eläkevakuutuksissa ja kauttamme saa myös esimerkiksi Valttikortin rakennustyömaille, Lauri Timgren.

Lue lisää:

UKKO.fi on vastuullinen toimija – näitä eettisiä periaatteita noudatamme

Rakennusala ja UKKO-turva – vakuutus 2 miljoonan korvauksiin asti

Muita artikkeleita aiheesta Ajankohtaista:

 • Ajankohtaista Ukon nimipäivänä 4.4. kannattaa yrittää

  Suomen suurin kevytyrittäjyyspalvelu UKKO.fi kannustaa kaikkia yrittämään huhtikuussa. Yrittämään mitä? No ihan mitä vaan, pääasia on, että yrittää! – Kulunut vuosi on ollut hyvin raskas monelle yrittäjälle ja uutiset ovat olleet lannistavia ja negatiivisia. Me haluamme tuoda jotain positiivista ihmisille. Autamme toteuttamaan erilaisia yrittämisiä, oli kyseessä sitten yritys opetella vihdoin soittamaan kitaraa, aloittaa laulaminen tai halu perustaa vaikka joku uusi…

  Lue lisää
 • Ajankohtaista Arvot ohjaavat UKKO.fi:n arjen toimintaa

  UKKO.fi:n arvot ovat olleet läsnä tekemisissämme koko yrityksen olemassaolon ajan. Vaikka arvoja ei valittaisi, heijastavat ne yrityksen työntekijöiden toimintaa. Toisaalta, vaikka arvot olisivatkin olemassa, mutta ne on valittu väärin perustein, voi olla ettei niille tee yhtään mitään. Miten arvot sitten tulisi valita ja mitä niillä oikein tehdään? Kerromme tässä postauksessa arvoista UKKO.fi:n omien arvojen kautta. Mihin arvoja tarvitaan? Arvot ohjaavat…

  Lue lisää
 • Ajankohtaista Miltä näyttää UKKO.fin asiakaspalvelijan työviikko? Milka piti Yrittäjyyskoululle päiväkirjaa

  Miltä näyttää UKKO.fin Toiminimiyrittäjiä asiakaspalvelussa auttavan Milkan työviikko? No ei ainakaan tylsältä! Sukella mukaan Milkan arkeen ja ylläty siitä, miten monipuolista asiakaspalvelijan työ voikaan kaikissa erilaisissa tilanteissa olla. Tällä viikolla vietetään kansainvälistä asiakaspalveluviikkoa. Maanantai / Kirjanpidon kiemuroiden selvittelyä Aamu alkaa teekupillisen keittämisellä ja aamupalaverilla, jossa pidetään pikakatsaus sekä oman tiimin viime viikon kuulumisiin että alkavan viikon tuleviin juttuihin. Katsauksen jälkeen…

  Lue lisää