Arvioitu lukuaika: 2 minuuttia

Viikon kevytyrittäjä Wicked Violetta opettaa pooserausta ja tanssia — “Tärkein tavoitteeni on saada naiset rakastumaan itseensä”

viikon-kevytyrittaja-wicked-violetta

Kuvat: Sami Nurmi

Olen 35-vuotias oman elämäni My Little Pony. Pidän kaikesta vähän sekopäisestä ja oudosta. Vedän Bombshell-intensiivitunteja sekä viikkotunteja syyslukukaudella Akaan Toijalassa sekä Kangasalla.

Luonteeltani olen ehkä hivenen äkkipikainen ja kyllästyn, jos mitään ei tapahdu, vaikka rutiinit tietyin paikoin ovatkin paikallaan. Valmistuin vuonna 2003 artesaaniksi ja olenkin toiminut myös käsityöläisyrittäjänä.

Askartelu, maalaus ja muu vie edelleen paljon aikaani — luovuus asuu sielussani.

Valitettavasti molempiin ranteisiini tuli krooninen rannetulehdus, joten oli parempi jättää kokoaikainen käsintyöskentely. Minulla on hurmuri aviomies, kaksi jääräpää poikaa sekä kaksi kissaa.

Mitä teet?

Bombshell-tuntien lisäksi pidän poseerausopetusta, Sensual dance – ja Sweat dance -tunteja. Toimin myös mallina ja stailistina sekä esiinnyn burleskilavoilla.

Tärkein tavoitteeni on saada naiset rakastumaan itseensä, arvostamaan itseään.

Palkkatöinä olen ollut nyt pari vuotta Finlaysonilla, mutta työt ovat pätkittäisiä ja tunnit vaihtelevat, joten omien töiden teko on hyvä lisä. Lisäksi Finlaysonilla on ollut hyvin joustavaa sen suhteen, että vuoroja on kuten pystyn tekemään. Aiemmin olen ollut mm. Iittalan pop-up -myymälän vastuumyyjä, mutta omat jutut alkoivat viedä niin paljon kalenterista tilaa, että ajatus oli, että lopetan kokonaan.

Lisäksi olen työskennellyt muun muassa taidetarvike-, maali-/tapettimyyjänä, tavaratalosomistajana, visualistina sekä vaatemyyjänä ja myymälän kakkosena.

Miten päädyit kevytyrittäjäksi?

Saamani stipendi taiteen harjoittamista varten oli iso potku takapuoleen myöskin aloittaa isommalla kädellä tuntien veto ja itsensä mainostaminen esimerkiksi paikallislehdessä. Kävi jopa niin, että Akaan viikkotunnit täyttyivät, ennen kuin ensimmäiset mainokset ehtivät lehtiin asti!

Tanssisalit- ja koulut ovat olleet kiinnostuneita tunneistani, mutta valmiutta palkata uusia opettajia kovinkaan herkästi ei ole. Siksipä päätin lähteä laskuttamaan UKKO.fi-palvelun kautta. Laskuttamalla UKKO.fi:n kautta itselläni on vapaus tehdä asiat kuten haluan, maksan saleille vain vuokraa niiden käytöstä. Yksityistunteja olen vetänyt ihan asiakkaiden kotonakin.

Kevytyrittäjyys oli helppo ja nopea tapa aloittaa tunnit palkkatöiden ohessa.

Millainen on tavallinen työpäiväsi?

Tavallinen työpäiväni alkaa sähköposteilla ja somen selaamisella. Päivään sisältyy viestejä, esiintymishakujen tekemistä ja tarjouspyyntöihin vastaamista. Mikäli kyseisenä päivänä on yksityistunteja tai viikkotunteja, tulee biisilistat varmistaa läppäriltä ja pakata tarvittavat jutut, kuten esimerkiksi pyllytyllit kasseihin oppilaita ajatellen.

Mikäli päivässä on tilaa, käyn läpi tuntien koreoita tarkemmin sekä mietin jo tulevia tunteja. Usein suunnitteilla on myös kuvauksia, joita tulee valmistella.

Mikä on hienointa omassa työssäsi?

Hienointa työssä on ihmiset ja luovuus. Se, miten saa muut innostumaan ja näkemään itsensä uusin silmin. Voin yhdistää töissä myös hullun luovan puolen itsestäni.

Missä haluaisit kehittää itseäsi?

Jos mahdollista, kävisin itse kaikilla tanssi- ja esiintymistunneilla mitä vain olisi tarjolla. Valitettavasti aika on kuitenkin rajallista. Myöskään talouspuolen parempi hallinta ei ehkä olisi pahitteeksi. Olen kyllä käynyt muun muassa yrittäjäkurssin, ja ymmärrystä löytyy – pääsen kuitenkin helpolla UKKO.fi-palvelun kanssa.

Terveisiä ja vinkkejä muille kevytyrittäjille?

UKKO.fi:n käyttöönotto on todella helppoa ja vaivatonta. Kaikki asiat kerrotaan selkeästi ja jos jokin ei avaudu, apua saa heti ja se on ystävällistä. Hieno tapa tehdä siis virallisesti jotakin ihan omaa, ilman paineita kirjanpidollisista asioista.

Uskaltakaa vain mainostaa osaamistanne, niin ihmiset löytävät luoksenne!

Lue lisää Wicked Violettasta!

Haluatko sinä Viikon Kevytyrittäjäksi?

Viikon kevytyrittäjä on UKKO.fi:n blogisarja, jossa nostamme esiin eri alojen kevytyrittäjiä. Onko sinulla oma tarina kevytyrittäjyydestä? Me tahdomme kuulla sen! Klikkaa ja täytä lomake.

Kirjoittaja: Saara Teirivaara

Saara tuottaa sanoja, kuvia ja tarpeen tullen melkeinpä mitä tahansa muuta jota markkinoinnin maailmassa saattaa tarvita. Erityisen lähellä tämän some-Picasson sydäntä ovat Instagram, lämmin sää, valkoiset tennarit ja kaikki visuaaliset asiat.

Muita artikkeleita aiheesta Yrittäjätarinat:

 • Yrittäjätarinat Kesäiset kevytyrittäjät: Susanna Leinonen johdattaa asiakkaansa Tampereen kattojen ylle

  Toinen kesäinen kevytyrittäjämme Susanna Leinonen ryhtyi elämysoppaaksi, kun hänen työnhakunsa keskeytyivät koronakevään aikana. Tämän ohessa hän toimii somemarkkinoijana ja suorittaa viimeistä opiskeluvuottaan. Susanna kehottaa kaikkia nauttimaan rankan kevään jälkeen täysin rinnoin Suomen kesästä ja hyödyntämään kotimaisten yrittäjien palveluita. Olen Susanna, 33-vuotias kevytyrittäjä Ylöjärveltä. Teen elämysoppaan töitä Tampereen Finlaysonilla Roofwalkilla sekä somemarkkinointia Niitty-Seppälän kesätorille. Tällä hetkellä teen töitä Tampereen lisäksi Pälkäneellä.…

  Lue lisää
 • Yrittäjätarinat Freelancer sisällöntuottaja Anna-Katariina: "Jokainen kevytyrittäjänä laskutettu työ vie minua kohti unelmaani"

  UKKO-kevytyrittäjä Anna-Katariina Maksimoff toimii päivätyönsä ohessa sisällöntuottajana ja toimittajana. Muille alan freelancer-töistä kiinnostuneille hän haluaa huomauttaa, että eteen saattaa tulla keikkoja miltä aihealueelta tahansa; siksi kannattaa varautua jatkuvaan taustatyöhön, asioiden selvittelyyn ja uuden opetteluun. Hei! Olen Anna-Katariina, 29-vuotias tamperelainen sisällöntuottaja, jonka juuret ovat journalismissa ja mieli tiukasti markkinoinnissa. Päivätyönäni teen asiakasviestintää, ja kevytyrittäjänä työni koostuvat sisällöntuotannosta ja toimittajan töistä. Kirjoitan…

  Lue lisää
 • Yrittäjätarinat Kevytyrittäjyys herätti Lassin mielenkiinnon yrittäjyyteen – musiikkialan monitoimimies on nyt myös toimitusjohtaja

  Olen Lassi Silventoinen ja myyn muusikoita keikoille. Olen myös laulaja, saksofonisti, pianisti ja toimitusjohtaja Lassin Palvelut Oy:ssä. Toiminta perustuu itse valitsemaani tasokkaaseen verkostoon, jossa muusikoista kootaan bändejä erinäisiin tilaisuuksiin. Soitan itse mukana suurimmalla osalla keikoista. Kesätöissä ja armeijassa minun oli vähän vaikea ottaa vastaan käskyjä, joille ei ollut hyviä perusteita. Nyt yrittäjänä olen itseni pomo! Parasta on myös se, töitä…

  Lue lisää