Toimeksiantajalle

Osta yrityksellesi lisää osaamista ja apua helposti ja vaivattomasti

Harkitsetko kevytyrittäjän palkkaamista? Edustatko yritystä vai oletko yksityishenkilö?

UKKO Kevytyrittäjyyspalvelu on Suomen luotettavin ja isoin laskutuspalvelu, jonka kautta laskuttaa jo yli 100 000 itsenäistä yrittäjää. Kevytyrittäjän palkkaaminen UKKO.fi:n kautta on turvallista ja helppoa.

Sinun ei tarvitse välittää palkanlaskennasta tai tulorekisteri-ilmoituksista, me UKKO.fi:llä hoidamme ne puolestasi. Säästät aikaa ja rahaa maksamalla vain yhden laskun.

Kevytyrittäjän palkkaaminen on kevyt tapa yrityksille hankkia osaamista erilaisiin projekteihin motivoituneilta tekijöiltä. Yksityishenkilönä kevytyrittäjän palkkaaminen on huoletonta etkä joudu hoitamaan työnantajan sitoumuksia tai muita paperitöitä.

 

Mitä UKKO Kevytyrittäjyyspalvelu hoitaa puolestasi?

 • Palkanlaskennan
 • Verojen ja muiden lakisääteisten maksujen tilittämisen
 • Matkakulujen ja kulujen raportoinnin
 • Tapaturma- ja vastuuvakuutuksen
 • Tulorekisteri-ilmoitukset
 • Eläkevakuutusmaksut
 • Palkan maksamisen

Jos sinulla on tarve tai idea laajemmasta yhteistyöstä kanssamme, käythän tutustumassa yhteyistyömahdollisuuksiimme täällä!

 

ammattikollaasi670x515

Me autamme muita menestymään

Menestyksen avaimet – Panostamalla näihin ammattilaisiin ja osaajiin, saat yrityksesi menestymään:

 1. Digimarkkinoinnin parhaimmat osaajat mahdollistavat yrityksesi kasvun.
 2. Projektipäällikköt ja projektinhallinnan ammattilaiset pitävät langat käsissä ja osaavat hyödyntää nykyaikaisia projektinhallintatyökaluja.
 3. Sekä tapahtumatuotanto että sisällöntuotanto. Ilman sisällöntuotantoa tai tapahtumissa tuotettuja kohtaamisia kukaan ei tiedä olemassaolostasi.
 4. Devaajat ja koodarit – tarvitseeko tätä perustella?
 5. Visuaaliset osaajat: graafikot, valokuvaajat ym. Vanha viisaus: yksi kuva kertoo enemmän kuin tuhat sanaa.
 6. Rakennusalan osaajat ja muut rakennusalan ammattilaiset löydät helposti itsenäisistä yrittäjistä.

Mitä kevytyrittäjyys on?

Kevytyrittäjä laskuttaa työstään laskutuspalvelun kautta yksityishenkilönä ja laskutuspalvelu hoitaa kaiken palkanmaksuun liittyvän byrokratian.

Kevytyrittäjällä ei ole Y-tunnusta eikä sitä ole rekisteröity ALV- tai ennakkoperintärekisteriin. Tämän takia kauttamme lähetetyissä laskuissa lukee UKKO.fi:n Y-tunnus. Kevytyrittäjä toimii yrittäjämäisesti ja sopii itse omasta työstään toimeksiantajien kanssa.

Kevytyrittäjät kuuluvat yrittäjien eläkevakuutuksen (YEL) piiriin ja he huolehtivat siitä itse. Työeläkemaksua (TyEL) ei makseta.Laskutuspalvelun kautta tehty työ on toimeksiantosuhteessa tehtävää. Lue täältä työsuhteen ja toimeksiantosuhteen eroista.

Miksi valita UKKO.fi?

UKKO.fi on Suomen suurin ja suosituin laskutuspalvelu. Se kertoo siitä, että olemme luotettava toimija ja monen ensisijainen valinta.

Toimeksiantajana voit olla huoletta, sillä hoidamme kevytyrittäjän asiat asiantuntevasti. Olemme luotettava kumppani ja täytämme tilaajavastuulain mukaiset vaatimukset.

Kevytyrittäjän palkkaaminen on helppoa, mutta me teemme siitä helppouden lisäksi turvallista!

Hyvä tietää

 • Jos tilaat remontti- tai kotitaloustyötä kevytyrittäjältä, voit laittaa laskut kotitalousvähennykseen. Lue lisää täältä.
 • UKKO kevytyrittäjät ovat vakuutettu tapaturmavakuutuksella ja vastuuvakuutuksella. Työssä tapahtuvat tapaturmat korvataan ilman omavastuuta. Vastuuvakuutus korvaa kahden miljoonan euron vahingot vakuutusehtojen puitteissa.
 • Miten kevytyrittäjän palkka muodostuu? Katso tulolaskurimme ja katso arvio tulolaskelmasta!
 • Jos etsit työllesi tekijää, laita ilmoitus työntekijöitä.fi-palveluumme. Voit jättää ilmoituksen palveluun tarvittavasta työstä tai etsiä sopivia kevytyrittäjiä työnsuorittajaksi.

Katso useimmin kysytyt kysymykset täältä.

Miten eläkemaksut menevät toimeksiantosuhteessa?

Toimeksiantajana sinun ei tarvitse huolehtia eläkemaksuista. Kevytyrittäjät kuuluvat yrittäjän eläkevakuutuksen (YEL) piiriin ja he huolehtivat siitä itse.

Kevytyrittäjä ottaa YEL-vakuutuksen, jos vakuuttamisen ehdot täyttyvät. He voivat ottaa vakuutuksen UKKO Kevytyrittäjyyspalvelun kautta, jolloin UKKO huolehtii laksujen maksamisesta.

Lue YEL-vakuutuksesta lisää täältä.

kuinka-ky-toimii-b2b

Miten UKKO Kevytyrittäjyyspalvelu toimii?

 1. Sovi työstä kevytyrittäjän kanssa mieluiten kirjallisesti
 2. Kevytyrittäjä tekee työt sopimuksen mukaisesti
 3. Kevytyrittäjä lähettää laskun sinulle
 4. Maksa lasku
 5. UKKO suorittaa palkanlaskennan ja maksaa kevytyrittäjän palkan

Miten toimeksiantosuhde eroaa työsuhteesta?

Toimeksiantajan on hyvä olla tietoinen työsuhteen ja toimeksiantosuhteen eroavaisuuksista. Toimeksiantosuhteen sekä työsuhteen välistä eroavaisuutta tarkastelee muun muassa Eläketurvakeskus.

On hyvä tiedostaa, että toimeksiantosuhde ei sovellu kaikille aloille tai kaikkiin työtehtäviin.  Työsuhdetta ei tule naamioida toimeksiantosuhteeksi. Laskutuspalvelun kautta tehtävän työn tulee olla toimeksiantosuhteissa tehtävää.

Toimeksiantosuhteen keskeisiä tunnusmerkkejä:

 • Ansiotarkoitus – työ tehdään ansaintamielessä.
 • Yrittäjän riski ja vastuut, jotka myös pätevät kevytyrittäjiin.
 • Oikeus päättää milloin työ tehdään. (Ei säännönmukaista työaikaa.)
 • Toimeksiantajan ja työsuorittajan välillä ei ole suoraa työsuhteeseen verrattavaa direktio-oikeutta.
 • Yrittäjällä tai kevytyrittäjällä voi olla useampia asiakkaita.
 • Tahojen välillä on solmittu toimeksiantosopimus.

Edellä mainittujen kaikkien tunnuspiirteiden ei tarvitse täyttyä samanaikaisesti, jotta kyseessä on toimeksiantosuhde. Lue lisää työsuhteen ja toimeksiantosuhteen eroista.

rakettimies-sivuille3

Kevytyrittäjän toimeksiantosopimus, ole hyvä!

Haluamme autta jouhevan yhteistyön löytymisessä ja tarjoammekin kattavan toimeksiantosopimuspohjan käyttöösi ilman veloitusta.

  Tilaa alla olevalla lomakkeella sähköpostiisi linkki ilmaiseen Toimeksiantosopimuspohjaan! Tällä lomakkeella lähetettyjä tietoja käsitellään tietosuojaselosteemme mukaisesti.

  Tarkemmin toimeksiantosopimuksen tärkeimmistä sisällöistä pääset lukemaan täältä:  Kevytyrittäjän toimeksiantosopimus

  Jussikuva4

  Onko sinulla kysyttävää?

  Oletko kiinnostunut kumppanuusratkaisuista?

  Ota yhteyttä Jussi Similään (Head of B2B sales) sähköpostitse jussi.simila@ukko.fi tai soittamalla numeroon 040 193 7235, niin etsimme teille sopivan ratkaisun.

  Toimeksiantajakumppaneita

  Yhteistyössä