Arvioitu lukuaika: 2 minuuttia

Työkit-palvelun perustaja Emilia Olkoniemi antaa asiakkailleen työkalut työnhakuprosessiin

viikon-kevytyrittaja-emilia-olkoniemi

Viikon kevytyrittäjämme Emilia Olkoniemi on työnhakuvalmentaja ja Työkit-palvelun perustaja. Hänen missionaan on auttaa jokaista löytämään oma unelmien työpaikkansa!

Valokuvaaja: Pauli Huutonen

Mitä teet?

Päivätyössäni toimin asiakaspalvelun ja markkinoinnin tehtävissä terveysalan yrityksessä. Kevytyrittäjänä annan työkaluja työnhakuun: palveluihini kuuluvat yksilölliset CV:t ja työhakemustsekkaukset.

Autan CV:n ja työhakemuksen sisällöllisissä ja ulkonäöllisissä seikoissa, kuten asettelussa, oman osaamisen tunnistamisessa ja sanoittamisessa, sekä henkilöbrändäyksessä.

Tavoitteenani on, että asiakas saa konkreettisia neuvoja ja uusia oivalluksia, jonka avulla hän pääsee lähemmäksi unelmien työpaikkaansa. Uutuuspalveluna on valmis CV-pohja, joka antaa konkreettisia vinkkejä CV:n asetteluun ja sisältöön.

Miten päädyit kevytyrittäjäksi?

Halusin jakaa neuvojani ja kerryttämääni tietämystäni työnhausta eteenpäin, joten kevytyrittäjyys tuntui juuri oikealta vaihtoehdolta. Kevytyrittäjänä pääsen testaamaan omaa liiketoimintaa helposti ja vaivattomasti. Yrittäjyydessä kiehtoo myös sen vapaus ja vastuu.

UKKO.fi-kevytyrittäjyys on mahtava alusta testata ja aloittaa oma yritystoiminta! Parasta on, että paperinpyörittely jää muille, ja voin keskittyä täysillä itseäni innostavaan toimintaan.

Millainen on tavallinen työpäiväsi?

Kevytyrittäjänä vapaus on yksi parhaimpia puolia. Voin tehdä työtäni missä ja milloin haluan!

Minun ei tarvitse kuin aukaista läppäri ja alkaa töihin. CV ja työhakemustsekkauksien lisäksi teen postauksia Työkitin Instagramiin, kirjoitan blogikirjoituksia ja kehitän Työkitin toimintaa.

Emilian Instagram-tili

Mikä on hienointa omassa työssäsi?

Ihmisten auttaminen. Se, että voin omalla työpanoksellani tuoda jotain hyödyllistä toiselle, lämmittää sydäntäni. Isoimmat onnistumisen ja ilon tunteet tunnen, kun asiakas kertoo, että hänet on valittu työhaastatteluun. Silloin oma työ konkretisoituu ja jaettu ilo asiakkaan kanssa on paras ilo.

Minua inspiroi nähdä, kuinka asiakas oivaltaa jotain uutta työnhausta ja hän pääsee viemään käytäntöön uusia oppejaan. Työttömyys ja siihen liittyvät ilmiöt koskettavat, koska olin itse valmistuttuani työtön pari kuukautta. Nyt haluan jakaa kerryttämiäni oppeja myös muille.

Uskon, että jokaiselle löytyy työelämässä oma paikka, jossa pääsee loistamaan omien vahvuuksien avulla!

Missä asioissa haluaisit kehittää itseäsi?

Näen kehittämisen ja oppimisen paikkoja jatkuvasti. Tällä hetkellä olen erityisen kiinnostunut psykologiasta ja työhyvinvoinnista. Haluaisin myös kehittyä myynnissä – omien palveluiden myyntiprosessin läpivienti tuntuu välillä haastavalta.

Terveisiä ja vinkkejäsi muille kevytyrittäjille

Kannustan kaikkia toteuttamaan omia intohimon kohteitaan. Varsinkin kevytyrittäjyydessä riskejä ei liiammin ole, joten miksi et yrittäisi? Omien kiinnostusten kohteiden kanssa työskentely ja vapaus päättää omasta tekemisestä palkitsee mielettömästi. Rohkeasti siis omia unelmia kohti!

Emilian ja Työkitin löydät somesta:

Haluatko sinä Viikon Kevytyrittäjäksemme?

Viikon kevytyrittäjä on UKKO.fi:n blogisarja, jossa nostamme esiin eri alojen kevytyrittäjiä. Onko sinulla oma tarina kevytyrittäjyydestä? Me tahdomme kuulla sen! Klikkaa ja käy täyttämässä lomake täällä.

Muita artikkeleita aiheesta Yrittäjätarinat:

 • Yrittäjätarinat Leena Honkajuuri yhdistää rakkaan hevosharrastuksensa viestinnän ja markkinoinnin työpajoihinsa

  Olen Leena, 36-vuotias kahden lapsen äiti ja innokas hevosharrastaja. 5-vuotias poikani totesi, että olen palapelien rakentaja, ja näin koenkin. Rakentamieni palapelien palasina ovat kommunikaatio, viestintä ja markkinointi! Mitä teet? Teen viestintää ja markkinointia eri yrityksille: tehokkaita täsmäiskuja esimerkiksi ansaitun mediajulkisuuden tai oman verkkonäkyvyyden kasvattamiseksi tai oman viestinnän kirkastamiseksi. Autan asettamaan viestinnälle ja markkinoinnille mitattavat tavoitteet. Teen viestinnän suunnittelua ja toteutan…

  Lue lisää
 • Yrittäjätarinat Tuija Vaittinen on luontaishoitojen ammattilainen

  Moikka! Olen Tuija Vaittinen – vyöhyketerapeutti, kosmetologi ja lähihoitaja. Kotoisin olen Pohjois-Karjalasta, mutta sittemmin muutin Hattulaan, Hämeenlinnan kupeeseen. Mitä teet? Olen työskennellyt aiemmin kosmetologina sekä myynnillisissä että hoidollisissa tehtävissä ja lähihoitajana vanhusten parissa. Useiden sattumien (ja omasta mielestäni myös kohtalon) kautta päädyin opiskelemaan vyöhyketerapeutiksi, joksi valmistuin marraskuussa. Koin, että UKKO.fi on helppo tapa ottaa askel kohti omia unelmia! Vyöhyketerapialla voidaan…

  Lue lisää
 • Yrittäjätarinat Rakennusmestari Eero Mononen, 72, löysi kevytyrittäjyydestä toimivan ratkaisun – ”hyvän rakentamisen tavoite on yhteinen”

  Outokumpulaisella rakennusmestarilla Eero Monosella riittää työtä rakennustyön valvonnassa. Eläkkeelläkin on mukava jatkaa työntekoa kevytyrittäjänä, kun voi keskittyä siihen, mitä parhaiten osaa ja paperiasiatkin hoituvat vaivattomasti. Mononen, 72, näkee työnsä jäljen kaikkiaan noin 500 kohteessa, valtaosan niistä Joensuun seudulla. Yli 50 työvuoden aikana hän on ehtinyt olla monessa mukana. ”Jo 10-vuotiaana olin kirvesmiehenä toimineen isän mukana työmailla. Myös ukki oli moniosaava…

  Lue lisää