Työkit-palvelun perustaja Emilia Olkoniemi antaa asiakkailleen työkalut työnhakuprosessiin

Arvioitu lukuaika: 2 minuuttia

viikon-kevytyrittaja-emilia-olkoniemi

Viikon kevytyrittäjämme Emilia Olkoniemi on työnhakuvalmentaja ja Työkit-palvelun perustaja. Hänen missionaan on auttaa jokaista löytämään oma unelmien työpaikkansa!

Valokuvaaja: Pauli Huutonen

Mitä teet?

Päivätyössäni toimin asiakaspalvelun ja markkinoinnin tehtävissä terveysalan yrityksessä. Kevytyrittäjänä annan työkaluja työnhakuun: palveluihini kuuluvat yksilölliset CV:t ja työhakemustsekkaukset.

Autan CV:n ja työhakemuksen sisällöllisissä ja ulkonäöllisissä seikoissa, kuten asettelussa, oman osaamisen tunnistamisessa ja sanoittamisessa, sekä henkilöbrändäyksessä.

Tavoitteenani on, että asiakas saa konkreettisia neuvoja ja uusia oivalluksia, jonka avulla hän pääsee lähemmäksi unelmien työpaikkaansa. Uutuuspalveluna on valmis CV-pohja, joka antaa konkreettisia vinkkejä CV:n asetteluun ja sisältöön.

Miten päädyit kevytyrittäjäksi?

Halusin jakaa neuvojani ja kerryttämääni tietämystäni työnhausta eteenpäin, joten kevytyrittäjyys tuntui juuri oikealta vaihtoehdolta. Kevytyrittäjänä pääsen testaamaan omaa liiketoimintaa helposti ja vaivattomasti. Yrittäjyydessä kiehtoo myös sen vapaus ja vastuu.

UKKO.fi-kevytyrittäjyys on mahtava alusta testata ja aloittaa oma yritystoiminta! Parasta on, että paperinpyörittely jää muille, ja voin keskittyä täysillä itseäni innostavaan toimintaan.

Millainen on tavallinen työpäiväsi?

Kevytyrittäjänä vapaus on yksi parhaimpia puolia. Voin tehdä työtäni missä ja milloin haluan!

Minun ei tarvitse kuin aukaista läppäri ja alkaa töihin. CV ja työhakemustsekkauksien lisäksi teen postauksia Työkitin Instagramiin, kirjoitan blogikirjoituksia ja kehitän Työkitin toimintaa.

Emilian Instagram-tili

Mikä on hienointa omassa työssäsi?

Ihmisten auttaminen. Se, että voin omalla työpanoksellani tuoda jotain hyödyllistä toiselle, lämmittää sydäntäni. Isoimmat onnistumisen ja ilon tunteet tunnen, kun asiakas kertoo, että hänet on valittu työhaastatteluun. Silloin oma työ konkretisoituu ja jaettu ilo asiakkaan kanssa on paras ilo.

Minua inspiroi nähdä, kuinka asiakas oivaltaa jotain uutta työnhausta ja hän pääsee viemään käytäntöön uusia oppejaan. Työttömyys ja siihen liittyvät ilmiöt koskettavat, koska olin itse valmistuttuani työtön pari kuukautta. Nyt haluan jakaa kerryttämiäni oppeja myös muille.

Uskon, että jokaiselle löytyy työelämässä oma paikka, jossa pääsee loistamaan omien vahvuuksien avulla!

Missä asioissa haluaisit kehittää itseäsi?

Näen kehittämisen ja oppimisen paikkoja jatkuvasti. Tällä hetkellä olen erityisen kiinnostunut psykologiasta ja työhyvinvoinnista. Haluaisin myös kehittyä myynnissä – omien palveluiden myyntiprosessin läpivienti tuntuu välillä haastavalta.

Terveisiä ja vinkkejäsi muille kevytyrittäjille

Kannustan kaikkia toteuttamaan omia intohimon kohteitaan. Varsinkin kevytyrittäjyydessä riskejä ei liiammin ole, joten miksi et yrittäisi? Omien kiinnostusten kohteiden kanssa työskentely ja vapaus päättää omasta tekemisestä palkitsee mielettömästi. Rohkeasti siis omia unelmia kohti!

Emilian ja Työkitin löydät somesta:

Haluatko sinä Viikon Kevytyrittäjäksemme?

Viikon kevytyrittäjä on UKKO.fi:n blogisarja, jossa nostamme esiin eri alojen kevytyrittäjiä. Onko sinulla oma tarina kevytyrittäjyydestä? Me tahdomme kuulla sen! Klikkaa ja käy täyttämässä lomake täällä.

Muita artikkeleita aiheesta Yrittäjätarinat:

 • Yrittäjätarinat Kääntäjä Aino vaihtoi palkkatyöstä freelanceriksi: ”Tämä on hyvin antoisaa”

  Kielet kiinnostivat turkulaista Aino Halmea aina, ja hän lähti opiskelemaan niitä myös yliopistoon. Siellä kääntäjän työ alkoi tuntua hänelle uravaihtoehdoista kaikkein omimmalta. Nyt hän tekeekin englannin kielen kääntäjän ja kielentarkastajan töitä kevytyrittäjänä, ja nauttii työstään: ”Oli hienoa huomata, että työt voi saada rullaamaan, vaikka ne tekisi omasta olohuoneesta käsin!” Aino suosittelee itsensä työllistämistä muillekin työtavasta kiinnostuneille, mutta huomauttaa, että palautuminen…

  Lue lisää
 • Yrittäjätarinat Tiina Jakobsson: “Rohkeutta on hypätä uudelle alalle aikuisiällä”

  Tiina Jakobsson on 38-vuotias kevytyrittäjä Turusta. Vanha työ jäi aikuisiän opintojen myöyä. Markkinointiviestinnän ammattitutkintoa suorittaessa Tiinan ensimmäinen työharjoittelu tuli festivaalimaailmasta ja sitä kautta Tiina päätyi tapahtuma-alalle. – Lähdin kaupan kassalta opiskelemaan aikuisiällä. Se oli aika rohkea veto. Itse työ tapahtuma-alalla on myös sen luonteista, että tähän vaaditaan rohkeutta. Ei minulla ole mitään opaskirjaa ollut. Tämä on ollut vähän sellaista, että…

  Lue lisää
 • Yrittäjätarinat Kuukauden yrittäjämme Terhi Lahti on markkinoinnin monitaituri

  Kuka olet ja mitä teet työksesi? Olen Terhi Lahti, 35-vuotias Kalliossa asuva yksinyrittäjä. Yritykseni Heartive Marketing tarjoaa erilaisia markkinoinnin palveluja. Suurin osa työajastani kuluu tuottaessa sisältöä asiakkaiden sosiaaliseen mediaan ja muihin markkinointikanaviin. Teen myös monipuolisesti muita markkinointitöitä, kuten tuotan markkinointimateriaaleja ja sparrailen asiakkaitani markkinoinnin kokonaisuuden suunnittelussa. Miten päädyit yrittäjäksi? Ajattelin aina ennen, että minusta ei tule koskaan yrittäjää. Mieleen oli…

  Lue lisää