Arvioitu lukuaika: 2 minuuttia

Työkit-palvelun perustaja Emilia Olkoniemi antaa asiakkailleen työkalut työnhakuprosessiin

viikon-kevytyrittaja-emilia-olkoniemi

Viikon kevytyrittäjämme Emilia Olkoniemi on työnhakuvalmentaja ja Työkit-palvelun perustaja. Hänen missionaan on auttaa jokaista löytämään oma unelmien työpaikkansa!

Valokuvaaja: Pauli Huutonen

Mitä teet?

Päivätyössäni toimin asiakaspalvelun ja markkinoinnin tehtävissä terveysalan yrityksessä. Kevytyrittäjänä annan työkaluja työnhakuun: palveluihini kuuluvat yksilölliset CV:t ja työhakemustsekkaukset.

Autan CV:n ja työhakemuksen sisällöllisissä ja ulkonäöllisissä seikoissa, kuten asettelussa, oman osaamisen tunnistamisessa ja sanoittamisessa, sekä henkilöbrändäyksessä.

Tavoitteenani on, että asiakas saa konkreettisia neuvoja ja uusia oivalluksia, jonka avulla hän pääsee lähemmäksi unelmien työpaikkaansa. Uutuuspalveluna on valmis CV-pohja, joka antaa konkreettisia vinkkejä CV:n asetteluun ja sisältöön.

Miten päädyit kevytyrittäjäksi?

Halusin jakaa neuvojani ja kerryttämääni tietämystäni työnhausta eteenpäin, joten kevytyrittäjyys tuntui juuri oikealta vaihtoehdolta. Kevytyrittäjänä pääsen testaamaan omaa liiketoimintaa helposti ja vaivattomasti. Yrittäjyydessä kiehtoo myös sen vapaus ja vastuu.

UKKO.fi-kevytyrittäjyys on mahtava alusta testata ja aloittaa oma yritystoiminta! Parasta on, että paperinpyörittely jää muille, ja voin keskittyä täysillä itseäni innostavaan toimintaan.

Millainen on tavallinen työpäiväsi?

Kevytyrittäjänä vapaus on yksi parhaimpia puolia. Voin tehdä työtäni missä ja milloin haluan!

Minun ei tarvitse kuin aukaista läppäri ja alkaa töihin. CV ja työhakemustsekkauksien lisäksi teen postauksia Työkitin Instagramiin, kirjoitan blogikirjoituksia ja kehitän Työkitin toimintaa.

Emilian Instagram-tili

Mikä on hienointa omassa työssäsi?

Ihmisten auttaminen. Se, että voin omalla työpanoksellani tuoda jotain hyödyllistä toiselle, lämmittää sydäntäni. Isoimmat onnistumisen ja ilon tunteet tunnen, kun asiakas kertoo, että hänet on valittu työhaastatteluun. Silloin oma työ konkretisoituu ja jaettu ilo asiakkaan kanssa on paras ilo.

Minua inspiroi nähdä, kuinka asiakas oivaltaa jotain uutta työnhausta ja hän pääsee viemään käytäntöön uusia oppejaan. Työttömyys ja siihen liittyvät ilmiöt koskettavat, koska olin itse valmistuttuani työtön pari kuukautta. Nyt haluan jakaa kerryttämiäni oppeja myös muille.

Uskon, että jokaiselle löytyy työelämässä oma paikka, jossa pääsee loistamaan omien vahvuuksien avulla!

Missä asioissa haluaisit kehittää itseäsi?

Näen kehittämisen ja oppimisen paikkoja jatkuvasti. Tällä hetkellä olen erityisen kiinnostunut psykologiasta ja työhyvinvoinnista. Haluaisin myös kehittyä myynnissä – omien palveluiden myyntiprosessin läpivienti tuntuu välillä haastavalta.

Terveisiä ja vinkkejäsi muille kevytyrittäjille

Kannustan kaikkia toteuttamaan omia intohimon kohteitaan. Varsinkin kevytyrittäjyydessä riskejä ei liiammin ole, joten miksi et yrittäisi? Omien kiinnostusten kohteiden kanssa työskentely ja vapaus päättää omasta tekemisestä palkitsee mielettömästi. Rohkeasti siis omia unelmia kohti!

Emilian ja Työkitin löydät somesta:

Haluatko sinä Viikon Kevytyrittäjäksemme?

Viikon kevytyrittäjä on UKKO.fi:n blogisarja, jossa nostamme esiin eri alojen kevytyrittäjiä. Onko sinulla oma tarina kevytyrittäjyydestä? Me tahdomme kuulla sen! Klikkaa ja käy täyttämässä lomake täällä.

Muita artikkeleita aiheesta Yrittäjätarinat:

 • Yrittäjätarinat Luovan alan monitoimityöläinen Anu: “Töitä valitessa täytyy kuunnella vaistoa ja sydäntä!”

  Anu Kovalainen on pian 33-vuotias luovan alan monitoimityöläinen Kainuusta. Anun kipinä luovan alan töihin syntyi jo hyvin pienenä, sillä suku on täynnä taiteellisesti lahjakkaita ihmisiä. Anu kertoo kaikenlaisen itseilmaisun taiteen keinoin olleen hänelle luontevaa jo lapsena: “Piirsin paljon jo aivan pienenä – piirustuspaperia meillä riitti, olihan isä töissä paperitehtaalla. Kirjoitin myös paljon runoja, novelleja ja mitä milloin mieleeni juolahti sekä…

  Lue lisää
 • Yrittäjätarinat Katariina Valkeinen valmentaa pk-yritykset voittoon markkinoinnin haasteissa!

  Kuvaaja: Soluna Image Vuoden 2021 ensimmäinen viikon kevytyrittäjämme on markkinoinnin moniottelija Katariina Valkeinen. Hänellä on pitkä markkinoinnin työkokemus, jota hän nykyisin hyödyntää konsultoiden pieniä ja keskisuuria yrityksiä. Katariinalla on myös oma Ketterä-niminen palvelu, jonka sivuilla hän jakaa hyödyllisiä vinkkejä markkinointiin. Hän kertoo motivoituvansa siitä, kuinka hän pääsee näkemään työnsä tulokset konkreettisesti: “Nautin, kun sain vaikuttaa myynnin kasvuun ja yrityksen menestykseen!”…

  Lue lisää
 • Yrittäjätarinat Digimarkkinoija Heidi Hentula aloitti liiketoimintansa kevytyrittäjänä – "Näin saan tuntumaa yrittäjyyteen"

  Kuka olet? Olen Heidi Hentula, digimarkkinoinnin ammattilainen joka asustelee Helsingissä. Olen toiminut erilaisissa markkinoinnin tehtävissä noin kymmenen vuotta. Mitä teet? Toimin tällä hetkellä osa-aikaisena digimarkkinoinnin strategina pilvipalveluyrityksessä ja palkkatyön ohessa teen digimarkkinoinnin konsultointia ja pidän digimarkkinoinnin koulutuksia. Digimarkkinoinnin kanavat, joissa olen auttanut asiakkaitani, ovat mm. hakusanamainonta, Facebook-, Twitter- ja LinkedIn-mainonta. Kevytyrittäjyys sopi tähän kokeiluun erinomaisesti, sillä vielä tässä vaiheessa minun…

  Lue lisää