Yrittäjyyskoulu

Aina kannattaa yrittää

Yrittäjäisä – tahdotko enemmän vapaa-aikaa ja lyhyemmät työpäivät?

yrittaja-isa

Koetko, että aikasi ei riitä kaikkeen mitä haluaisit tehdä päivän aikana? Suunnilleen puolet pienyrittäjistä kamppailee jatkuvasti oman jaksamisensa sekä ajanhallintansa kanssa. Pitäisi ehtiä markkinoida omaa yritystä ja ehtiä tehdä asiakashankintaa, toisaalta myös pitäisi kehittää yritystä ja sen toimintoja. Lisäksi aikaa kuluu myös nykyisten asiakkaiden palvelemiseen. Unohtamatta tietysti niitä paperitöitä, lakisääteistä kirjanpitoa, alv- ja veroilmoituksia ja muita yrittäjän velvollisuuksia. Kuulostaako tutulta? Hyvä, jatka sitten lukemista.

Tehostamalla omaa ajankäyttöä, ehdit tekemään päivän aikana paljon enemmän ja samalla varmistat, että keskityt yrityksesi ja oman hyvinvointisi kannalta oikeisiin asioihin. Annamme sinulle seuraavaksi vinkkejä, miten oman ajan saa optimoitua niin, että sinulta vapautuu aikaa ydintekemiseesi.

Hallitse ajankäyttöä selkeällä suunnitelmalla

Hallitsetko omaa ajankäyttöäsi vai sammutatko vain tulipaloja päivästä toiseen? Kiire on luonnollista pienyrittäjillä, mutta se on myös haitaksi jokapäiväisissä askareissa. Kiireessä helposti unohtuu läsnäolo sekä muiden ihmisten huomiointi kokonaisvaltaisesti. Pahimmillaan kiireinen ihminen saattaa antaa itsestään negatiivisen kuvan esimerkiksi tapaamisissa.

Päivät kannattaa suunnitella niin, että jo edellisenä päivänä mietit seuraavan päivän tehtävät ja jaat ne tärkeysjärjestykseen. Kun sinulla on selkeä suunnitelma tehtävien hoitamisesta, voit iltapäivällä vielä ehtiä hoitamaan yllättäviäkin tehtäviä. Puolestaan jos aloitat päiväsi yllättävien tehtävien hoitamisella, pakollisille ja suunnitelluille asioille ei välttämättä jää tarpeeksi aikaa.

Lisäksi voit käyttää apunasi listoja. Listaan on helppo merkitä kaikki päivän tehtävät ja viivata niitä yli sitä mukaan, kun ne tulevat tehdyksi. Ja mikäli et ehdi tehdä kaikkea, älä ota turhaan stressiä siitä. Stressaaminen vie kallisarvoista aikaa pois siitä, mihin sinun todellisuudessa pitäisi keskittyä.

Hankkiudu eroon aikasyöpöistä

Helpoin tapa raivata kalenteriin tilaa on hankkiutua eroon kaikista turhista aikasyöpöistä. Kyseessä voi olla niin auki olevat somekanavat kuin puhelimen ruutuun jatkuvasti ponnahtavat ilmoitukset. Puhelimen ilmoitukset kannattaa sulkea pois päältä ja opetella siihen, että tarkistaa sometilit ja sähköpostit noin 1-2 kertaa päivässä. Omaa ajankäyttöä voi tutkia myös esimerkiksi päiväkirjan avulla. Tämän pohjalta saatat saada oivalluksia siitä, mihin oikeasti tarvitset aikaasi.

Yrittäjänä voit myös säästää runsaasti omaa aikaasi, kun ulkoistat erilaisia tehtäviä, jotka tuntuvat sinulle raskailta. Oletko esimerkiksi viimeisen puolen vuoden aikana tuskastellut byrokratian, verojen, kirjanpidon tai viranomaisilmoituksien parissa? Meidän avullamme voit unohtaa kaiken ylimääräisen yrityksesi taloushallintoon liittyvän ja keskittyä siihen mitä osaat parhaiten.

UKKO Toiminimiyrittäjyys -palvelussa teemme puolestasi kirjanpidon, laskutuksen, veroilmoitukset ja muut paljon aikaasi vievät paperityöt. Hinnoittelumme on suunniteltu tukemaan pienyrittäjää. Lue lisää hinnoittelustamme.

Toiminimiyrittäjyys voi olla myös helppoa

Kirjanpito, laskutus ja kuittivarasto kiinteällä kuukausihinnalla. Perustamme toiminimen ilmaiseksi ja saat y-tunnuksen heti käyttöösi.
Lue lisää toiminimiyrittäjyydestä Askarruttaako jokin? Jätä meille yhteydenottopyyntö >>

Älä koskaan tingi hyvinvoinnistasi

Viimeisimpänä, muttei vähäisimpänä: pidä huoli omasta hyvinvoinnistasi. Työpäivän aikana on hyvä hengähtää ja pitää muutamia lyhyitä taukoja, nousta välillä seisomaan ja muistaa syödä kunnon ateriat.

Tee vapaa-ajalla niitä asioita, joista nautit ja saat voimaa. Urheile, vietä aikaa perheesi ja läheistesi kanssa, syö hyvin ja muista nukkua riittävästi.

Yrittäjän elämään pätee sama sääntö kuin ihmisiin yleensäkin: työ ei saisi olla koko elämä. Työstä täytyy välillä päästää irti, latailla akkuja ja palautua, jotta voi hyvin.

Muita artikkeleita aiheesta Yrittäjyys:

 • Yrittäjyys Suorittaminen on yleinen trendi ja ympäriltä opittu asia – vapautuessamme siitä yrityksemme alkavat kukoistaa

  Jokainen yrittäjä haluaa luonnollisesti yrityksensä menestyvän mahdollisimman hyvin, joten omalle yritykselle annetaan paljon huomiota, aikaa ja omaa panosta. Työn touhussa kuitenkin oma jaksaminen ja hyvinvointi saattavat usein unohtua, tai ne koetaan toisarvoisena. Kun on paljon tehtävää ja tunnollinen yrittäjä haluaa tehdä kaiken vielä mahdollisimman hyvin, ei aina huomatakaan, mikä todellinen jaksamisen tila itsellä onkaan, tai mitä töiden vastapainoksi kaivattaisiin. Jutellessani…

  Lue lisää
 • Yrittäjyys Yrittäjän joulu – 5 vinkkiä rauhaisamman joululoman viettoon

  Joulu on ihan nurkan takana, jolloin voi vihdoinkin rentoutua, irrottautua työstä sekä latailla akkuja ensi vuodelle. Vai voiko sittenkään? Monesti yrittäjät ovat malttamattomia siirtämään ajatuksensa kokonaan pois työasioista, oli kyseessä sitten mikä tahansa pyhäpäivä tai loma. Tällöin saattaa helposti käydä niin, että löytää itsensä vastailemasta yrityksen sähköposti- ja someviesteihin kesken joulutohinan. Me emme kuitenkaan halua, että sinulle käy niin. Kokosimme…

  Lue lisää
 • Yrittäjyys Vieraskynä: Kuinka yhdistää yrittäjyys ja perhe?

  Yrittäjyys yhdistettynä perhearkeen on monelle perheelle haastava yhtälö, joka vaatii luovimista ja joustoa suuntaan ja toiseen. Yrittäjyys on kuitenkin mahdollista saada toimimaan hektisenkin arjen kanssa: se voi olla varsin palkitsevaa ja tuoda perhe-elämän organisointiin monia uusia vaihtoehtoja. Digiyrittäjä Leena-Mari Laukkanen kertoo, miten tuore yritystoiminta ja perhe-elämä on hänen perheessään yhdistetty. Yrittäjyys ja perhe on yhdistelmä joka vaatii paljon, mutta on…

  Lue lisää