Arvioitu lukuaika: 2 minuuttia

Maikki Kiilavuo kouluttaa eläimiä käyttäytymisanalyysia hyödyntäen

Maikki-Kiilavuo-1

Kuka olet?

Hei vaan! Olen Maikki Kiilavuo, eläintenkouluttaja Haminasta. Olen suorittanut ammattitutkinnon ja tällä hetkellä jatkan opintojani alalla käyttäytymisanalyysiperusteisessa eläinkouluttajien koulutuksessa Tampereen Yliopistossa.

Olen työntekijänä kahdessa eri yrityksessä, mutta rakkaudesta eläimiin, niiden hyvinvointiin ja sen parantamiseen kouluttamisen keinoin, aloitin vähän aikaa sitten kevytyrittäjänä UKKO.fi-palvelun avulla.

Minulla on myös päivätöitä, joten kevytyrittäjyys oli nopea ja helppo väylä päästä tekemään työtä, jossa jonain päivänä toivottavasti työllistän itseni kokonaan.

Mitä teet?

Teen konsultaatioita, kouluttamista ja ohjeistamista ongelmatilanteissa, ryhmäkoulutuksia, kursseja ja luentoja kysynnän mukaan. Esimerkiksi hihnakäyttäytymiseen, yksinoloon ja käsittelyyn liittyvät tapaukset ovat koirien parissa yleisiä, kun taas hevosilla lastaamiseen liittyvät ongelmatilanteet.

Miten päädyit kevytyrittäjäksi?

Minulla on myös päivätöitä, joten kevytyrittäjyys oli nopea ja helppo väylä päästä tekemään työtä, jossa jonain päivänä toivottavasti työllistän itseni kokonaan. Opintojen ja monien töiden ohella kevytyrittäminen on toiminut kohdallani mainiosti.

Millainen on tavallinen työpäiväsi?

Aloittelen vasta aktiivisempaa toimintaa, mutta tähän asti tavallinen työpäiväni on yleensä antoisa ja työn tulokset ovat heti nähtävissä. Joskus tulee eteen myös harmillisia päiviä, kun joudunkin ohjaamaan eläimen omistajan esimerkiksi eläinlääkäriin; koen sen kuitenkin olevan tärkeä osa tätä työtä, sillä asioiden parantamiseksi on oltava rehellinen niin itselleen kuin asiakkaille.

Hienointa työssäni on onnistumisen tunne, kun eläin ja omistaja alkavat puhaltaa yhteen hiileen ja ymmärtää toisiaan.

Mikä on hienointa omassa työssäsi?

Hienointa työssäni on onnistumisen tunne, kun eläin ja omistaja alkavat puhaltaa yhteen hiileen ja ymmärtää toisiaan. Ensimmäiset kurssit ovat vasta alkamassa, mutta jo niiden suunnittelu on ollut mitä hauskinta.

Missä asioissa haluaisit kehittää itseäsi?

Eläimistä ei kenties koskaan voi tietää kaikkea, mutta kehitän tietojani ja taitojani jatkuvasti erilaisten koulutusten ja luentojen parissa tähdäten korkealle sekä ammatinharjoittajana että asiakaspalvelijana.

Terveisiä ja vinkkejä muille kevytyrittäjille ja sellaisiksi aikoville?

Olen uusi kevytyrittäjyydessä, mutta haluan toivotella kaikille ihanaa kesää, tsemppiä toimintaan ja paljon onnistumisia työn parissa!

Maikin viralliset sivut vasta tekevät tuloaan, mutta sillä välin saat häneen yhteyden mailitse osoitteesta: maikki.kiilavuo@gmail.com

Haluatko sinä Viikon Kevytyrittäjäksi?

Viikon kevytyrittäjä on UKKO.fi:n blogisarja, jossa nostamme esiin eri alojen kevytyrittäjiä. Onko sinulla oma tarina kevytyrittäjyydestä? Me tahdomme kuulla sen! Klikkaa ja täytä lomake.

Kirjoittaja: Pauliina Saukkonen

Pauliina on markkinointitiimin SEM- ja social media marketing -intoilija, joka inspiroituu hyvästä tiimihengestä ja taitavista työkavereista. Hän on vapaa-ajalla cup cake -leipuri ja rakastaa kaikkea visuaalista tekemistä sekä siskonpoikansa, valkoisen paimenkoiran, Fredin kanssa puuhaamista.

Muita artikkeleita aiheesta Yrittäjätarinat:

 • Yrittäjätarinat “Saan rakentaa itseni näköistä palvelua” – Katja hyödyntää osaamistaan kevytyrittäjänä

  Katja Blomqvist, stailaaja, sisustussuunnittelija, ompelija, valokuvaaja ja sisustusalan moniosaaja sekä vapaa-aikana myös palveluskoiraharrastaja. Mitä teet? Teen asuntojen myyntistailauksia, sisustussuunnittelua, sisustustekstiilien suunnittelua ja valmistusta sekä huonekalujen tuunausta ja valokuvausta. Miten päädyit kevytyrittäjäksi? Ennen sisustusalalle siirtymistä olen työskennellyt lähes 20 vuotta turvallisuus- ja kiinteistöautomaatioalan eri tehtävissä. Kiinnostus sisustamiseen on aina ollut olemassa ja osallistuminen sisustussuunnittelukoulutukseen vahvisti ajatusta alalla työskentelemisestä. Kuitenkin, vasta pitkäaikainen…

  Lue lisää
 • Yrittäjätarinat Eläinlääkäri ja koulutettu hieroja Kirsi Zibelina Armassalo

  Viikon kevytyrittäjämme, eläinlääkäri Kirsi Zibelina Armassalo, hoitaa suurella sydämellä niin pienet kuin suuretkin eläinpotilaat! Kuka olet? Olen eläinlääkäri-koulutettu hieroja Kirsi Zibelina Armassalo. Toimin kevytyrittäjänä pisteessä Konitohtori Nalle Karhulassa, Kotkassa. Olen terveydenhuoltoeläinlääkäri usealle sikalalle. Teen mielelläni kotikäyntejä niin pien- kuin suureläimille. Mitä teet? Hoidamme Konitohtorin puolesta kaikkia eläimiä, niin isoja kuin pieniäkin. Repertoaariimme kuuluu kaikki perushoidot ja -leikkaukset sekä lisäksi fysioterapeuttiset…

  Lue lisää
 • Yrittäjätarinat Kolarissa asuva Tiia nauttii yrittäjyydestä – ”Yrittäjyys vaan on niin minun luonnossa”

  Tiia Savelius, 32, on omien sanojensa mukaan jokapaikanhöylä, joka osaa vaikka mitä ja opettelee jatkuvasti lisää. Hän asuu Ylläksen kupeessa Kolarissa ja toimii sieltä käsin monen eri alan yrittäjänä. ”Mie olen päättänyt jo joskus tosi nuorena, että mie en työttömäksi jää ikinä.” Koulutukseltaan Tiia on taidekasvatuksen maisteri, jonka sivuaineisiin lukeutui varhaiskasvatus, erityispedagogiikka, museologia, taidehistoria sekä saksan kieli ja kulttuuri. Heti…

  Lue lisää