Yrittäjyyskoulu

Aina kannattaa yrittää

Työkit-palvelun perustaja Emilia Olkoniemi antaa asiakkailleen työkalut työnhakuprosessiin

viikon-kevytyrittaja-emilia-olkoniemi

Viikon kevytyrittäjämme Emilia Olkoniemi on työnhakuvalmentaja ja Työkit-palvelun perustaja. Hänen missionaan on auttaa jokaista löytämään oma unelmien työpaikkansa!

Valokuvaaja: Pauli Huutonen

Mitä teet?

Päivätyössäni toimin asiakaspalvelun ja markkinoinnin tehtävissä terveysalan yrityksessä. Kevytyrittäjänä annan työkaluja työnhakuun: palveluihini kuuluvat yksilölliset CV:t ja työhakemustsekkaukset.

Autan CV:n ja työhakemuksen sisällöllisissä ja ulkonäöllisissä seikoissa, kuten asettelussa, oman osaamisen tunnistamisessa ja sanoittamisessa, sekä henkilöbrändäyksessä.

Tavoitteenani on, että asiakas saa konkreettisia neuvoja ja uusia oivalluksia, jonka avulla hän pääsee lähemmäksi unelmien työpaikkaansa. Uutuuspalveluna on valmis CV-pohja, joka antaa konkreettisia vinkkejä CV:n asetteluun ja sisältöön.

Miten päädyit kevytyrittäjäksi?

Halusin jakaa neuvojani ja kerryttämääni tietämystäni työnhausta eteenpäin, joten kevytyrittäjyys tuntui juuri oikealta vaihtoehdolta. Kevytyrittäjänä pääsen testaamaan omaa liiketoimintaa helposti ja vaivattomasti. Yrittäjyydessä kiehtoo myös sen vapaus ja vastuu.

UKKO.fi-kevytyrittäjyys on mahtava alusta testata ja aloittaa oma yritystoiminta! Parasta on, että paperinpyörittely jää muille, ja voin keskittyä täysillä itseäni innostavaan toimintaan.

Millainen on tavallinen työpäiväsi?

Kevytyrittäjänä vapaus on yksi parhaimpia puolia. Voin tehdä työtäni missä ja milloin haluan!

Minun ei tarvitse kuin aukaista läppäri ja alkaa töihin. CV ja työhakemustsekkauksien lisäksi teen postauksia Työkitin Instagramiin, kirjoitan blogikirjoituksia ja kehitän Työkitin toimintaa.

Emilian Instagram-tili

Mikä on hienointa omassa työssäsi?

Ihmisten auttaminen. Se, että voin omalla työpanoksellani tuoda jotain hyödyllistä toiselle, lämmittää sydäntäni. Isoimmat onnistumisen ja ilon tunteet tunnen, kun asiakas kertoo, että hänet on valittu työhaastatteluun. Silloin oma työ konkretisoituu ja jaettu ilo asiakkaan kanssa on paras ilo.

Minua inspiroi nähdä, kuinka asiakas oivaltaa jotain uutta työnhausta ja hän pääsee viemään käytäntöön uusia oppejaan. Työttömyys ja siihen liittyvät ilmiöt koskettavat, koska olin itse valmistuttuani työtön pari kuukautta. Nyt haluan jakaa kerryttämiäni oppeja myös muille.

Uskon, että jokaiselle löytyy työelämässä oma paikka, jossa pääsee loistamaan omien vahvuuksien avulla!

Missä asioissa haluaisit kehittää itseäsi?

Näen kehittämisen ja oppimisen paikkoja jatkuvasti. Tällä hetkellä olen erityisen kiinnostunut psykologiasta ja työhyvinvoinnista. Haluaisin myös kehittyä myynnissä – omien palveluiden myyntiprosessin läpivienti tuntuu välillä haastavalta.

Terveisiä ja vinkkejäsi muille kevytyrittäjille

Kannustan kaikkia toteuttamaan omia intohimon kohteitaan. Varsinkin kevytyrittäjyydessä riskejä ei liiammin ole, joten miksi et yrittäisi? Omien kiinnostusten kohteiden kanssa työskentely ja vapaus päättää omasta tekemisestä palkitsee mielettömästi. Rohkeasti siis omia unelmia kohti!

Emilian ja Työkitin löydät somesta:

Haluatko sinä Viikon Kevytyrittäjäksemme?

Viikon kevytyrittäjä on UKKO.fi:n blogisarja, jossa nostamme esiin eri alojen kevytyrittäjiä. Onko sinulla oma tarina kevytyrittäjyydestä? Me tahdomme kuulla sen! Klikkaa ja käy täyttämässä lomake täällä.

Muita artikkeleita aiheesta Yrittäjätarinat:

 • Yrittäjätarinat Piia on aktiivinen luontoihminen, joka rakastaa ihmisten parissa työskentelyä

  Hei! Olen Piia Ratava, 35-vuotias, monella eri alalla työskennellyt luontoimmeinen. Koulutukseltani olen mm. erä- ja luonto-opas, luonto-ohjaaja, yrttineuvoja ja eläintenhoitaja. Asiakaspalvelu, ympäristökasvatus ja vapaaehtoistyöt ovat myös iso osa työhistoriaani. Tärkeimmät kouluttajani ovat kolme rakasta poikaani ? Tällä hetkellä asustelen Kuopiossa, mutta kotipaikkani on kauniin Oulujärven rannalla. Mitä teet? Järjestän opastettuja luontoretkiä, -kursseja, kerhoja vaikkapa Tyhy-päiville tai synttäri- ja polttariporukoille. Erityisen…

  Lue lisää
 • Yrittäjätarinat Erika Leppäkari tekee työkseen lempiharrastustaan

  Olen Erika, pian 21 vuotta täyttävä tamperelainen. Teen suurin piirtein kaikkea luovaa vapaa-ajallani, mutta en ikinä olisi ajatellut tekeväni niitä työkseni! Mitä teet? Tähän mennessä olen piirtänyt ja paljon. Tämän lisäksi näyttelen, laulan, tanssin, kirjoitan ja valokuvaan. Kevytyrittäjänä on parasta se, että pystyy itse määrittelemään työaikansa, ainakin asiakkaan määräämissä rajoissa. Miten päädyit kevytyrittäjäksi? Sain työtilauksen eräältä tutultani ja sen mahdollistaminen…

  Lue lisää
 • Yrittäjätarinat YouTuben avulla täysipäiväiseksi yrittäjäksi – Kuukauden yrittäjä Eetu Pesonen

  Kuka olet ja mitä teet työksesi? Eetu Pesonen, netissä tuttavallisemmin eeddspeaks. Tuotan sisältöä Youtubeen ja muihin sosiaalisen median kanaviin. Jaan elämääni, arkeani, ajatuksiani ja kokemuksiani yli 300 000 seuraajalle Youtubessa jo kahdeksatta vuotta. Olen vuosien saatossa rakentanut eeddspeaks brändiäni siihen pisteeseen, että voin täysipäiväisesti elättää itseni sen avulla. Toteutan paljon kaupallisia yhteistöitä eli mainossisältöjen tuottamista kanavissani sekä puhujaesiintymisiä erilaisissa tapahtumissa.…

  Lue lisää