Looking for courier specific details?

Kääntäjä ja tulkki – työllistä itse itsesi UKKO.fi-kevytyrittäjänä!

Laskuta käännöstyöt kevytyrittäjänä – ilman yrittäjän paperitöitä!

Hei! Huomaathan, että emme jatka Internet Explorer -selaimen tukemista rekisteröitymisessä mm. tietoturvasyiden takia. Suosittelemme, että otat käyttöösi jonkun muun selaimen (esim. Microsoft Edge, Chrome, tai Firefox).

Työskentele kääntäjänä UKKO.fi-kevytyrittäjänä

Kevytyrittäjyys on helpoin ja nopein tapa saada rahat tilille töistä!

Työskentele kääntäjänä kevytyrittäjänä. Nuori nainen tekee käännöstöitä tietokoneella

UKKO.fi ja kevytyrittäjyys sopivat loistavasti kääntäjille sekä tulkeille

Kevytyrittäjänä voit päättää itse, kenelle teet kääntäjän ja tulkin töitä ja mihin tuntihintaan sekä mitä palkkaa saat. UKKO.fi hoitaa laskutukseen ja palkanmaksuun liittyvän byrokratian.

 • Et tarvitse omaa y-tunnusta, eikä sinun tarvitse hakeutua ennakko- eikä arvonlisäverorekisteriin
 • Päätä itse, milloin työsi teet, kenelle teet ja mihin tuntihintaan teet kääntäjän ja tulkin töitä
 • Saat rahat palkkana tilillesi
 • Et ole kirjanpitovelvollinen
 • Ei sitoumuksia – voit aloittaa jo tänään ja lopettaa milloin tahansa

Palveluumme rekisteröityminen on ilmaista ja maksat sen käytöstä vain silloin, kun laskutat tekemistäsi töitä. Kätevää, eikö? Tutustu hinnastoomme!

Työskentele kääntäjänä kevytyrittäjänä. Kuulokkeet, muistivihko ja eri maiden lippuja

Kääntäjä ja tulkki, käytä aikasi tehokkaammin!

Toimitko jo kääntäjänä tai tulkkina vai haaveiletko kyseisistä töistä? Jos haluat itse päättää asiakkaistasi ja aikataulustasi sekä hinnoitella työsi itse, on UKKO.fi sinua varten!

Unohda aikaa vievät paperityöt ja muistutuslaskujen kanssa kikkailut – me UKKO.fi:ssä teemme elämästäsi helpompaa ja hoidamme paperityöt puolestasi. Sinun ei tarvitse perustaa omaa yritystä toimiessasi kevytyrittäjänä UKKO.fi:n kautta.

 • Et tarvitse omaa y-tunnusta
 • Päätä itse, milloin työsi teet, kenelle teet ja mihin tuntihintaan teet kääntäjän ja tulkin töitä
 • Saat palkkaa
 • Ei sitoumuksia – voit aloittaa jo tänään ja lopettaa milloin tahansa
 • UKKO.fi hoitaa byrokratian puolestasi
 • Maksat meille palvelumaksun vain silloin, kun sinulla on ollut keikkoja – kiinteitä kuluja ei ole!
Aloita kevytyrittäjänä jo tänään!

1. Tee työt2. Luo lasku3. Saa palkkaa

Näin helppoa se kevytyrittäjänä on! Me huolehdimme verot, vakuutukset ja paperityöt. Sinä teet sitä minkä osaat parhaiten.
Aloita kevytyrittäjänä nyt!

“Sain kevytyrittäjänä myös asiakkuuksissa hyvän pohjan toiminimeä ajatellen; suurin osa nykyisistäkin asiakkuuksistani sai alkunsa tuolloin, ja monen kanssa on toteutunut hyvinkin pitkäaikainen yhteistyö.”

Janina, Bloggaaja

“Palvelu UKKO Toiminimessä on nopeaa ja ystävällistä sekä ammattitaitoista. Sivujen käyttäminen on helppoa. 😊 ”

Keijo

Työskentele kääntäjänä kevytyrittäjänä. Nainen pitelee englannin sanakirjaa ja kahvimukia

Kääntäjän ammatti – millainen se on ja kuinka siihen pääsee?

Kääntäjän työssä korostuvat erinomainen kielitaju, kirjoitustaito, luovuus ja oma-aloitteisuus. Hänellä tulee olla myös halu selvitellä asioita ja hyvä keskittymiskyky. Ripeys ja paineensietokyky ovat nekin tarpeen, sillä töiden kanssa voi olla toisinaan tiukka aikataulu.

Kääntäjät voivat kääntää muun muassa kirjallisuutta, mainosmateriaaleja ja elokuvia sekä TV-ohjelmia. Työ on usein keikkamuotoista, sillä moni kääntäjiä tarvitseva taho (kuten kustantamo tai mainostoimisto) ei ole valmis palkkaamaan vakituista kääntäjää.

Moni onkin freelancer kääntäjä tai yrittäjä. Tällöin hänellä ei ole vakituista työsuhdetta, vaan hän ottaa vastaan töitä useilta eri toimeksiantajilta.

"Teen tällä hetkellä etupäässä muutamalle asiakkaalle pidempiaikaisia projekteja, joissa tulee vuoden mittaan kiireisiä aikoja ja hiljaisempia jaksoja."

Aino Halme, kevytyrittäjä ja kääntäjä

Vaikka esimerkiksi freelancer kääntäjällä onkin yksi tai useampi toimeksiantaja, on työ itsenäistä ja hän on tavallisesti oma pomonsa. Kääntäjä on vastuussa siitä, että hänen työnsä pysyvät aikataulussa ja lopputulos on laadukasta sekä vastaa toimeksiantajien odotuksia.

Työhön saa hyvät valmiudet opiskelemalla sitä kieltä, jonka käännöksiin haluaa erikoistua. Freelancer kääntäjän on tärkeää tuntea hyvin myös kyseiseen kieleen liittyvä kulttuuri. Moni kääntäjä onkin opiskellut käännöskielensä filologiaa; sitä sekä muita kieli- ja kulttuuriopintoja voi käydä yliopistoissa.

Kuka ostaa kääntäjän työtä?

Kääntäjän työtä ostavat hyvin monipuoliset tahot ja kääntäjän työtä voi tehdä myös etätyönä – kaikki sellaiset, jotka julkaisevat joko kirjoitettua tai puhuttua tekstiä, ja tarvitsevat niille käännöksiä. Tällaisia ovat muun muassa kirjakustantamot, erilaiset mediat, myymälät sekä mainostoimistot.

Monesti kääntäjää ei palkata vakituiseen työsuhteeseen, vaan hän myy työtarjoamaansa oma-aloitteisesti freelancer kääntäjänä tai yrittäjänä sekä tekee monesti kääntäjän työtä etätyönä.

Kääntäjän palkka

Kääntäjän palkka koostuu tavallisesti useista eri lähteistä ja töistä, jotka laskutetaan sopimuksen mukaisesti esimerkiksi kerran kuussa tai jonkin projektin päätteeksi.

Pohditko kääntäjänä oman työsi hinnoittelua? Tutustu palkkasuosituksiin ja käytä apunasi myös palkkalaskuriamme! Löydät sen klikkaamalla tästä.

Freelancer kääntäjä ei ole palkansaaja, vaan hänet katsotaan yrittäjäksi esimerkiksi työttömyysturvaan liittyvissä asioissa; lisäksi hänen tulee huolehtia yrittäjän eläkevakuutuksesta (YEL) ja muista vakuutuksista itse. Laskutuksen ja kirjanpidon hoitaminen sekä veroista, vakuutuksista ja eläkemaksuista huolehtiminen saattaa sekin käydä työstä, ja aikaa tuhraantuu paperityöhön varsinaisen toimittajatyön sijaan.

Jos työsi kääntäjänä tai freelancer kääntäjänä on osa-aikaista tai vasta harkitset alalle siirtymistä, ei välttämättä kannata perustaa omaa yritystä heti, vaan tehdä työt verokortilla. Verokortilla töitä tekevien freelancereiden työnsaantimahdollisuudet ovat kuitenkin heikommat, koska toimeksiantajan näkökulmasta lakisääteisten velvoitteiden hoitaminen on työlästä ja hankalaa.

UKKO.fi tarjoaa tähän helpon ja toimivan ratkaisun

Keskity käännöstöihin – älä yrityksen paperitöihin!

Kevytyrittäjänä voit laskuttaa tekemäsi työt palvelumme kautta toimeksiantajiltasi ilman omaa yritystä. Toimeksiantajasi tehtäväksi jää ainoastaan laskun maksaminen. Vastaat itse vain työpanoksestasi, työsi markkinoinnista ja asiakaskontakteista – me hoidamme loput.

Työskentely kääntäjänä on huomattavasti helpompaa, kun voit unohtaa byrokratian ja keskittyä täysillä itse työntekoon. Ihanan vapaata ja kevyttä!

Laskuta käännöstyösi nyt UKKO Kevytyrittäjänä

Aloita käännösalan kevytyrittäjänä!

Se on helppoa ja nopeaa. Rekisteröityminen ei sido, eikä velvoita mihinkään. Voit rauhassa tutustua palveluun. Tee hyvä päätös: